ERYAMAN KEBAPÇI

blog yazısı ekle !

ERYAMAN KEBAPÇI

Ankara'nın gelişmiş ve büyük mahallesidir Eryaman. Yaklaşık 10 mahalleyi kapsayarak diğer semtler ile bağlantısı olması bakımından Ankara'nın merkezi konumundadır adeta. Eryaman, adını eski bir köy olan Eryaman köyünden aldığı bilinmektedir. Binaların tasarımları oldukça modern ve projeleri lüks olup mahalle kavramının oldukça üzerinde standartlardadır.

Eryaman'ın sahip olduğu nüfus yıldan yıla artmaktadır. Üniversite öğrencileri nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturduğu gibi memurlarda Eryaman'da yaşamayı tercih edenler arasındadır. Nüfusun özelliklerinden hareket ile orta gelirli insanların yaşadığı bir yerdir Eryaman.

Eryaman'ın görsel etkisine büyük katkı sağlayan Göksu parkı da bu mahallededir. Aynı zamanda insanların ihtiyaçlarını karşılamasına yönelik alışveriş merkezi de yer almaktadır. Ankara'nın Eryaman mahallesi hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar ile sınırlı değildir. Bu bahsettiklerimiz standart bilgilerdir. Asıl şimdi bilgileri biraz daha özelleştirelim. Özellikle damağa hitap eden mekanların varlığı öğrencilerin ve memurların favorisini oluşturmaktadır.



Ankara büyük bir şehir olması gidilecek mesafelerin uzamasına neden olmaktadır. Yolda harcanan zaman ve enerji gün içerisinde daha fazla enerji ihtiyacının oluşmasına sebeptir. Bunun başında beslenme alışkanlıklarımız oluşan enerji açığının karşılanması için ilk ipucudur. Besin değerince zengin, besleyici, organik içerikli yemekler bir insanın günlük ihtiyaç duyduğu enerji ve proteinleri içermektedir. Mesela bu besinler içerisinde protein kaynağı olarak bilinen et doğru pişirildiğinde ve düzenli tüketildiğinde vücudun ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Eskiden Türkler, savaş zaferlerini et tüketiminden kaynaklandığını söylemişlerdir.

Etin Doğru Pişirimi Nasıl olmalıdır?

Eryaman kebapçı ustaları et konusunda uzmanlaşmış olduğunu görebiliriz. Etin değerlerini öldürmeden, en sağlıklı et yemeklerini Eryaman kebapçı ustalarının maharetli ellerinden tada bilirsiniz. Etin doğru pişirilmesinden anlaşılması gereken: hangi pişirme yöntemleri ile hayvanın çeşitli bölgelerinden alınan etin yenmeye uygun hale geleceğini, pişme esnasında ne kadar sürede ateşte kalacağı gibi yöntemler etten en yüksek verimin alınması demektir.

Eryaman Kebapçı Menüleri Fiyatlar Konusunda Oldukça Mütevazı

Eryaman kebapçı mekanları lüks gibi algılanan kebap ve çeşitlerini öğrenci ve memurlar başta olmak üzere tüm Ankara halkının deneyebileceği bir lezzet haline dönüştürmüştür. Bunu yaparken fiyatlar konusunda oldukça uygun politikalar seçerek her bütçeden insanın deneyimleyebileceği lezzet olmuştur kebap. Fiyatlar düşürüldükçe kaliteden ödün verilememektedir.

Eryaman Kebapçı Mekanları Neden Tercih Edilmelidir?

Kebap evde yapımı uğraştırıcı ve orijinal lezzeti yakalama konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Eryaman kebapçı mekanlarına gelerek anne eli değmiş gibi lezzetli ve yemeğin usulüne uygun hazırlanmaktadır. Damak zevkine düşkün olanlar, yemek yapma konusunda zamanı olmayanlar Eryaman kebapçı mekanlarına uğramalısınız.

Eryaman Kebapçı Mekanlarının Değeri

Kebap çeşitleri Selçuklu döneminde mutfakta en tercih edilen yemektir. Eryaman kebapçı menüleri ete yoğunluk verilmesinin yanı sıra yemeklerin içerisinde taze sebzeler ve yeşillikler eklenerek yemeğin içeriği ve besin değeri çeşitlendirilmektedir. Böylece etin yoğun tadı, sebzelerin hafifletici etkisi ile dengelenmektedir.