GÖLBAŞI DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

GÖLBAŞI DÖNERCİ

Döner, kültürümüzün çok eski bir ürünü olmasına rağmen günümüze kadar ününü artırarak gelmiştir. Bursa yöresine ait olan döner kısa zamanda tüm Anadolu'ya yayılmış ve herkesin beğendiği bir lezzet haline gelmiştir. Tabi her yörede üzerine farklı bir şeyler de eklenmesiyle birlikte ortaya farklı döner lezzetleri de çıkmıştır.



Son dönemlerde döner lezzeti ülke sınırlarımız dışına çıkarak tüm dünyada bilinen en meşhur Türk lezzetlerinden biri olmayı başarmıştır. Bu başarı hiç şüphesiz ülkemize gelen turistlere dönerin tanıtımını yapan dönercilerimiz sayesinde olmuştur. Özellikle de Ankara dönercileri bu konuda ellerinden gelenin fazlasını ortaya koyarak en lezzetli dönerleri müşterilerine sunmayı amaçlamışlar ve bunu da başarmışlardır.

Gölbaşı dönerci, Ankara'nın gözde dönercilerinden sadece biridir. Kaliteli ve lezzetli bir döner yemek için harika bir adrestir. Döner sadece mideye değil göz zevkinize de hitap edebilmelidir. Bu sebeple dönerin müşterilere sunumu noktası da büyük öneme sahiptir.

Peki, ama lezzetli döner nasıl yapılır? Kuzu eti ya da dana etinin dik şişe geçirilip ateşte düzenli çevirerek pişirme ilk döner kültürümüzün tarihte gelişimi böyle başlamaktadır ve kısaca bu şekilde bahsedebiliriz.

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara


Döner Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu döner

Dürüm döner

Brioche döner

Kilo ile döner

Pilav üstü döner

Sandviç döner

Tam ekmek döner

Porsiyon döner

Daha önceden de bahsettiğimiz gibi farklı yörelerde farklı döner lezzetlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte hem bu farklı döner çeşitleri ortaya çıkmıştır, hem de farklı et türleri yani dana eti, kuzu eti ve tavuk eti ile döner lezzetleri ortaya çıkmıştır. Bu lezzetlerin her biri çok farklı bir lezzete sahiptir ve kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz.

Lezzetli bir döner için sadece klasik birkaç yöntem yeterli değildir. En başta döner için tercih edilen etin çok özel olması gerekir. Ayrıca etin terbiye edilmesi için kullanılan sosun, baharatların da önemi büyüktür. Diğer bir yandan döneri hazırlayan ustanın da elinin lezzeti gerçekten hiç te hafife alınacak bir olay değildir.

Gölbaşı Dönerci Döner Servisi

Ankara döner konusunda ülkemizdeki en başarılı şehirlerimizden biridir. Öyle ki sokaklarında eti yağı ile buluşturarak pişiren dönerciler ve sokakları dolduran döner kokusuna ev sahipliği yapan Ankara dönerin en güzel ve kaliteli bir şekilde yapılıp müşterilere sunulduğu yerdir. Döneri ister pilav üstü ister ekmek arası ister porsiyon şeklinde tüketebilirsiniz. Yani dönerin sunumu çok önemlidir.

Döner eskiden sadece belirli saatlerde yenilen yemek gibi görülür ve bu şekilde hem dönerciler hem de müşteriler belirli saatlerde tercih ederlerdir. Fakat artık günümüzde bu durum biraz daha değişerek özellikle Gölbaşı dönercilerinde daha geniş zaman aralığında döner isteyebilmeniz mümkün hale gelmiştir. Yani bu leziz ve besleyici döneri günün istediğiniz saatinde Gölbaşı dönerciden yiyebilmeniz mümkündür.