TÜRK RAVYOLISI, FIRIN MANTI

blog yazısı ekle !

TÜRK RAVYOLISI, FIRIN MANTI

Eğer daha önce İtalyan işi olan bir ravyoli yediyseniz ve beğendiyseniz o zaman bu yemeğin Türkiye 'de ki bir benzeri olan mantıyı da seviyorsunuz demektir. Aslında mantı, bütün bir Asya kıtasında bilinen bir yemektir. Çağımızda ise en iyi tariflerinden biri Anadolu'nun tam ortasından yani Kayseri şehrinden çıkmaktadır.




Mantı, bilindiği en basit hali ile un, yumurta ve suyla hazırlanan bir hamurun ince bir şekilde açılıp, kare şeklinde parçalara ayrılması ve her birinin ortasına bir miktar kıyma, baharatalar ve soğan karışımı harcın yerleştirilip, bohça şeklinde kapatılmasıyla hazırlanır. Mantılar kapatıldıktan sonra taze olarak veya bir süre bekletildikten veya fırınlandıktan sonra kaynar suda haşlanarak pişirilir. Servis sırasında ise üzerine çırpılmış yoğurt ve onun da üzerine kızgın yağ, sumak veya nane eklenerek yenilir.

Gerçekten de üzerine bolca sarmısaklı yoğurt dökülüp sıcak sıcak yenilen bir tabak mantı oldukça doyurucu ve tatmin edici bir yemektir.
Mantıyı pişirmenin bir diğer yolu ise fırınlamaktır. Bunun için hazırlanan mantılar bir fırın tepsisine dizilerek fırına sürülür. Gerçekten de bu yolla pişirilen mantı da oldukça lezzetli ve pratik bir pişirme yöntemini sağlamış olur.

Ayrıca evinizde hamur hazırlayıp bunu açma imkânınız yoksa bile hazır olarak satılan lazanya hamurlarından satın alabilir ve aynı iç malzemesi yöntemlerle pişirebilirsiniz. Bunun için bir tarifi de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


İÇİNDEKİLER

-1 Paket lazanya hamuru

-350 gram Kıyma

-1 Adet Soğan

-2 Yemek Kaşığı Çok İnce Doğranmış Maydanoz

-1 Yemek Kaşığı Tuz

-Yarım Yemek Kaşığı Karabiber

-Yarım Yemek Kaşığı Kimyon (İsteğe Bağlı)

-Yarım Yemek Kaşığı Kuru Nane (İsteğe Bağlı)

-Yarım Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber

-1 Bardak Et suyu

-1 Diş Sarımsak

-3 Bardak Yoğurt

-2 Yemek Kaşığı Yağ

-2 Yemek Kaşığı Domates Püresi

-Yarım Bardak Su

Bu tarifin hazırlanması 30 dakika ve pişirme süresi 20 dakika kadardır. Toplamda 50 dakikada 4 veya 6 kişiye yetebilecek bir yemeği hazırlamış olursunuz.

Öncelikle satın aldığınız hamur yapraklarını oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlarsınız. Soğanı çok ince kıyıp suyunu süzdükten sonra içerisine kıyma ve baharatları katarak karıştırılır. Bu aşamada klasik bir mantı içerisine sadece tuz ve karabiber katıldığı için farklı baharatları denemek tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır.

Bıçağınızın yardımıyla hamurları kare şeklinde keserek parçalara ayırın ve her birinin içerisine eşit miktarda iç malzemesini yerleştirin. Bu aşamadan sonra direk ellerinizi kullanarak hamurları iki köşelerinden birleştirerek kapatın.

Hazırladığınız bu mantıları fırın tepsinizin içerisine düzgün bir şekilde yerleştirin. Ardından 175 dereceye ayarladığınız fırınız içerisinde pişmeye bırakın. 20 dakika sonra mantınız hazır olacaktır.

Fırından çıkardıktan sonra çırpılmış ve sarımsak eklenmiş yoğurdunuzu üzerine döküp, bunlarından üzerine domates sosunu ve kızdırılmış yağ ile kırmızı toz biberi ekleyerek servis yapın.