SOMON NEREDE YENİR?
Somon balığı; tatlı sularda yetişip, denizlerde göz eden bir balık çeşididir. En çok üretimi Şili'de olup ve tüm somon üretiminin % 35'ini yapmışlardır. Birazda somon balığının lezzeti yönünden değerlendirecek olursak; somon diğer balıklara nazaran çok daha lezzetli bir balıktır. Ayrıca omega 3 açısından da oldukça zengindir. Diğer balıklardan biraz daha fazla yağ içerdiği için besin değerleri de diğer balıklardan yüksektir. Oldukça bol ve lezzetli bir eti vardır. Bu arada yağlı demişken insanı rahatsız edecek bir yağ değil, aksine somonun lezzetine lezzet katan bir yağdan bahsediyoruz.
Dünya mutfağının mükemmel sunumlarının birarada bulunduğu Bahçelievlerin gözde mekanı Twins zengin Dünya mutfağından, Alkollü içecek menüsüne, Uzakdoğu mutfağından, Nargile keyfine kadar 120 kişilik şık ve geniş bahçesinde muhteşem sunumları ile hizmet veriyor.
Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam buluşmalarınızda Twins size güleryüzlü hizmeti ile ev sahipliği yapıyor.devamını oku... Adres: Y. Bahçelievler Mahallesi Eski 6. Cadde (Yeni 54. Cadde) 16/A-B Bahçelievler-Ankara
İncek'te bayan bir işletmecinin sahibi oldu Ekolojik Bahçe'de Tamamen ekolojik gıdalar ile; kahvaltı ve Yöresel yemek çeşitleri beğeninize sunulmakta.
Yemyeşil bir bahçede, aileniz ve çocuklarınız ile birlikte hafta sonları kahvaltı yapabileceğiniz mekanda, çocuklarınız da çok eğlenecekler.devamını oku... Adres: İncek Bulvarı İncek Mahallesi Görgülü Sok. 8/A İncek-Ankara
Dafne Hotel, Ankara'nın yükselen değeri olmaya devam eden semtlerinden Balgat'ta yer almaktadır.
Sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacak olan Dafne Hotel single, double, triple ve suit odalar olmak üzere 72 oda 155 yatak kapasitelidir. Tüm odalarımız için aile konseptini benimseyen Dafne Hotel, klima, özel kasa, mini bar, saç kurutma makinesi, telefon ve 24 saat sıcak su hizmetleriyle sizleri evinizdeymiş gibi rahat hissettirmeyi amaçlamaktadır.
Toplantı, eğitim ve seminer gibi organizasyonlarınıza hitap edecek İbah Salonu ( 60 kişi ) Puis Salonu ( 80 kişi ) ve çok amaçlı 350 kişilik salonlarımız ve ekipmanları ile hizmetinizdedir.
Düğün, nişan, kına gibi özel günlerinizde sizlere hizmet verecek olan 350 kişilik balo salonumuz ve 150 kişilik çok amaçlı restaurantımız ve 80 kişilik kır bahçemiz kaliteli personeli ve profesyonel mutfağımız ile anılarınızı süsleyecektir.
devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1545. Sokak No:7 Balgat-Ankara
Üniversiteler Mah. 1597. Cadde Küme Evleri No: 142 (Çamlık Sitesi) Bilkent / Ankaradevamını oku...
Adres: Üniversiteler Mah. 1597. Cadde Küme Evleri No: 142 (Çamlık Sitesi) Bilkent / Ankara
Hacı Abdullah Lokantası'nın asırlık tarihi Ahilik Teşkilatı'nın devamıdır. Köklü kuruluşların geçmişi, ya babadan oğla geçer, ya da para ile şirketler tarafından satın alınarak el değiştirir.
Hacı Abdullah'ta ise iki kural da geçerli değildir. Hacı Abdullah'ın 1888 yılında başlayan serüveni Ustadan Çırağa devralınarak gelmiştir.
Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Karaköy Rıhtımı'nda Abdullah Efendi adıyla bir lokanta açılır. Lokantanın işletme ruhsatı bizzat Sultan II. Abdülhamit Han tarafından verilir.
Ülkeleri adına İstanbul'a ziyaret eden resmi ve özel heyetler, Abdullah Efendi'de ağırlanır.
1915 yılında ise Abdullah Efendi Lokantası, Karaköy Rıhtımı'ndan Beyoğlu'na taşınır. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rumeli Han'ın zemin katında hizmetlerine devam eder. Abdullah Efendi burada da Usta'dan Çırağa devredilmiştir.
1940 yılında ise Abdullah Efendi, Rumeli Han'da 25 yıl yerli yabancı çok sayıda ünlü misafirlerini ağırladıktan sonra yine Usta Çırak nöbet değişimiyle, eski adı Bursa Sokak ve Ahududu Sokak, yeni adıyla Sadri Alışık olan, Türk Sineması'nın kalbinin attığı sokağa taşınır ve Hacı Salih ismini alır.
Abdullah Efendi ve Hacı Salih adıyla kalitesinden hiç taviz vermeden Osmanlı-Türk Mutfağı'nın bütün özelliklerini taşıyan lokanta, 1958 yılında şimdiki bulunduğu yerine, Ağa Camii yanındaki Sakızağacı Caddesi'ne taşınır.
Lokantaya adını veren Hacı Salih, ilerleyen yaşını gözönünde bulundurarak, O'da 1888'den beri sürdürülen geleneğe uyar ve yetiştirdiği çıraklarına, yani hizmetin emekçilerine, ustalarına devreder.
Kalite ve hizmetin gurur veren onurunu, güzelliğini bugüne taşıyan Hacı Salih ismi, resmi prosedür gereği değişmek zorunda kalır. 1983 tılında bir tevafuk sonucu yine 1888'li yıllardaki ismine rücu eder ve Hacı Abdullah ismini alır.
Sultan II. Abdülhamit Han'ın resmi müsaadesi ile açılan lokantamızın o günden bu güne aynı tadı muhafaza ettiğini, 90 yıl önce yemek yiyen ve bugün de lokantamızı şereflendiren Osmanlı torunlarının, şeref defterimizdeki yazdıklarından öğrenmek mümkündür.
Hacı Abdullah'taki gelenek, günümüzde unutulmaya yüz tutan Ahilik Teşkilatı'nın bir vesikasıdır.
Hizmetlerimiz sınırsız, konuğumuz olursanız seviniriz. Geçmişin farklı atmosferinde buluşmak umuduyla.devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Söğütözü Caddesi Yerleşke içerisindeki Sosyal Tesis 1 Çankaya-Ankara
2002 tarihinde kurulan Trilye Restoran, doğanın sunduğu en kaliteli deniz ürünlerini geniş bir konseptte konuklarıyla buluşturuyor. Süreyya Üzmez ve eşi Mahmure Üzmez tarafından işletilen Trilye Restoran, “Sağlık için balık ye, balık için Trilye" sloganıyla yılın her günü hizmet veriyor.
Ankara Gaziosmanpaşa semtinde bulunan Trilye, Kuleli Sokak'taki yeni adresinde ağırlıyor konuklarını. Sağlığın ve lezzetin ön planda olduğu Trilye Restoran'da yerli, taze ve doğal mevsimsel ürünler damakları şenlendiriyor.
Tanımlaması çok güç olan Trilye Restoran; insanların kendi evlerinde konuklarını ağırladığı bir yer mi, gurme bir mekan mı veya güvenilir bir gastro kulüp mü, hangisi olduğuna ancak yaşayınca karar verebilirsiniz.
Uluslararası birçok kalite ödülüne layık görülen Trilye Restoran'da av yasağına ve deniz balıklarının avlanabilir kalibrede olmasına çok dikkat ediliyor.devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kuleli Sokak No:32 Gaziosmanpaşa-Ankara
Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.
Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.
Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi Hayat Sebla Evleri No:30/ B Çukurambar-Ankara
17 Yıllık tecrübesi ile şehrin gürültüsünden uzak,yeşillikler içindeki huzurlu,lezzetli bir masayı sevdiklerinizle paylaşın. Canlı Akordiyon müziği eşliğinde keyifli bir akşam yemeğinin keyfine varın. Sizler yemeğinizin ve ortamın huzurunu yaşarken, çocuklarınızda oyun parkında güvenle eğlensinler.
CANLI MÜZİK
Kahvaltı 40 TL
Cuma Cumartesi canlı müzik
Kapalı alanda mangal keyfi
devamını oku... Adres: İncek Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:3 İncek-Ankara
Kapısından adres sormaya girene dahi yahu önce gel otur, bir şeyler ikram edelim diyecek kadar sıcak bir işletme. O eski esnaf meyhanesi içtenliğini veriyor insana. Önünde hoş bir bahçesi de var. Batı Karadeniz'in cennet ilçesinin adını Başkentte yaşatmak maksadıyla 2005'te kapılarını açmış. Dekorasyonunda bir Ege ve Akdeniz havası da solunmuyor değil. Zengin meze çeşitleri arasında bir çırpıda deniz börülcesi, kaya koruğu, patlıcan söğürme, ahtapot salata, somon pastırma, kuru domates, lakerda, yengeç bacağı, kalamar, çöp şiş hamsi ve istavrit, balık kokoreç sayılabilir.
Sizler mezelerinizle ilk kadehinizi yudumlarken tıngırdayan ud, keman ve kanunun hoş nağmeleri sizi hayatın stresinden uzaklaştıracak. Leziz Ege ve Karadeniz mezelerinizi yerken Ankara'da da Amasra esintisi yaşayabileceğiniz faslı muhabbetle sizleri hem maziye götürüp bir taraftan da kurtlarınızı dökmeye, eğlenmeye, sevdiklerinizle birlikte unutamayacağınız bir gece yaşamaya davet ediyoruz.
devamını oku... Adres: Koza Sokak. No: 138/10 GOP-Ankara
24 saat yaşayan Lobby Bar; Tapas Turca menüsü, Türk usulü mezeleri ve zengin içecek menüsüyle dostlarla buluşmak için Başkent'in ideal mekanıdır.
devamını oku... Adres: Atatürk Bulvarı. 183 Kavaklıdere-Ankara
Adını eski Osmanlıcada içkiye ve muhabbete düşkün kişi olarak tabir edilen Bekri'den alan mekan,Osmanlı Türk mutfağının mirası tarihi tatları,mezeleri,rakıyı Türk Sanat Musikisi eşliğinde "racon"uyla içmenin verdiği zevkle haftanın 7 günü hizmetinizdedir.
devamını oku... Adres: Bekri Tunalı Meyhanesi - Tunalı Hilmi Caddesi No: 72/1 Kavaklıdere-Ankara
Somon Nasıl Yapılır?
Bir yemek pişirilirken öncelikle ana malzemenin sert ya da yumuşak olması istenmesine göre işe başlanır. Ama bizim ana malzememiz somon olduğu için somon kesinlikle yumuşak olarak pişirilmelidir. Yani her ne yemek olursa olsun somon asla kurutulmadan yapılmalıdır. Aslına bakılırsa bu somon yemeklerinin altın anahtarıdır. Lezzetli bir somon yemeği istiyorsanız ilk dikkat edilecek husus etin kurutulmamasıdır. Somon balığının etinin içerisindeki su çok kaybolmayacak şekilde pişirme şekli ve süresi ayarlanacağı gibi üzerine hazırlanan soslarla da balığın kurutulmaması sağlanır. Ayrıca somon ile her ne yemek yaparsanız yapın muhteşem lezzetler ortaya çıkmaktadır.
En Çok Tercih Edilen Somon Yemekleri
Somon balığı oldukça bol etli bir balık olduğu için yemeklerde de sıklıkla tercih edilmektedir. Diğer bir yandan salata ve mezeler için de vazgeçilmez bir lezzete sahip olduğu da kesindir. Somon balığı ister fırında, isterseniz ızgarada, isterseniz de tavada yapılabilmektedir. Önemli olan sizin damak tadınıza en uygun yemek tarifini belirlemektir. Bunun için de bir balık lokantası, balık restoranı, deniz ürünleri restoranları ya da herhangi bir somon yiyebileceğiniz bir mekânı tercih edebilirsiniz. Şimdi somon ile yapılan ve en çok tercih edilen bazı yemeklere bir göz atalım.
Tavada baharatlı ballı somon fileto
Permesan peynirli çıtır somon
Fırında kremalı somon
Limonlu biberiyeli somon tava
Kâğıtta sarımsaklı ve tereyağlı somon
Ve daha birçok muhteşem lezzette somon yemekleri bulabilmeniz mümkündür. Önemli olan tercih ettiğiniz mekânınsomon menüsünün zengin olmasıdır.
Somon Nerede Yenir?
Ankara balık konusunda da oldukça meşhur bir şehrimizdir. Denize kıyı olan birçok şehirden çok daha taze ve lezzetli balık çeşitlerini bulabileceğiniz Ankara, deniz ürünleri ve balık restoranlarıyla da oldukça ünlüdür. Aklınızın bile alamayacağı kadar fazla deniz ürünleri yemekleri yiyebileceğiniz mekânlar müşterilerine hizmet vermektedir.
Somon da Ankara restoranlarında yiyebileceğiniz lezzetli deniz ürünlerinden sadece biridir. Farklı lezzetlerde ve çok daha fazla somon çeşidini bulabileceğiniz mekânları internet sitemize girerek kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca ailenizle gidebileceğiniz kaliteli ve nezih mekânları da bu siteden bularak ailenizle birlikte afiyetle somon yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam buluşmalarınızda Twins size güleryüzlü hizmeti ile ev sahipliği yapıyor.devamını oku... Adres: Y. Bahçelievler Mahallesi Eski 6. Cadde (Yeni 54. Cadde) 16/A-B Bahçelievler-Ankara


Yemyeşil bir bahçede, aileniz ve çocuklarınız ile birlikte hafta sonları kahvaltı yapabileceğiniz mekanda, çocuklarınız da çok eğlenecekler.devamını oku... Adres: İncek Bulvarı İncek Mahallesi Görgülü Sok. 8/A İncek-Ankara


Sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacak olan Dafne Hotel single, double, triple ve suit odalar olmak üzere 72 oda 155 yatak kapasitelidir. Tüm odalarımız için aile konseptini benimseyen Dafne Hotel, klima, özel kasa, mini bar, saç kurutma makinesi, telefon ve 24 saat sıcak su hizmetleriyle sizleri evinizdeymiş gibi rahat hissettirmeyi amaçlamaktadır.
Toplantı, eğitim ve seminer gibi organizasyonlarınıza hitap edecek İbah Salonu ( 60 kişi ) Puis Salonu ( 80 kişi ) ve çok amaçlı 350 kişilik salonlarımız ve ekipmanları ile hizmetinizdedir.
Düğün, nişan, kına gibi özel günlerinizde sizlere hizmet verecek olan 350 kişilik balo salonumuz ve 150 kişilik çok amaçlı restaurantımız ve 80 kişilik kır bahçemiz kaliteli personeli ve profesyonel mutfağımız ile anılarınızı süsleyecektir.
devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1545. Sokak No:7 Balgat-Ankara




Hacı Abdullah'ta ise iki kural da geçerli değildir. Hacı Abdullah'ın 1888 yılında başlayan serüveni Ustadan Çırağa devralınarak gelmiştir.
Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Karaköy Rıhtımı'nda Abdullah Efendi adıyla bir lokanta açılır. Lokantanın işletme ruhsatı bizzat Sultan II. Abdülhamit Han tarafından verilir.
Ülkeleri adına İstanbul'a ziyaret eden resmi ve özel heyetler, Abdullah Efendi'de ağırlanır.
1915 yılında ise Abdullah Efendi Lokantası, Karaköy Rıhtımı'ndan Beyoğlu'na taşınır. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rumeli Han'ın zemin katında hizmetlerine devam eder. Abdullah Efendi burada da Usta'dan Çırağa devredilmiştir.
1940 yılında ise Abdullah Efendi, Rumeli Han'da 25 yıl yerli yabancı çok sayıda ünlü misafirlerini ağırladıktan sonra yine Usta Çırak nöbet değişimiyle, eski adı Bursa Sokak ve Ahududu Sokak, yeni adıyla Sadri Alışık olan, Türk Sineması'nın kalbinin attığı sokağa taşınır ve Hacı Salih ismini alır.
Abdullah Efendi ve Hacı Salih adıyla kalitesinden hiç taviz vermeden Osmanlı-Türk Mutfağı'nın bütün özelliklerini taşıyan lokanta, 1958 yılında şimdiki bulunduğu yerine, Ağa Camii yanındaki Sakızağacı Caddesi'ne taşınır.
Lokantaya adını veren Hacı Salih, ilerleyen yaşını gözönünde bulundurarak, O'da 1888'den beri sürdürülen geleneğe uyar ve yetiştirdiği çıraklarına, yani hizmetin emekçilerine, ustalarına devreder.
Kalite ve hizmetin gurur veren onurunu, güzelliğini bugüne taşıyan Hacı Salih ismi, resmi prosedür gereği değişmek zorunda kalır. 1983 tılında bir tevafuk sonucu yine 1888'li yıllardaki ismine rücu eder ve Hacı Abdullah ismini alır.
Sultan II. Abdülhamit Han'ın resmi müsaadesi ile açılan lokantamızın o günden bu güne aynı tadı muhafaza ettiğini, 90 yıl önce yemek yiyen ve bugün de lokantamızı şereflendiren Osmanlı torunlarının, şeref defterimizdeki yazdıklarından öğrenmek mümkündür.
Hacı Abdullah'taki gelenek, günümüzde unutulmaya yüz tutan Ahilik Teşkilatı'nın bir vesikasıdır.
Hizmetlerimiz sınırsız, konuğumuz olursanız seviniriz. Geçmişin farklı atmosferinde buluşmak umuduyla.devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Söğütözü Caddesi Yerleşke içerisindeki Sosyal Tesis 1 Çankaya-Ankara

Ankara Gaziosmanpaşa semtinde bulunan Trilye, Kuleli Sokak'taki yeni adresinde ağırlıyor konuklarını. Sağlığın ve lezzetin ön planda olduğu Trilye Restoran'da yerli, taze ve doğal mevsimsel ürünler damakları şenlendiriyor.
Tanımlaması çok güç olan Trilye Restoran; insanların kendi evlerinde konuklarını ağırladığı bir yer mi, gurme bir mekan mı veya güvenilir bir gastro kulüp mü, hangisi olduğuna ancak yaşayınca karar verebilirsiniz.
Uluslararası birçok kalite ödülüne layık görülen Trilye Restoran'da av yasağına ve deniz balıklarının avlanabilir kalibrede olmasına çok dikkat ediliyor.devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kuleli Sokak No:32 Gaziosmanpaşa-Ankara


Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.
Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi Hayat Sebla Evleri No:30/ B Çukurambar-Ankara


CANLI MÜZİK
- Köy Kahvaltısı
- Mangal Keyfi
- Düğün Organizasyonları
- Nişan Organizasyonları
- Toplantı Organizasyonları
- Özel Günler
- Toplu Yemekler
- Oyun Parkı
- Otopark
- Paket Servis
- Wireless
Kahvaltı 40 TL
Cuma Cumartesi canlı müzik
Kapalı alanda mangal keyfi
devamını oku... Adres: İncek Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:3 İncek-Ankara


Sizler mezelerinizle ilk kadehinizi yudumlarken tıngırdayan ud, keman ve kanunun hoş nağmeleri sizi hayatın stresinden uzaklaştıracak. Leziz Ege ve Karadeniz mezelerinizi yerken Ankara'da da Amasra esintisi yaşayabileceğiniz faslı muhabbetle sizleri hem maziye götürüp bir taraftan da kurtlarınızı dökmeye, eğlenmeye, sevdiklerinizle birlikte unutamayacağınız bir gece yaşamaya davet ediyoruz.
devamını oku... Adres: Koza Sokak. No: 138/10 GOP-Ankara


Dünyaca ünlü gurmelerin onayından geçmiş, her damak tadına hitap eden, dünya mutfaklarının seçkin lezzetleri...
Café @ Bulvar; Günün yorgunluğunu odaya çıkmadan haber veya spor programı seyrederek atmak ve işlerine kaldığı yerden devam etmek isteyenler için sakin bir köşe olmaktadır.24 saat yaşayan Lobby Bar; Tapas Turca menüsü, Türk usulü mezeleri ve zengin içecek menüsüyle dostlarla buluşmak için Başkent'in ideal mekanıdır.
devamını oku... Adres: Atatürk Bulvarı. 183 Kavaklıdere-Ankara


devamını oku... Adres: Bekri Tunalı Meyhanesi - Tunalı Hilmi Caddesi No: 72/1 Kavaklıdere-Ankara
Somon Nasıl Yapılır?
Bir yemek pişirilirken öncelikle ana malzemenin sert ya da yumuşak olması istenmesine göre işe başlanır. Ama bizim ana malzememiz somon olduğu için somon kesinlikle yumuşak olarak pişirilmelidir. Yani her ne yemek olursa olsun somon asla kurutulmadan yapılmalıdır. Aslına bakılırsa bu somon yemeklerinin altın anahtarıdır. Lezzetli bir somon yemeği istiyorsanız ilk dikkat edilecek husus etin kurutulmamasıdır. Somon balığının etinin içerisindeki su çok kaybolmayacak şekilde pişirme şekli ve süresi ayarlanacağı gibi üzerine hazırlanan soslarla da balığın kurutulmaması sağlanır. Ayrıca somon ile her ne yemek yaparsanız yapın muhteşem lezzetler ortaya çıkmaktadır.
En Çok Tercih Edilen Somon Yemekleri
Somon balığı oldukça bol etli bir balık olduğu için yemeklerde de sıklıkla tercih edilmektedir. Diğer bir yandan salata ve mezeler için de vazgeçilmez bir lezzete sahip olduğu da kesindir. Somon balığı ister fırında, isterseniz ızgarada, isterseniz de tavada yapılabilmektedir. Önemli olan sizin damak tadınıza en uygun yemek tarifini belirlemektir. Bunun için de bir balık lokantası, balık restoranı, deniz ürünleri restoranları ya da herhangi bir somon yiyebileceğiniz bir mekânı tercih edebilirsiniz. Şimdi somon ile yapılan ve en çok tercih edilen bazı yemeklere bir göz atalım.
Tavada baharatlı ballı somon fileto
Permesan peynirli çıtır somon
Fırında kremalı somon
Limonlu biberiyeli somon tava
Kâğıtta sarımsaklı ve tereyağlı somon
Ve daha birçok muhteşem lezzette somon yemekleri bulabilmeniz mümkündür. Önemli olan tercih ettiğiniz mekânınsomon menüsünün zengin olmasıdır.
Somon Nerede Yenir?
Ankara balık konusunda da oldukça meşhur bir şehrimizdir. Denize kıyı olan birçok şehirden çok daha taze ve lezzetli balık çeşitlerini bulabileceğiniz Ankara, deniz ürünleri ve balık restoranlarıyla da oldukça ünlüdür. Aklınızın bile alamayacağı kadar fazla deniz ürünleri yemekleri yiyebileceğiniz mekânlar müşterilerine hizmet vermektedir.
Somon da Ankara restoranlarında yiyebileceğiniz lezzetli deniz ürünlerinden sadece biridir. Farklı lezzetlerde ve çok daha fazla somon çeşidini bulabileceğiniz mekânları internet sitemize girerek kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca ailenizle gidebileceğiniz kaliteli ve nezih mekânları da bu siteden bularak ailenizle birlikte afiyetle somon yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
