KÜNEFE NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

KÜNEFE NEREDE YENİR?

Künefe; Hatay yöresine ait olan ve kadayıf ile özel bir peynir türünden yapılan şerbetli bir tatlıdır. Her ne kadar aslen Hatay'a özgü bir tatlı olsa da Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde son derece meşhur ve yaygın bir tatlı çeşididir. Ama künefenin Ankara'da da en az Hatay'da yapılan kadar lezzetli ve güzel yapılabildiğini söylesek. Ayrıca künefeyi Hatay'dan gelen ustaların yaparak müşterilerine sunduğu birçok mekân Ankara'da müşterilerini beklemektedir.





Meşhur Künefe Nasıl Hazırlanır?

Bir tatlının en önemli olayı hazırlanışı ardında da sunumu gelir. Çünkü öncelikle bir tatlı lezzetli olmalı daha sonra da göz zevkine hitap etmelidir. Bu sebeple ilk olarak meşhur künefenin nasıl hazırlandığına bakmalıyız.

Künefe birçok farklı bölgede ve birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Fakat genel itibariyle künefe hemen hemen aynı olarak hazırlanır. Meşhur künefe iki katman kadayıf arasına özel ve tuzsuz künefe peyniri serilip kızartılması ve en sonunda da üzerine çok koyu kıvamda olmayan şerbet dökülmesiyle yapılır. Ama diğer yörelerde bunun haricinde irmik ile kadayıfın özel olarak hazırlanıp arasına yine o yöreye ait tuzsuz peynir serilip kızartılmasıyla yapılır. Üzerine de sıcak şekerli süt ya da şerbet dökülerek yapılır. Bazı bölgelerde künefe peyniri yerine dil peyniri de konulabilmektedir.

Künefe Sunumu

Daha önceden de bahsettiğimiz ilk olarak damak tadına ve ardında da göze hitap etmelidir. Eğer bir yemek ya da tatlı ne kadar güzel olursa olsun göz zevkine hitap etmiyorsa yine ortaya memnuniyetsizlik çıkar. Bu sebeple her ne yapılıyorsa yapılsın lezzetli kadar sunumu da son derece önemlidir. Künefenin yapılışından genel olarak daha önceden de bahsetmiştik. Bunun haricinde ise künefe piştikten sonra nasıl servis edilir ve yanında ne gibi ikramlar yapılır bunlara bakacağız.

Pişmiş künefe üzerinin süslenme vakti gelmiştir. Künefe sıcak yenilen bir tatlı olduğu için yeni pişmiş künefe üzerine sıcak şerbet ya da sıcak süt dökülür. Böylece hazır olan künefe üzerine süslemek amacıyla Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz, Antep fıstığı ve fındık gibi kuruyemiş serpilir. Ama en çok tercih edilen Antep fıstığı ve fındıktır. Künefe müşteriye sunulurken yanında bir bardak su ve genelde çay ile ikram edilir. Böylece çok yoğun şekeri olan künefe insanın içini asla baymaz.

Künefe Nerede Yenir?

Künefe Hatay'a has bir lezzet olsa da Ankara künefe konusunda son derece başarılı mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Hatay'dan gelen ustaların özellikle künefe hazırladıkları birçok mekân müşterilerine hizmet vermektedir. Ankara'nın birçok semtinde ve mahallesinde bulunan künefe mekanlarından size en uygun mekanı bulabilmek için sadece yapmanız gereken internet sitemize bakarak size en uygun künefe yapan mekânı bulmaktır. Daha sonra gönlünüzce ve sevdiklerinizle birlikte afiyetle meşhur Hatay künefesini yiyebilirsiniz.