ÇANKAYA PASTANE

blog yazısı ekle !

ÇANKAYA PASTANE

Pasta, mutfak kültürümüzde tutkuya dönüşmüştür ve pasta hamurları aşk ile yoğurulmaktadır. Kalanı detay yani gerisi kolay bir süreç takip eder birbirini. Türk mutfağı gerek kadınlar için gerekse erkekler için zevkli hayat alanına dönüşmüştür. Buna bağlı olarak yapılan her ürün eğlence ile üretilmektedir.





Ankara yemek gelenekleri, eklenen tatlar ne olursa olsun yerli ve yabancı insanlar için Türk mutfağının pastalarını, tatlılarını ve fırıncılık geleneği hakkında bilgilendirme ile müşterilerine eşsiz bir lezzet şöleni sunmaktadır Çankaya pastane mekanları. Yeni pastane mekanları yerli olduğu gibi uluslararası markaların Ankara sokaklarındaki pastane mekanları ile kültürlerin ve tatların kaynaşmasına vesile olmuştur. Ancak bu durum eski tatların korunması gerektiğini zorunlu kılmış ve Çankaya pastane işletmecileri yöresel tatları gelenekleri sürdürmeye devam ederek yaşatmaktadır.



Pastane Çeşitleri Nelerdir?

  • Butik pastane; pastaların hazır olarak satış yapıldığı mekanlardır ve sipariş usulüne göre çalışılır. Ayrıca günümüzde şeker hamuru tekniği butik pastane mekanlarını oldukça yaygınlaştırmaktadır. Ev hanımları evde hazırladıkları lezzetleri dışarıya satarak ekonomik katkı sağlamayı amaçlayarak butik pastane anlayışına ilgi göstermektedir.
  • Klasik pastane; eskiden beri süre gelen hem pastaların hazırlanıp fırına verildiği pişme sonucunda ortalığı mis gibi koku ile dolduğu mekanlardır. Aynı zamanda arkadaşlarınızı davet ederek tatlı yiyip tatlı konuştuğunuz mekanlar olarak da tanımlayabiliriz. Klasik pastane her zaman pişirdiği pastaların davetkar kokusu müşterilerin vazgeçmek istemediği bir ortamdır.
Çankaya pastane mekanları hem butik pastane hem de klasik pastane mekanları ile şehrin tadını kat ve kat artırmaktadır. Pastam bana özel olsun diyenler butik pastane mekanlarına yönelirken nostalji ve ekonomik sebepler diğerlerini klasik pastane mekanlarına yönlendirmektedir. Kalite konusu her iki mekân için oldukça önemlidir. Ve bu durumu sağladıkları sürece Ankara caddelerini, sokaklarında varlığını sürdürebilecekleridir.

Pastane Mekanları Hakkında İlginç Bilgiler

  • Ülkemizdeki pastane mekanlarının yaygınlaşması Ankara ilimizin öncülüğünde gerçekleşmiştir. Pastacıların uluslararası fuarlara katılması buradaki deneyimlerini gelip ülkemizde pastane mekanlarında uygulaması işin hızlanmasında etkili olmuştur.
  • Pastane kültürü Fransa'ya aittir. Ve Ankara mutfağına girmesinin hayli ilginç hikayesine sahiptir. Bu hikâyeden bahsedelim; Osmanlı saray mutfağında çalışan pastacı aynı zamanda Paris'in önemli pastane mekanına sahiptir. Ve yanlarında çalışanlar işi öğrenmesi ile pastane mekanlarının yenilerinin açılmasında vesile olmuştur.
  • Pasta eskiden kekten ibaret olup krem şantinin bulunması ile modern pasta anlayışının gelişimindeki en önemli faktör olarak görülmektedir. Fransa'daki ünlü chiefler kremanın gelişimine katkı sağlamış ve ihtilal sonucunda bu lezzet halka mal edilmiştir. Belli bir seviyeye ait değil halkın da yiyebileceği lezzetlere dönüşmüştür.
Çankaya pastane Mekanları müzik ile ortamın havası canlı tutulmaktadır. Pastanızı yerken içeceğiniz de yudumlamak keyfe dönüşmektedir . Bu arada pastane içecekleri nostaljik tatlarından limon ve vişne ile bu geleneği unutulmaya yüz tutan tatlardan korumaktadır.