GÖLBAŞI KEBAPÇI

blog yazısı ekle !

GÖLBAŞI KEBAPÇI

Kebap; yemek kültürümüzde önemli bir yere sahip et ve sebze ile hazırlanan yemek terlerinden biridir ve birçok çeşide sahiptir. Ayrıca her yörede ve her bölgede kendine has lezzetlere kavuşan kebap ülkemizde her yerde en çok tercih edilen yemekler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. En çok tercih edilen kebap çeşidi hiç şüphesiz et ile yapılan kebap çeşitlerimizdir. Tüm dünyada da Türk yemek kültürü denildiği zaman ilk olarak akıllara gelen yemek çeşidi kebaptır.





Peki, ama kebaba bu lezzeti veren nedir? Kebabın lezzetinin sırrı ister et kebap olsun ister sebze ama kesinlikle odun ateşinde pişmesi gerekir. Zaten kebabın lezzeti tamamen pişirilmesiyle alakalıdır. Diğer bir yandan kullanılan baharatlar ve et kebap ise yapılan marine işlemler, ayrıca ustanın el becerisi kebabın lezzet sırlarıdır.

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara


En Çok Tercih Edilen Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebabın birçok malzemeyle yapıldığını daha önceden de belirtmiştik. Şimdi ise kebapçılarda en çok tercih edilen kebap türleri hangileridir onları inceleyeceğiz.

Alanya kebabı

Adana kebap

Urfa kebap

Biber kebabı

Ciğer kebabı

Çökertme kebabı

Dizme patlıcan kebabı

Enginarlı yuva kebabı

Fıstıklı kebap

Gelin kebabı

Havan kebabı

İncik kebabı

Kazan kebabı

Lavaş ekmekli yayla kebabı

Bu saydıklarımız ve daha sayamadığımız binlerce kebap çeşidimiz bulunmaktadır. Daha önceden de belirttiğimiz gibi bu saydıklarımız sadece en çok tercih edilen birkaç kebap çeşidimizdir.

Kebap Sağlıklı Mıdır?

Kebap sağlıklı mıdır? Bu konuda birçok uzman kendilerine göre sağlıklı ya da sağlıksız olduğunu savunmaktadır. Birçok kişiyi de aynı zamanda etkileyen ve yönlendiren bu kesimin savundukları kebabın sağlıksız olduğunu düşünmelerinin sebebi odun ateşi yerine kömür ya da doğal gaz kullanılmasıdır. Haklı olarak bu uzmanlar kebapçılardan işin kolayına kaçanların sağlık sorunlarına davetiye çıkardıklarını ortaya koymuşlardır.

Aslına bakılırsa bu araştırma bize kebap konusunda ve kebapçı konusunda ne kadar dikkat etmemiz gerektiği gerçeğini göstermektedir. Yani her kebapçıda kebap yenilmesi birçok sağlık sorununu da ortaya çıkarmaktadır. Bu konuda olabildiğince seçici davranmanız sizin ve sevdikleriniz için en iyisi olacaktır.

Kaliteli Ve Nezih Gölbaşı Kebapçı

Daha önceden de belirttiğimiz gibi her kebapçıda kebap yemek hem sağlık sorunlarını beraberinde getirir hem de aile ortamı olarak ta pek uygun olamayabiliyor. Bu sebeple tercih ettiğiniz kebapçının alanında en iyilerinden olmasına dikkat etmelisiniz. Ankara Gölbaşı kebapçı olarak bir mekân önerisi istiyorsanız internet sitemizden size ve ailenize en uygun, kaliteli ve nezih m ekânı bulabilir ve gönül rahatlığı ile kebabınızı yiyebilirsiniz. Diğer bir yandan bu mekanlarda yediğiniz kebap odun ateşinde ve özenle pişirildiği için gerçek kebabın lezzetine varabilmenin keyfini yaşayacaksınız. Ayrıca sadece kebapçı olarak düşünmemek lazım. Çünkü yemekten önce ikram edilen mezeler ve yemeğin sunumu da oldukça önemlidir.