BAHÇELİEVLER NARGİLE

blog yazısı ekle !

BAHÇELİEVLER NARGİLE

Nargile derin muhabbetlerin unutulmayan dostudur diye tanımlayabiliriz. Tiryakiler tütünün nargile halini diğer yöntemlere göre daha çok benimsediler. Nargileyi Hindistan da tütünü yakarak cevizin içine koyup kamışla yapılan keyiften sonra dünyada hızla yayıldı. Zaman içerisinde nargilenin daha sağlıklı aparatlar kullanarak daha modern malzemeler kullanılarak yeniden dizayn edildi. Tiryakiler yeni tarzını o kadar sevdi ve benimsedi ki yeni nesillere miras bırakır gibi önem verdi. Bazen de beklediği ilgiyi bulamayarak rafa kaldırıldı.




Nargile artık tavan arasında tozlu raflardan indirilerek yeniden ilgi duyulan parlak dönemine dönüş başladı. Tütüne yapılan sihirli dokunuşlar tiryakilerin yeniden ilgisini cezbetmeyi başardı. Sohbet medeniyeti diye anılan nargile eskiden olduğu gibi nargileden derince bir nefes alınır ve dumanı havaya üfürülür. Yani eski geleneklerinden hiçbir şey kaybetmemiştir nargile.



Nargile Sağlığa Zararlı Mıdır?

Nargileyi anlatıyoruz ama zararlı yanları var mıdır? Veya diğer tütün ürünleri gibi zararlı mıdır? Diye merak edenler için bu cümlenin altını çizerek belirtmek isterim; pipo, puro, sigara gibi değildir. Yani bu ürünlerde dumanı direkt içinize çekerken, nargile de duman direkt suya ileterek burada filtre olur yani riskli maddelerden ayrışır.

Ankara Nezih Nargile Cafeler

Ankara başta olmak üzere birçok şehirde nargile yeniden canlandı. Ankara başta Bahçelievler semti olmak üzere diğer semtleri de nargile konusunda hassas davranmaktadır. Bahçelievler Nargile mekânlarını geliştirmişlerdir. Eskiden kahvelerde nargile keyfi yapılırken artık nargile için özel mekânlar faaliyete açılmaktadır. Bu mekânlar için Bahçelievler Nargile örnek verilebilir.

Her mekânda da nargile keyfi yapılmaz. Çünkü yukarıda nargilenin kendine has gelenekleri olduğundan bahsettik. Birisi de nargileye duyulan sevgi ve nezaket kuralları gereğince nargile keyfinin aralıksız sürdürülebilmesi için kişiye uygun bir nokta veya köşenin belirlenmesi gerekiyor.

Bahçeli Evler Nargile

Görüldüğü gibi nargile içmek sıradan tütün olaylarından farklılaşarak nezaket kurallarını da uyulmasına dikkat çekiyor. B u kültürü tanıtma işi Ankara ile başladı. Bahçelievler bu tanıtımda destek oldu. Nargileyi yeni kuşaklara tanıtmak, yabancı turistlere tanıtmak nargilenin özlem duyduğu ilgiyi gidermek için nargile mekânları devreye girdi. Yapılan girişimler yavaş yavaş başarılı olmaktadır. Eski tiryakiler mekânlarda nargilenin geleneklerini, kurallarını yeni nesillere aktararak kuşaklar arasındaki ortak noktaların, muhabbet konusuna yenilikler katmaktadır.

Bahçelievler Nargile mekânlarına ara vermeden yıllar içerisinde kendini yenilemektedir. Hatta nargile için yeni gelenek olan içerisine şuruplar eklemek hoş kokulu olması dumanın etrafı rahatsız etmesi önlenmektedir. Bahçelievler Nargile mekânları sessiz ve sakin mekânlar olması bakımından özen gösterilmektedir. Tiryakiler için önemlidir sessiz mekânda nargile keyfi. Sesin ve gürültünün olduğu mekânlar insanları rahatsız etmesi, tiryakilerin keyfini bozulması istenmediği içindir.

Bütün bu saydıklarımızı nargile mekânlarında görebilirsiniz. Anlattıklarımız Bahçelievler Nargile mekânlarından esinlenerek oluşturulduğundan doğruluğuna ulaşabilirsiniz, gözlemleyebilirsiniz. Ankara her konuda olduğu gibi nargile kültürüne de sahip çıkmıştır ve geliştirmeye devam etmektedir.