KAVAKLIDERE DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

KAVAKLIDERE DÖNERCİ

Önceki makalelerimizde dönerin tarihçesine ve kurallarına oldukça geniş yer verdik. Bu makalemizde dönerin çeşitleri, hazırlanış tarzları hakkında farklı bilgiler ile güncel paylaşımlar yapalım.



Kavaklıdere Dönerci Ustaları Tariflerinin Sırlarını Paylaştı

Yoğurtlu döner: dönerin yanında sos olarak getirilen doğru malzemelerin uyumlu bileşimidir. İskender ile karıştırılmamalıdır. İskender de kullanılan temel malzeme döner yanına yoğurt olsa da yoğurtlu dönerdeki kadar özel bir yoğurda sahip değildir.

Öyleyse yoğurtlu döneri farklı kılan nedir? Diye düşünenler için basit ama lezzetli bir liste yapalım.

  • Yoğurt
  • Mayonez
  • Sirke
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Döner ile servis edilen bu sos etin lezzetini dengelemektedir. Alışılmışın dışındaki döner sunumları ile gönülleri fethetmeye devam ediyor Kavaklıdere dönerci şefleri.

Dürüm döner:alışılmış döner lezzetinden vazgeçmem diyenler için dürüm döner yerini korumaktadır. Dürüm döner lavaş ekmeğinin arasına yerleştirilen döner, yeşillik, soğan ile geçmişten günümüze popülerliğini korumaktadır.

Brioche döner:birçoğumuz için yabancı bir lezzet olabilir. Brioche nedir diye merak edenlere kısa bir açıklama yapalım. Brioche; Fransızlara ait ekmek türüdür. Bol yumurtalı ve tereyağlı olarak yapılır. İçerisinde süt ve maya da bulunmaktadır. Brioche sade tüketildiği gibi herhangi bir şey ile de tüketilebilir. İçine döner koymak lezzetini kat ve kat artırmaktadır. Farklı bir kültürü bizim kültürümüz olan döner ile buluşturmak oldukça lezzetli bir fikirdir.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Kilo ile döner: döneri sade tadına varmak isteyenler için sunulmaktadır. Yanında ilave lezzetler yeşillik, ekmek, ara sıcaklar, içecekler ayrıca sunulmaktadır ve döner göz kararı değil isminden anlaşılacağı üzere işletmenin menüsüne göre ayarlanan miktarda servis edilir.

Pilav üstü döner: pilavın doyuruculuğu et ile buluşunca hem gözümüzü hem de karnımızı doyurmaktadır. Bu iki uyumlu lezzet diğer seçeneklere göre beni tam anlamı ile doyursun diye düşünenleri Kavaklıdere dönerci şefleri unutmamaktadır.

Sandviç döner: bu döner tarzı aperatif olarak tüketimsağlamaktadır. Yeme kolaylığı ve kalori açısından düşük olması kilo sorunu yaşayanlar için düşünülmüştür. Döner yemeden vazgeçemeyenler ama sağlığını da aynı zamanda düşünenler için sandviç döner önerilebilir.

Tam ekmek döner: tam ekmek genellikle somun içerisine etin döşenerek üzerine yeşillik ve patates kızartmasının da unutulmadığı bir döner çeşididir. Yine doyma garantisi ile müşterilerin masadan mutlu ayrılmasında büyük rol oynamaktadır.

Porsiyon döner:sunumdaki çeşitlilik bu seçenekte de söz konusudur. Etin görsel dizimi ile tabakta sunulmasıdır. Döner Sade sunum yapıldığı gibi yanına farklı tatlarda eklenerek sunulabilir.

Kavaklıdere dönerci şeflerinin diğer dönerci ustalarından farklı olması sadece dönerde lezzetin sağlanması değil aynı zamanda dönerin yukarıda saydığımız çeşitleri ile döner anlayışına yeni soluklar getirmesindedir. Böylece Kavaklıdere dönerci ustaları dönerin sanata dönüşmesinde etkili yöntemleri seçtiği görülmektedir. Sizde Ankara'daki Kavaklıdere dönerci mekanlarında bu farklılığı deneyimleyebilirsiniz.