ANKARA'DA HAFTASONU ÇOCUKLARLA NERELERE GİDİLİR?

blog yazısı ekle !

ANKARA'DA HAFTASONU ÇOCUKLARLA NERELERE GİDİLİR?

Günümüzün modern yaşam tarzında hafta sonları oldukça önemlidir. Cumartesi pazarları genellikle birçok sektörde tatil günüdür. Özel sektör bile cumartesi öğleden sonra genellikle çalışanlarını serbest bırakmaktadır. En kötü ihtimal pazar günü bütün çalışanlar izinli olmaktadır. Bundan dolayı hafta sonu Ankara büyük bir sessizliğe bürünür. Özellikle Cumartesi ve Pazar günü öğleye kadar olan sessizlik gerçekten keyif vericidir.

Bütün hafta çalışıp yorulmuş olan anne ve babalar da hafta sonunu iple çekmektedir. Bir an önce hafta sonunun gelip çocukları ile vakit geçirmelerini beklemektedirler. Bu sebeple Ankara'da yaşıyorsanız Ankara'da haftasonu çocuklarla nerelere gidilir diye mutlaka düşünüyorsunuzdur. Oldukça büyük bir kent olan Ankara'da yapılabilecek pek çok etkinlik gidilebilecek pek çok yer bulunuyor.

Burada belirleyici olan husus çocuklarınızın yaş kategorisidir. Eğer 3 yaş ve üzeri çocuklarınız varsa Ankara'daki pek çok pek mekâna gitmeniz oldukça kolay olacaktır. Ancak 3 yaşın altında çocuklarınız varsa gitmeden önce mutlaka plan yapıp ona göre davranmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle bebekli olan aileler kafasına göre zaten her zaman her yere gidemiyorlar. Çünkü bebekler çok narin ve hassas oluyor. Bundan dolayı Ankara'da hafta sonu çocukla gidilebilecek yerler biraz da çocuğunuzun yaşına göre belirlenmeli. Peki, Ankara'da haftasonu çocuklarla nerelere gidilir bu yerlerde neler yapılabilir birlikte göz atalım.

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


Park Zengini Mega Kent


Ülkemizin en büyük ikinci kenti İstanbul'dan sonra nüfus yoğunluğunun en çok olduğu yer Ankara'dır. Diğer taraftan da başkent olma özelliğini de taşıyor. Pek çok üniversite de Ankara'da yer alıyor. Bununla beraber Ankara tabiat açısından bakıldığında kıraç bir coğrafyanın tam da merkezinde bulunuyor. Yani İç Anadolu'nun kalbidir diyebiliriz. Bundan dolayı Ankara'da yeşil çok da bonkörce yer almıyor.

Ancak bütün büyük kentlerde olduğu gibi eksik olan noktalar kaliteli çalışmalarla tamamlanabiliyor. Bu sebeple Ankara'da çok fazla fark bulunuyor. Adeta park kent dersek yanlış söylemiş olmayız ve Ankara'da haftasonu çocuklarla nerelere gidilir diye düşünen birçok aile özellikle güneşli olan günler yaşanıyorsa parkları tercih etmeye çalışıyor.

Ankara'nın iklimi kışın genellikle soğuk ve kapalı olduğu için Cumartesi ve Pazar günlerinde güneş yakalanmışsa parklar en ideal yerler olabilir. Özellikle koşturmayı seven hareketli çocuklarınız varsa hiç durmayın, kendinizi parka atın diyoruz. Bazı parklarda piknik de yapabiliyorsunuz. Çok güzel bir şekilde hazırlanmış olan piknik yapmanız için size sunulan alternatif yerler bulunuyor.

Ankara'da çocukların sevdiği parkların başında Harikalar Diyarı geliyor. Pek çok oyuncağa bünyesinde yer veren Harikalar Diyarı tabiat bakımından da çok güzel bir yer. Rengârenk bir dünya arasında çocuklarınız koşup oynayabiliyorlar. Kogart gibi ekstrem alternatifler de bu parkta yer alıyor.

Tabiatı seven aileler ve çocuklar için de doğal parklar Ankara'da bulunuyor. Ankara'da haftasonu çocuklarla nerelere gidilir derdinde olanlar için bu parklar İlaç gibi geliyor. Mavi Göl bunlardan bir tanesi. Masmavi bir gölün kenarında yemyeşil koşu parkurları ve piknik alanları bulunuyor. Mogan Gölü de aynı şekilde doğal dokusu ile beraber Ankara'daki çocuklu ailelere hizmet veriyor. Parkın içerisindeki sportif alanlarda yetişkin olan çocuklarınızla beraber eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Kültürel Etkinlikler Takip Edilebilir


Çocuğunuzun yaşına uygun olan kültürel etkinlikleri mutlaka takip etmelisiniz. Ankara'ya sürekli olarak sirkler geliyor. Aynı zamanda çocukların eğleneceği çeşitli tiyatro grupları da neredeyse her hafta sonu mutlaka uğruyor. Çeşitli fuarlar stantlar Ankara'nın önemli yerlerinde belirli periyotlarda yer alıyor.

Bu sebeple Ankara'da haftasonu çocuklarla nerelere gidilir derdinde olan ailelerin internet üstünden bu etkinlikleri takip etmesini tavsiye ediyoruz. Hakikaten çok güzel etkinliklerle karşılaşılabilir. Çocukların eğlenebileceği sosyalleşebileceği diğer taraftan da kültürel dünyasını zenginleştirebileceği etkinlikler oldukça önemli.

Sportif faaliyetlerden hoşlanan çocuklar için sportif etkinlikler de zaman zaman çeşitli şekillerde eğlence formatında sunulabiliyor. Bu konuda özellikle Altınpark'taki stantlar ve yerleşkeler tercih ediliyor. Zaten Altınpark doğal dokusuyla da görenleri hayran bırakıyor. Etkinlikler için Altınpark'a uğradığınızda doğa yürüyüşü yapabilir iklim ve hava durumuna göre açık havada saatlerce gezip çimlerin üstünde uzanabilirsiniz.

Çocuklar İçin Kapalı Etkinlik Parkları


Sadece çocuklara hizmet vermekte olan çok kaliteli etkinlik parkları da bulunuyor. Kapalı şekilde hizmet veren bu parklarda çocuklarınız için çeşitli stantlar parkurlar ve oyun alanları hazırlanmış oluyor. Bazı parklar o kadar kaliteli hizmet veriyor ki her yaş kategorisinde göre farklı odalar yer alıyor. Ankara'da haftasonu çocuklarla nerelere gidilir derdinde olan aileler için güzel bir alternatif oluşturuluyor.

Yaşı büyük olan çocuklar için korku odası şeklindeki adrenalin odaları da bulunuyor. Bu gibi yerlerde siz çocuklarınızı kamera eşliğinde izleyebiliyorsunuz. Çeşitli bilmeceler ve bulmacalar çözülerek çıkış yolunun arandığı korku evlerinde güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Hatta arzularsanız siz de çocuklarınıza bu heyecanlı etkinlikte eşlik edebilirsiniz.

Bazı kapalı oyun parkurlarında daha geniş alternatifler yer alıyor. Ekstrem sporların yapılmasına imkân tanınıyor. Özellikle büyük olan çocuklar için bu gibi mekânlar vazgeçilmez oluyor. Özellikle soğuk kış günlerinde koşup eğlenemeyen çocukların enerjisini artması için de birebir oluyor. Ayrıca bu tip yerlerde mutlaka anne ve babanın rahatça oturabileceği yemek yiyip bir şeyler içebileceği yerler de ayarlanıyor.

Bu şekilde bütün bir aile aynı mekânda farklı keyifler çevresinde bir araya geliyor. Anne ve baba çayını yudumlayıp yemeğini yerken çocuklar eğleniyor. Hatta bazı yerlerde yapılacak olan etkinliklerin DVD'leri hazırlanıp çıkışta satın alınabiliyor. Bu gibi yerler giderek artış gösteriyor.

Çocuklara Uygun Restoran ve Kafeteryalar


Eğer birkaç saat olsun dışarı çıkmayı ve bir şeyler yemeyi düşünüyorsanız mutlaka çocuklara uygun mekânları tercih etmelisiniz. Çünkü mekânlar çocuklara uygun olmadığında onlara özel menüler çıkartılmadığında ve çocukların vakit geçirebileceği alanlar bulunmadığında anne ve babaların da huzuru kaçıyor.

Kapalı oyun parkı olan Cafe ve restoranların sayısı Ankara'da oldukça fazla. Üstelik şehrin hemen merkezinde bulunan bu mekânlara gittiğinizde çocuklarınızın eğlenebileceği oyun alanları bulunuyor. Ankara'da haftasonu çocuklarla nerelere gidilir derdine son veren bu mekânlarda oyun ablası gibi kaliteli hizmetler de yer alıyor.

Hal böyle olunca da her yaş kategorisinde hitap eder bu gibi restoran ve kafeteryalara gittiğinizde siz rahatça sohbet ediyor çocuklarınız da rahatça oyun oynayabiliyor. Aksi takdirde diğer mekânlara gidildiğinde ne çocuklar rahat edebiliyor ne de siz. Bir süre sonra çocuk sıkılmaya başlayınca sizi de bunaltıyor. Ancak bu mekânlardaki oyun parkurlarında top havuzlarından salıncaklarda oyun konsollarından masa oyunlarına kadar geniş alternatiflerde saatlerce oyun oynanabiliyor.

Bahar ve Yaz Mevsiminde Bahçeli Restoranlar


Eğer Ankara'da haftasonu çocuklarla nerelere gidilir sorusuna restoran şeklinde cevap vermişseniz bahar ve yaz aylarında iseniz mutlaka açık hava restoranlarını tercih edin. Çünkü bu restoranlardaki bahçelerde çocuklarınız gönlünce eğlenebiliyor. Güzel bir atmosfer içerisinde rahatça yemek yenip sohbet edilebiliyor.

Açık hava restoranlarının ve bahçeli olan kafeteryaların en önemli özelliği tamamen doğal bir dokunun içerisinde oturulup vakit geçirilebilmesi. Böylece Ankara'nın sıcak yaz aylarında serin bir ortamda çocuklarınızdan ayrılmadan güzel bir hafta sonu geçirebiliyorsunuz. Böyle kalabalık bir şehir için bu gibi güzel etkinliklerin yapılabilmesi gerçekten bulunmaz fırsat.

Gördüğünüz gibi Ankara'da hafta sonu çocuklarla nerelere gidilir diye düşündüğünde çok fazla alternatif bulunuyor. Yapmanız gereken sadece çocuklarınızla birlikte oturup karar vermek ve güzel bir hafta sonunu birlikte geçirmek.