EMEK DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

EMEK DÖNERCİ

Dönerin, meslek haline geldiği şu günlerde döner ile uğraşan kişiler olarak tanımlayabiliriz dönerciyi. Döner kültürü gelişerek kendine özgü mekanlar da hizmet sunulmaya başlandı. Dönerci mekanları dönerin bütün çeşitlerine yer verildiği, et ile zenginleştirilmiş menülere sahiptir. Ankara'nın gelişmiş mahallelerinden emek, dönerci mekanlarını haftanın her günü taze döner çeşitleri ile müşterilerine hizmet vermektedir.

Emek Dönerci Ustalar Belirli Standartlara Özen Göstermektedir

Emek dönerci ustaları Ankara'nın çok meşhur yaprak dönerinin çizgisinden giderek bu lezzeti ölümsüzleştirmek istiyorlar. Böylece Türk mutfağı döner denilince Ankara'nın yaprak döneri emek dönerci ustaları ile markalaşıyor. Emek dönerci ustaları yaprak dönerin tekniğinin yanı sıra %60 dana eti %40 kıyma gibi standartlara da uymaktadır.



Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Emek Dönerci Mekanlarında Dönerden Daha Fazlasını Sunmaktadır

Döneri her lokantada, dönercide, restoran da yiyebilirsiniz. Ancak bu yediğiniz etler veya yemekler ne kadar güvenilir hiç düşündünüz mü. İşte emek dönerci mekanları bu konuda hassas davranmakta ve hijyen kuralları dahilinde sağlıklı döner lezzetini müşterilerine sunmaktadır. Yemek denildiğinde akla sağlık gelir ki emek dönerci ustaları sağlığınıza uygun menüler ile faaliyettedir.

Personelin uyguladığı hijyenin yanı sıra bir de kullanılan yemek malzemelerinin sağlıklı olması da önemlidir. Dönere konu olan et hangi yemler ile büyütülüyor, kesim koşulları nelerdir, mutfakta nasıl pişiriliyor gibi. Bütün bu soruların cevabını emek dönerci mekanlarında bulabilirsiniz.

Emek Dönerci Menüleri Doyum Garantisi Veriyor Mu?

Yukarıda bahsettiğimiz standartlar bu noktada da geçerlidir. Yani döner yemek için emek dönerci mekanına uğradığınızda masanıza gelen porsiyon göz kararı değil de tartılarak tabaklara konulmaktadır. Ve porsiyonların büyüklüğü ve doluluk oranı karnınızı doyurmak için yeterlidir. Bol kepçe sözü burada geçerliliğini korumaktadır. Acaba doyar mıyım diye oturduğunuz masaya midemiz bugün emek dönerci menüsü ile bayram etti diyerek kalkacaksınız.

Emek Dönerci İçerisinde Denetim Kimler Tarafından Yapılmaktadır?

Hijyen kurallarına uyuluyor dedik. Peki kime göre bu kararı verdiniz diye sorulduğunda gıda denetim kurullarınca belgeli, kanıtlıdır. Ancak gıda denetim kurullarının denetiminden önce iç denetim sistemi ile kurum kendi kendini denetlemektedir. İç denetim sistemi ancak işletme bilincinde olan, kurumsallaşmış mekanlar için söylenebilir. Ankara mutfak kültürüne önem verdiği için gıda sektöründe mekanların kurumsallaştırılmasına önem vermektedir. Emek dönerci mekanları menülerini şansa bırakmaz. Her iş ancak bilinçli ve sistemli sürecin ürünüdür.

Emek dönerci mekanların kurumsal kimliğinden bahsettik. Ancak bu mekanların soğuk, resmi gibi algılanması yanlış olur. Emek dönerci mekan işletmecileri başta olmak üzere her personel insan ilişkilerine önem vermektedir. Müşteriler ile ilgilenmek, yemekten memnun kalıp kalmadıkları hakkında bilgi edinmek, isteklerini hemen yerine getirmek konusunda oldukça titiz davranılmaktadır.

Emek dönerci mekanları paylaştığımız bilgiler doğrultusunda kapalı bir mekana masa-sandalye konularak, göz aşinalığı ile yemek yapılan mekanlar değildir.