ÇİN MUTFAĞI- EN İYİ TAVUK SOTELER

blog yazısı ekle !

ÇİN MUTFAĞI- EN İYİ TAVUK SOTELER

Dünyanın her yerinde ilkel çağlardan kalma avcılık hislerinin vasıtasıyla her dönem yeni yeni arayışların oluştuğunu fark ediyoruz. Bu arayışlar; insanların zevk ve beğenilerinin yanı sıra, doyumsuzluk seviyesiyle de alakalı bir durumdur.




Bunun bu şekilde devam etmesini sağlayacak olan imkânlar ise zaten fazlasıyla bulunmaktadır. Bu yüzden bu lezzet denemelerinin kendi insanımız üzerindeki insanlarca hemen kabul edilmesi ve tüm şehirlerdeki insanlara kolayca ulaşması ise, mevcut imkânlara ve teknolojilere bağlı konuma gelmiştir.

Ne tür farklı tatlara ne kadar fazla ilginiz varsa, o yemeğe ulaşma şansınız o kadar artmaktadır.

Mesela sizlere Uzakdoğu Mutfağı'nı örnek gösterelim.



Bu lezzetler arasında tüm ülke insanı olarak Uzakdoğu'yu, insanını hatta yemeklerini bile fazlasıyla sevdiğimiz söylenebilir. Uzakdoğu'nun farklı ve egzotik tatları her insanın dikkatini çektiği için yayılması da daha kolay hale gelmiştir. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi yayılmacı bir yol izleniyor. Uzakdoğu yaşantısı ile ülkemiz yaşantısı arasındaki benzer noktalar olması bu tat arayışını kolaylaştırıyor.

Uzaklardan gelen bu mutfağın geniş yelpazesi içerisinde yer alan bir kolu olan Çin Mutfağı diğer Asya ülkelerine oranla daha farklı ve renkli bir lezzet dünyasına sahiptir. Çin dışında birçok ülke insanı tarafından talep gören bu mutfak için ülkemizde de tüketim durumu eşine az rastlanır bir seviyeye ulaşmıştır. Yukarıda bahsettiğimiz kültürel benzerliklerden dolayı bu durum bizde de böyledir.

Çin Mutfağı için ülkemizin onlarca farklı yerinde mesela Ankara'da çok farklı restoranlara ve Çin merkezli olan Çin'e ait lokantalara rastlamak gayet mümkündür. Ankara ili sınırları içerisinde Çin'e ait birçok farklı lezzeti öğrenebileceğiniz gibi, bu lezzetleri istediğiniz yer ve şekilde tatma şansına sahip olabilirsiniz.

Bu noktada bizlerin sizlere Çin Mutfağı ile ilgili önereceği enfes tatlardan bir tanesi, beyaz etin en iyi şekilde sotelenmesiyle ortaya çıkan Kuşkonmaz Sebzeli Sote adlı lezzettir. Tavuk, kuşkonmaz, zencefil, sarımsak, nişasta ve bebek mısır gibi farklı malzemelerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu tat, kuşkonmazın sotelenip diğer malzemelerle birlikte servis edilmesiyle ortaya çıkmaktadır.

Bu ve daha fazla lezzete ulaşabilmeniz için sizleri de bekliyoruz.