ÇİN MUTFAĞININ LEZZETLERİ- ÇİN USULÜ PİLAV KEYFİ

blog yazısı ekle !

ÇİN MUTFAĞININ LEZZETLERİ- ÇİN USULÜ PİLAV KEYFİ

Dünyanın her yerinde en önemli ihtiyaç olarak görülen beslenme zorunluluğu, herkes için farklı zevkler yaratma becerisine sahip bir ihtiyaçtır. Bu özelliği sayesinde dünyanın en bilinen yerinden, en ücra yerine kadar her bölgede farklı lezzetler ortaya çıkmaktadır.

Bu lezzetlerin dünya üzerindeki birçok insana ulaşması ise, o ülkelerin ilgisine ve girişimcilerin hamlelerine bağlı bir durumdur.




Bu lezzetlerin belki de en ilginçlerinden bir tanesi Uzakdoğu Mutfağı'na ait olan yemek kültürüdür. Bu kültürün içinde yer alan Çin Mutfağı diğer Asya ülkelerine oranla daha farklı ve renkli bir alt yapıya, malzeme perspektifine sahiptir. Ancak elbette bu mutfağa ait yemekleri yemek için, Çin'e kadar gitmeye gerek olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söylemek isteriz.

Çin Mutfağı için ülkemizin başkentinde, yani Ankara'da çok farklı restoranlara ve Çin merkezli olan Çin'e ait lokantalara rastlamak gayet mümkündür. Ankara ili sınırları içerisinde Çin'e ait bir çok farklı lezzeti öğrenebileceğiniz gibi, bu lezzetleri istediğiniz yer ve şekilde tatma şansına sahip olabilirsiniz.



Çin Mutfağı'nın kendi içinde tam 23 bölgeye ayrıldığını bilen profesyonel aşçılar, aslında 4 genel başlık altında toplanan bu mutfak hakkındaki bilgilerin farklılığı konusunda hem fikirler. Kanton(Güney), Huaiyang(Doğu), Shandong(Kuzey), Szechuan(Batı) şeklinde 4 farklı bölgeye ve türe ait olan Çin Mutfağı'nın en çok kullanılan malzemesi tahmin edildiği üzere pirinçtir.

Çin'in üretimi konusunda ciddi şekilde başarılı olduğu pirinç maddesi sayesinde yapılan farklı farklı pilav türleri vardır. Ankara'da bulunan Çin Mutfağı'na ait firmalarında ciddi şekilde rağbet ettiği bu pilavların bir çoğu bizim pilavlarımıza içerik ve görünüş olarak benziyor.

Mesela ülkemizde özel günlerde ve normal zamanlarda fazlaca tüketilen Tavuklu Pilav'ı bu duruma örnek olarak gösterebiliriz. Bizdeki pilava oranla Zencefil, Mirin,Soya Sosu,İstiridye Sosu gibi farklı malzemeleri sayesinde renkli bir pilav çeşnisi oluşturulan Tavuklu Pilav; tavukların pirinç ve diğer soslarla birlikte marine edilmesinin ardından kolayca servis ediliyor.

İşte bu ve benzeri lezzetlere sahip olan Çin Mutfağı'nı tüm tatlarıyla Ankara ili sınırları içerisinde yer alan farklı mekanlarda yeme şansınız olduğunu bir kez daha ekliyoruz ve şimdiden sizlere afiyet olsun dileklerimizi iletiyoruz.