BATIKENT MEYHANE

blog yazısı ekle !

BATIKENT MEYHANE

BATIKENT MEYHANE

Meyhane; içkinin servis edildiği yanında da soğuk ve sıcak yemeklerinde yenildiği mekanlardır. Yemekler mezeler ile ikram edilmektedir. Meze içkinin vazgeçilmezi olduğu için bol çeşit bulundurulmaktadır. Meyhane; açık mekanlar olabileceği gibi kapalı mekanlar da olabilir.


Sitemizdeki tüm Mekanlara AnkaraRestoranlari.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara MeyhaneAnkara'daki Meyhaneler


Meyhaneleri Kimler Tercih Eder?

Meyhane, içki içilen mekan olma özelliğine ek olarak, şarkıcıların, edebiyatçıların, ressamların, şairlerin değerli ürünlerini ortay çıkarırken meyhaneye gelerek ortamı, insanları eserlere konu olmuştur veya eserleri için gerekli olan ışığı meyhanede bulmuştur. Böylece sanat eserleri meyhane de kaleme alınmıştır.

Meyhanelerde Ne Türk Müzikler Çalınır?

Meyhaneler genellikle Türk sanat müziğinin nağmeleri ile yankılanmaktadır. Arabesk ve fantezi müzik türleri de çalma listesinin arasında yer almaktadır. Günümüzde artık meyhaneler de pop şarkılarda tercih edilerek ortam hareketlendirilmektedir.

Günümüzde meyhanelerin sayısı giderek artmıştır ve başkentimiz Ankara da bu şehirlerden biridir. Batıkent meyhane mekanları, dertleşmek isteyenlerin ya da bir şeyler içmek isteyenlerin tercih ettiği mekanlardır. Teknolojinin gelişmesi ile her şey değişime uğramakta ve kültürümüzün parçası olan bazı özellikler bu değişime ayak uyduramayıp silinmektedir. Batıkent Meyhane mekanları bu değişimler yaşanırken meyhane kültürünü korumak ve yaşatmak için önemli ölçüde çaba sarf etmektedir.

Batıkent meyhane mekanları tarz olarak yeni nesilce uyarlanmış ama meyhane kültürü değişmeyen eski usüldedir. Bu usul değişmeden devam ettirilmesi gerekir.



Meyhane Menülerinde Hangi Lezzetlere Yer Verilir?

  • Girit ezme
  • Acılı ezme
  • Haydari
  • Ahtapot salata
  • Karides güveç
  • Balık kokoreç
  • Yaprak ciğer
  • Fava
  • Muhammara
  • Balık çeşitleri
  • Alkollü içecekler
  • Kabak çiçeği dolması
  • Atom
  • İstiridye mantar
En meşhur meyhane mezesi, yemeği arasında bulunanlardan bir kaçının ismidir. Bu menüdeki isimler el yapımı, doğal ve taze lezzetlerdir. Ankara da eski meyhanenin yanı sıra yeni meyhaneye de sık rastlanmaktadır. Bu da kültürümüzdeki yerini göstermektedir.

Batıkent Meyhane Ortamları Hakkında Neler Söylenebilir?

Ankara meyhanede içilen içkiler ve muhabbetler ile mezelerin de eklenmesi ambiyansı eşsiz kılmaktadır. Batıkent semti içerisindeki meyhane için dertlerin paylaşılarak azaldığı, mutluluğun kat ve kat arttığı mekânlardır. Batıkent meyhane mekanlarını hiçbir şeye değişmeyen müşteriler yılların acısını da tatlısını da bu mekânlarda yaşamaktadır. Sadece meyhane ortamı değil daha kapıdan girerken meyhane ismi bile meyhane hakkında küçük ipuçları, küçük sırlar taşımaktadır aslında.

Batıkent meyhane mekanlarının bulunduğu cadde veya sokak oldukça huzur doludur. Dışarıda başlayan huzur içeriyi de kaplayarak devam etmektedir.

Batıkent Meyhanesi İçin Açık Mekan Mı kapalı Mekan Mı Tercih Edilmelidir?

Batıkent meyhanesi için hava şartlarına göre açık veya kapalı ortam tercih edilebilir. Yaz aylarında bahçe veya terastaki masalar dolup taşarken, kış aylarında kapalı ortamda kuzine sobanın sıcaklı ortamı ısıtmak için yeterli olmaktadır. Yazın şehrin manzarasını izlerken içkinizi yudumlamak aynı zamanda güneşin batışına şahit olmak bu eşsizdir.

Sitemizdeki tüm Mekanlara AnkaraRestoranlari.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara MeyhaneAnkara'daki Meyhaneler