YAŞAMKENT RESTORAN

blog yazısı ekle !

YAŞAMKENT RESTORAN

Restoran, herkesin bildiği geçmişte de var olan yemek yenilebilecek mekanlara verilen isimdir. Kısaca lokanta olarak ta bilinen mekanlar artık restoran olarak bilinmektedir. Aslına bakarsa tek fark sadece isimden kaynaklanmamaktadır. Lokanta ile restoran arasında ki en önemli fark; lokantalar alkolsüz içecek servisi yapabilirken, restoranlar ise alkollü içecek bulundurma ve servis yapma iznine ve yetkisine sahip mekanlardır. Bu sebeple yemeğinizin yanında tercih edeceğiniz içeceğe uygun bir restoran seçmeniz gerekmektedir.

Restoranlar genellikle büyük şehirlerde özellikle iş çıkışlarında hayat kurtarıcı oldukları gibi, akşam yemeklerinde ya da hafta sonlarında ise tüm sıkıntı ve streslerden kurtulmak için ailenizle ya da arkadaşlarınızla gidilebilecek en iyi mekanlardan biridir.

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

Her akşam canlı müzik eşliğinde lezzetli meze ve yemeklerimizle hizmetinizdeyiz. Hayat Bir Sahnedevamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

Ailecek keyifli vakit geçirip eğlenmek hatta özel günlerinizi kutlamak istiyorsanız Ankara'nın yeni nefesi MEYZENDE tam sizlik. Haftanın 4 günü canlı müzik eşliğinde tadı damağınızda kalacak mangal ateşi ile pişen yemek ve çok çeşitli enfes mezeler ile keyfinize keyif katacağız.
Şömine başında keyifli muhabbetler özel gün kutlamaları ile sizlere ayrıcalıklı ,nezih , lezzetli bir akşam vadediyoruz.

Sizleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz hiç vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırın.
devamını oku...
Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

Mekanımız şık ama mütevazı dekorasyonu ile gözünüze hitap ederken, nefis soğuk mezelerimiz, güveçte sıcak yemeklerimiz ile damak tadınıza da hitap ediyoruz.

Keyifli rakı masalarının, birer kadeh şarabın yanında edilen hoş muhabbetlerin veya eğlenceli bira toplantılarının Ümitköy'deki adresiyiz.

Sizleri yeşilin içindeki küçük saklı bahçemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Gelin, ailemizin bir parçası olun.

Not: Mekanımızda Pazar hariç her gün 20.00 - 00.00 saatleri arasında Fasıl yapılmaktadır.devamını oku...
Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Yaşamkent Restoran Menü İçeriği

Restoranlar geçmişten günümüze var olan mekanlardan biridir. Eski zamanlarda bir nevi eczane niteliğinde olsalar da artık insanların lezzetli ve sağlıklı yemekler yiyebilmeleri için hizmet veren mekanlar haline gelmişlerdir. Özellikle Ankara gibi büyük şehirlerin olmazsa olmazları arasında olan restoranlar zengin menü içeriği ile de sadece damak tadınıza değil adeta göz zevkinize de hitap etmesini iyi biliyorlar. Yaşamkent restoran mekanları da yine en çok tercih edilen mekanlar arasında yerini almıştır. Şimdi en çok tercih edilen ve zengin menü içeriğine genel olarak bir göz atalım.

  • Kahvaltı çeşitleri
  • Ara sıcaklar içecekler
  • Salata çeşitleri
  • Makarnalar
  • Pizzalar
  • Pide çeşitleri
  • Hamburgerler
  • Sandviçler
  • Dürümler
  • Ana yemek çeşitleri
  • Yöresel yemekler
  • Tatlılar
  • Sıcak içecekler
  • Soğuk içecekler
  • Meşrubatlar
Ve daha bu listeyi uzatmak mümkündür. Bunun haricinde en az bu saydığımız çeşitler kadar içecek menüsü de sayabilmek mümkündür. Bu sebeple tercih ettiğiniz yemeğe uygun içecek tercihi yapmakta zorlanacağınıza eminiz. Ama Ankara Yaşamkent'in en iyi ve kaliteli restoranı için mekân önerisi arıyorsanız internet sitemize bakarak size ve ailenize en uygun, aynı zamanda nezih ve kaliteli mekânı kolayca bulabilirsiniz.

Restaurant Çeşitleri Nelerdir?

Restoranlar sadece yemek yenilecek mekanlar çizgisinden biraz daha çıkarak hizmet kalitesi ve içeriği ile daha geniş kapsamlı mekanlar olma yolunda ilerlemektedirler. Bu durum da karşımıza restoran çeşitleri olarak çıkmaktadır. Ankara Yaşamkent'te hizmet veren restoran çeşitlerini şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Yeme işinin ve servis olayının kısa sürede gerçekleştiği restoranlar, tarzının yoğun olduğu mekanlardır. Bu tür mekanlar daha çok fast food yiyecekleri bulabileceğiniz restoranlardır.
  • Orta nitelikte restoranlar ise daha çok şahıs işletmesi olup bazı yerlerde de şubeleri olan restoranlardır. Bu tür mekanlarda servis profesyonel olabildiği gibi kimi zamanda yeni yetiştirilen personeller tarafından yapılmaktadır.
  • Elit restaurantlar ise adından da belli olduğu gibi elit mekanlardır. Bu mekanlar dünyanın birçok ülkesinde şubesi olan ve kalitenin birinci planda olduğu mekanlardır. Bu tür mekanlarda talep edilen ücretler de mekânın kalitesine bağlı olarak oldukça yüksek miktardadır.