YILDIZ KEBAPÇI

blog yazısı ekle !

YILDIZ KEBAPÇI

Kebap; ülkemizde en çok sevilen et ve sebze yemeklerinden biridir. Aslına bakılırsa kebap yemeğin adı değil pişirme şeklidir. Arapça kızarmak, pişirmek anlamlarına gelen kebap aslında eti ya da sebzeyi hiçbir araç ve gereç kullanmadan doğrudan ateş üzerinde pişirme yöntemiyle yapılan bir yemektir. Araç ve gereç olarak bahsettiğimiz tava ya da tencere gibi arada hiçbir araç kullanılmadan sebze ya da et ateş ile doğrudan temas ederek pişirilmek suretiyle yapılmaktadır.

Kebap denildiği zaman akıllara birkaç şehir gelse de Ankara kebabın başkenti olarak sayılan bir şehirdir. Yani her çeşit kebabı ana vatanında ki kadar taze ve lezzetli olarak bulabileceğiniz tek şehirdir. Bu kadar iddialı olmak aslında laftan ibaret bir iddia değildir. Çünkü Ankara bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehirdir. Bu sebeple mutfak kültürleri de yıllar içerisinde Ankara'da tek çatı altında toplanmıştır.

Kebap Sağlıklı Mıdır?

Kebap doğrudan ateş üzerinde pişirilen bir yemek olduğu için haliyle bazı uzmanların tepkisini çeken bir pişirme yöntemi olmuştur. Doğrudan ateş üzerinde pişirilen yiyeceklerin kanser yapma ihtimalinin ortaya çıktığını söyleyen uzmanlara karşıt görüşte olan uzmanlar da özel pişirme yöntemleri ile kanser yapma ihtimalinin tamamen ortadan kaldırılabileceğini söylemektedir.

Aslına bakılırsa kebap herkesin yapabileceği bir yemek değildir. Çünkü yanlış pişirme insanı sağlığından edebileceğini unutmamak gerekir. Her işi uzmanına bırakmak gerekmektedir. Kebap konusunun uzmanı ise Ankara Yıldız Kebapçı mekanlarıdır. Kebabın pişirme yöntemi kesinlikle meşe odunu ya da odun kömürü ile yakılan özel ocaklar kullanılarak yapılmaktadır. Böylece akıllarda soru işareti kalmaz ve sağlıklı bir şekilde kebabınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap; en çok dana ve kuzu eti tercih edilerek yapılmaktadır. Ama tabi bu kadar katı kullara gerek olmadığı düşüncesine sahipseniz, koyun eti, balık, deniz ürünleri, kümes hayvanları et olarak kullanılabildiği gibi sadece et çeşitleri ile sınırlı bir yemek değildir. Yani domates, yeşil sivri biber, kırmızı biber, patlıcan, patates, soğan ve sarımsak ta sebze kebaplarının olmazsa olmaz malzemeleridir. İsteğe göre et ile sebze karışık kebap çeşitleri de yapılabilmektedir. Önemli olan hangi et türü ile hangi sebze türünün en iyi lezzette olabileceğinin analizini yapabilmektir. Gerisi damak tadınıza ve göz zevkinize kalacaktır.

Yıldız Kebapçı

Ankara kebap konusunda en iddialı şehirlerimizden biridir. Hal böyle olunca da Ankara'nın dört bir yanı haliyle kebapçı mekanları ile dolmaktadır. Ama daha önceden de bahsettiğimiz gibi kebap pişirilmesi en zahmetli ve önemli yemeklerden biri olduğu için her yerde kebap yemek hem sağlık açısından hem de damak tadı açısından uygun olmayacaktır. Bu sebeple iyi bir Yıldız kebapçı mekânı önerisi arıyorsanız internet sitemize bakarak size ve ailenize en uygun, aynı zamanda nezih bir kebapçı mekanını kolayca bulabilirsiniz.

Afiyet olsun.