ÇOCUKLARINIZI MUTLU EDECEK ANKARA'DAKİ PARKLAR

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLARINIZI MUTLU EDECEK ANKARA'DAKİ PARKLAR

Her coğrafya kendi yapısına kendine dokusuna uygun olan imkânları oluşturuyor. Özellikle eğlence anlamında yetişkinlere hitap eden genellikle restoran gibi kafeterya gibi pek çok mekân bulunuyor. Fakat arada kaynayan her zaman çocuklar oluyor. Ancak bu konuda Ankara'da yaşayan çocuklar gerçekten çok şanslı. Adeta bir park kent haline dönüşmüş olan Ankara'nın her köşesinde birbirinden güzel farklı mekânlar bulunuyor.

Yeşil hasret diye nitelendirebileceğimiz İç Anadolu'nun tam merkezinde kıraç bir coğrafyada olan Ankara'nın parkları hem yeşile hem de suya fazlasıyla yer veriyor. Böylece Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar bulunuyor ve genellikle aileler özellikle hafta sonlarında çocuklarını alıp bu parklara gitmeyi tercih ediyor.

Ankara'daki çocuklara uygun olan parklar nerede bulunur ve bu parklarda neler yapılabilir birlikte göz atalım.

Göksu Parkı'nda Siz Dinlenin, Çocuklarınız Oynasın


Ankara'da yer alan en büyük parklardan bir tanesi Göksu Parkı. Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar arasında bulunuyor. 500 bin metrekarelik bir alana kurulmuş olan oldukça geniş park, içerisinde pek çok hizmeti de barındırıyor. Sadece çocuklar için değil yetişkinler için de çok farklı mekânlar yer alıyor. Birbirinden güzel ve kaliteli restoranların bulunduğu parkta aynı zamanda kafeteryalar ve dinlenmek için oldukça doğal olan mekânlar da yer alıyor.

Tasarım bakımından insanın içini açan Göksu Parkı özellikle bahar ve yaz günlerinde görülmeye değer. Sadece gündüzleri değil akşamları da güzel bir ambiyansın olduğu parkta serin ve nezih bir atmosferde eğlenebiliyorsunuz. Çocuklarınızın koşup eğlenebileceği çok geniş mekânlar bulunuyor. Özellikle parkın içerisindeki lunapark gerçekten modern ve çocukların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Çocuklarınız orada saatlerce oynarken siz de bir köşede oturup çayınızı yudumlayabiliyorsunuz.

Eğer baba oğul balık tutmak istiyorsanız bu imkân da Göksu Parkı'nda yer alıyor. Oldukça geniş olan bir gölet parkın içinde bulunuyor. Göle ev sahipliği yapan Göksu Parkı'nda tam 9 farklı yüzer İskele bulunuyor. Böylece bütün aile balık tutarak eğlenip dinleyebiliyor. Ayrıca spordan hoşlanan yetişkin çocuklarınız için bir buçuk kilometre uzunluğunda bir yürüyüş parkuru da parkın içerisinde bulunuyor. Yeşil bakımından da son derece zengin olan park piknik alanları barbekü mekânlarına da sahip.

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


Harikalar Diyarına Mutlaka Uğrayın


Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Harikalar Diyarı isminden de anlaşılacağı gibi gerçekten harika bir mekân. Neredeyse bir buçuk milyon metrekareye yakın olan alanıyla birlikte sadece ülkemizin değil Avrupa'nın en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. Son derece geniş olan Harikalar Diyarı için özel bir gün ayırmanızı tavsiye ediyoruz. 2004 yılından beri faaliyette bulunan Harikalar Diyarı Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar arasında belki de ilk sırada yer alıyor.

Park özellikle küçük çocuğu olanlar için vazgeçilmez bir mekân haline dönüşüyor. Rengârenk bir dünyanın yer aldığı Harikalar Diyar'ında çizgi film kahramanları, masal karakterleri arzı endam ediyor. Çeşitli biblolar, heykeller, masallarda geçen mekânlar Harikalar Diyar'ının başköşesinde yer alıyor. Sadece çocuğunuza okuduğunuz masallardaki mekânları ve kahramanları dahi gezseniz çocuklarınızın eğlenmesi için yeterli oluyor.

Ancak Harikalar Diyar'ının imkânları sadece bunlarla sınırlı değil. Özellikle hareketli olan çocukların ihtiyacını karşılayabilecek pek çok sportif alternatife de yer veriyor. Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar içerisinde yer alan Harikalar Diyarında futbol, basketbol, tenis, golf sahası gibi sportif alanlar bulunuyor. Hatta gokart alanı da bulunan Harikalar Diyarında özel bir kaykay pisti de yer alıyor.

Yani çocuklarınız ekstrem sporları yaparken sizle oturup dinlenebiliyorsunuz ve temiz havanın tadını çıkartıyorsunuz. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı konserlerin verildiği 5000 kişilik Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu da Harikalar Diyar'ının içerisinde bulunuyor. Yeşil bakımından da oldukça bonkör olan mekânda yaz kış farklı etkinliklere şahit olabiliyorsunuz.

Bir Ankara Klasiği, Kuğulu Park


Şehrin merkezinde bulunan Kuğulu Park Kavaklıdere Mahallesi'nde yer alıyor. Meşhur Tunalı Hilmi Caddesi'nde kalabalıkların arasında bir anda yemyeşil bir atmosfere ulaşabiliyorsunuz. Eğer şehrin gürültüsünden kurtulup çocuklarınızla kafanızı dinlemek istiyorsanız Kuğulu Park son derece ideal. Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar arasında merkezi konumuyla ve içerisinde barındırdığı birbirinden güzel konularla dikkat çekiyor.

Yeni ve modern parklarda olduğu gibi Kuğulu parkın içerisinde çok fazla alternatif yer almıyor. Ancak rahatlıkla yürüyüş yapabiliyor, kuğuları seyredebiliyorsunuz. Zaten çocuklar için Ankara gibi bir metropolde yeşili görmek özellikle birbirinden güzel kuğuları seyretmek doyumsuz bir keyif oluyor.

Piknik Yapmak İsteyenler Mavi Göl'e Buyursun


İsmin size çağrıştırdığı her türlü güzelliği gerçekten sunabilen Mavi Göl Ankara'ya sadece 12 kilometre uzaklıkta. Beton bloklardan gökdelenlerden bunalıp hafta sonunda çocuklarınızla birlikte yeşillikler arasında piknik yapmak istiyorsanız Mavi Gölü tercih edin. İki yüz bin metrekarenin üstündeki büyük alanı ile beraber dikkat çeken Mavi Göl belediye tarafından elden geçirilerek güzel bir piknik alanına dönüştürülmüş. Zaten doğal dokusu içerisinde bulunan ağaç türleri ve bitki örtüsü ile beraber son derece natürel bir alan.

Özellikle piknik yapmak isteyenler doğa yürüyüşünden hoşlananlar için en ideal mekânlardan birisi. Mavi Göl Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar içerisinde çocuğunuzun doğal dokuda eğlenebileceği güzel bir mekân.

Mogan Gölü'nde Çocuklarınız Doyasıya Koşup Eğlensin


Ankara'nın en güzel köşelerinden biri olan Mogan Gölü oldukça geniş bir alanda kurulmuş ve pek çok tesise de ev sahipliği yapıyor. İçerisinde birçok piknik alanına bulunduran Mogan Gölü Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar arasında kesinlikle ön sıralarda bulunmalı. Parkın içerisindeki asma köprü ile oluşturulan Marina Adası görülmeye değer. Çocukların koşabileceği, eğlenebileceği sınırsızca özgürlüklerini yaşayabileceği bir belde oluyor.

Zaten Mogan Gölü'nün içerisinde çocukların vakit geçirmesi için çok güzel oyun alanları da dizayn edilmiş. Dekoratif açıdan da oldukça güzel görünen bu oyun alanları aynı zamanda son derece de modern. İstasyonlu koşu pistleri adrenalin arayan ve hareketli olan çocuklar için birebir. Burada çocuklarınız gün boyu oynayabilir deşarj olup eve gidip rahatça uyuyabilir. Merak etmeyin.

Sportif alternatifler içerisinde 3 farklı tenis kortunun bulunduğu Mogan Gölü'nde 2 mini futbol sahası basketbol sahaları da yer alıyor. Ayrıca özürlü çocukların için de farklı bir oyun alanına yer verilmiş. Kaykay pisti ve bisiklet kulübü de Mogan Gölü'nün çocuklarınıza sunabileceği güzellikler arasında bulunuyor.

Gençlik Parkı'nda Güzel Bir Gün Geçirin


İçerisinde pek çok tesisin bulunduğu Gençlik Parkı sadece çocuklarınız için değil sizin için de son derece iddialı bir mekân. Altındağ ilçesinde bulunan gençlik Parkı'ndaki lunapark da çocuklarınızın eğlenebileceği güzel mekânlar arasında yer alıyor.

Çocukların oyun oynayabileceği yürüyüş yapıp koşabileceği pek çok alana ev sahipliği yapan Gençlik Parkı restoran ve kafeteryaları ile de dikkat çekiyor. Oldukça lezzetli yiyeceklerin bulunduğu bu mekânda çocuklara özel menüler de hazırlanıyor. Gençlik parkı bu yönüyle Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar arasında yer alıyor.

Çansera Parkı'nda Çocuklarınızı Tabiatla Buluşturun


Hani hep diyoruz ya Ankara yeşile hasret diye doğrudur. Fakat Çansera Park'ına gittiğinizde bunun tam tersi bir durumla karşılaşıyorsunuz. Oldukça farklı bir yeşil dokunun bulunduğu Çansera Parkı'nda çocuklarınız tabiatla iç içe bir gün geçirebiliyor. Rengârenk bir görünüme sahip olan Çansera Parkı özellikle Bahar ve yaz aylarında çocukların uğrak yeri olabilir.

Parkın içerisindeki bütün işletmelerde de natürel doku sürdürülüyor. Ahşabın ağırlık verildiği birçok restoran ve kafeterya yer alıyor. Doğal bir ortamda çocuklarınızla beraber güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar içerisinde Çansera Parkı görünümüyle ve doğal dokusuyla mutlaka öncelikli olmalı.

Altınparktaki Etkinlikleri Kaçırmayın


Ankara başkent olması sebebiyle sürekli olarak birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Etkinliklerin gözde mekânı olan Altınpark doğal dokusuyla içerisindeki gölet ile de dikkat çekiyor. Bu bakımdan çocuklara özel etkinliklerin yapılabildiği stantların ve fuarların düzenlendiği Altınpark'taki etkinlikleri iyi takip etmelisiniz. Böylece çocuklarınızla birlikte sosyal ve kültürel aktivitelere katılabilirsiniz.

Doğal görünümü ile de sizi büyüleyecek olan Altınpark yürüyüş yapmak ve koşu için son derece ideal bir mekân. Çocuklar için de alternatif alanların bulunduğu Altınpark'ta güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Ankara'da çocuklarla gidilebilecek en iyi parklar oldukça fazla. Her birisinin farklı özelliği bulunuyor. Birçoğunda çocukların oynayabileceği farklı alanlar üretilmiş sportif aktivitelere yer veriliyor. Özellikle yürüyüş ve koşu için neredeyse hepsinde doğal doku muhafaza edilmiş. Ankara'da yaşayan çocuklar bu bakımdan çok şanslı. Aileleriyle birlikte gidip eğlenebilecekleri ve güzel bir gün geçirebilecekleri park alternatifleri geniş tutuluyor.