ANKARA'DA 53 TANE ÇOCUKLA GİDİLEBİLECEK PARK, EĞLENCE MEKANI VE ÇOCUK OYUN ALANI OLAN YER

blog yazısı ekle !

ANKARA'DA 53 TANE ÇOCUKLA GİDİLEBİLECEK PARK, EĞLENCE MEKANI VE ÇOCUK OYUN ALANI OLAN YER

  • 1.MOGAN GÖL
data/blog/7187/1-mogan gölü.jpg

Mogan gölü
, konumu itibari ile Ankara'nın gölbaşı ilçesine bulunmaktadır. Ayrıca eymir gölü ile bağlantısı da bulunmaktadır. Mogan gölünde önemli balık türleri yaşamaktadır. Mesela sazan, gümüş, kadife balığı. Aynı zamanda önemli kuş türlerinin ürediği ve sıkça kuşların uğradığı bir göldür. Dolayısı ile kuş gözlem evleri ile Mogan gölü etrafında kuşlar için özel yerler oluşturulmuştur. Dolayısı ile Mogan gölünün etrafına kurulan doğa park ile turistik değer kazandırılmıştır. Hem yerli turist hem de yabancı turistler tarafından yılın her mevsimi ziyaretçi akınına uğramaktadır. Bu doğa parkı pek çok aktiviteyi de kapsamaktadır. Yürüyüş yolu, koşu yolu, çocuk oyun alanları, piknik yerleri mevcuttur. Aynı zamanda özürlü çocuklar da unutulmayarak özel oyun ortamları oluşturulmuştur. Futbol sahası, tenis kortu, basketbol sahaları da mevcuttur. Mogan parkında görebilecekleriniz bu kadar ile sınırlı değildir. Ayrıca çok sayıda merkezi bina bulunmaktadır. Mesela spor merkezi, Mogan gölü araştırma merkezi, deniz feneri binası, tuvaletler, binicilik merkezi, kafeler vb. Mogan gölü gerek bireylerin gerekse çocukların çeşitli aktivitelere katılarak zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri çeşitli bilimsel veya sportif faaliyet merkezlerine sahiptir. Ankara'nın en meşhur parklarının arasında yer alır; Mogan gölü.

Mogan gölünde gerek doğa güzelliği ile gerekse bina tasarımı gibi modern dokunuşlar sayesinde pek çok güzelliğe sahiptir.

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


  • 2.MAVİ GÖL


data/blog/7187/2-mavi göl.jpg

Ankara'nın Mamak ilçesinde yer alan mavi göl, kocaman alanı ile ünlü parkların arasındadır. Mavi göl, aynı zamanda piknik için ideal yerlerdendir. Bayındır barajının yeniden imar edilmesi halkın yararlanabileceği, doğa ile iç içe olabilecekleri bir ortam oluşturulmuştur. Mavi göl, Ankara halkının dinlenmesi ve yorgunluklarını atabilmesi için çeşitli donanımlara sahip bir parktır. Aileler piknik alanında eğlenirken çocuklar için büyüklü küçüklü oyun yerleri ayrılmıştır. Parkın muazzam manzarasını, güneşin batışını izleyebileceğiniz teras, çardak, çay bahçeleri, tuvaletler mevcuttur. Mavi göl, sadece seyirlik göl manzarasına sahip değildir. Aynı zamanda göl üzerinde gezinti yapabileceğiniz deniz bisikletleri bulunmaktadır. Güvenlik ön planda olduğu için deniz bisikletine binen her birey için can yeleği giymek zorunluluğu vardır. Ayrıca Ankara da balık tutmak için bir denize ihtiyacınız yok. Çünkü mavi göl de balık tutabileceğiniz iskele mevcuttur. Ankara da balık tutmak artık en eğlenceli aktivitelerin başında gelmektedir. Böylesine temiz hava, harika doğa manzarası sporsuz olmaz diyenler için çeşitli spor dallarını yapabileceği alan ve teçhizatlar bulunmaktadır. Mesela futbol, basketbol, voleybol, golf, yürüyüş alanları, kondisyon aletleri ile mavi göl çok hareketli bir ambiyansa sahiptir. Mavi göl, Çocuklar, bireyler için eğlence yeri olmasının yanı sıra pek çok sanatçıya da ilham vermektedir. Özellikle de eşsiz doğa güzelliğini kâğıt üzerine nakşetmek isteyen ressamlar için oluşturulmuş ressamlar kordonu vardır. Gerek gün batımı gerekse güneşin göl üzerinde pırıl pırıl yansıması ile ilham kaynağı bir yerdir. Gündüzleri güneşin aydınlattığı mavi göl, akşam da rengarenk ışıklar ile adeta gündüz gibi aydınlatılmıştır. Mesela ağaçlar için yeşil ışık ile aydınlatılırken, göl de mavi ışık kullanılmıştır. Mavi gölün en büyük avantajlarından biri de uzak yerlerden gelen şahsi arabalar için park kolaylığı sağlanmasıdır. Yani otopark ile araçlarınızı sorunsuz ve kolayca park edebilirsiniz.

  • 3.KUĞULU PARK


data/blog/7187/3-kuğulu park.jpg

Adını kuğulardan alan bu park her mevsim yüzlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Kuğulu park, kuğuları ile sadece park için değil Kavaklıdere semti içinde bir sembol haline gelmiştir. Parkta yer alan kuğuların özelliği dünyanın farklı ülkelerinden gelmiş olmasıdır. Mesela, beyaz kuğular, Viyana belediyesi tarafından hediye amaçlı gönderilmiştir. Siyah kuğular, pekinden olup, Çin hükümetinin hediyesidir. Kuğulu parkta ağaçlar ve çeşitli bitkiler ile Ankara'nın merkezinde yeşil bir alan oluşturulmuştur. Büyük küçük herkes bu parka uğradığında huzur doluyor. Kuğulu parkı, Aileler, arkadaş grupları, eşler kısacası Ankara halkı gerek gezmek gerek parkın muazzam manzarasında anı biriktirmek için fotoğraf çekmek için sık sık tercih ederler.

Kuğulu parkta kuğular, ördekler için oluşturulan havuzdan başka ziyaretçiler için faaliyet alanları vardır. Kafe, çocuklar için oyun ortamları gibi. Ayrıca parkta yer alan heykeller (öpüşenler, Tunalı Hilmi) parkın diğer simgelerindendir.

Kuğulu parkta kuğudan başka pek çok kuş türüne rastlamak mümkündür. Bu kuş türleri yirminin üzerindedir. Bitki çeşitliliği parkın diğer bir özelliğidir. Çınar, alıç, erguvan gibi çeşitler Kuğulu park içerisinde yer alır.

Havuzun fıskiyesi, devasa ağaçların gölgesi, kuş cıvıltıları, mevsimlik çiçeklerin saldığı büyülü koku hepsi birer uyum içerisindedir ve bir bütündür. Bu ayrıntıların hiçbiri Kuğulu parktan ayrı olarak düşünülemez. Kuğuların suda asil salınışı, yaprakların rüzgârın etkisi ile çıkardığı hışırtı sesleri keyif ve huzur vericidir. Ankara'da zaman hızla akarken Kuğulu parkta zamanın akışını unutursunuz.

Ağaçların en yoğun olduğu, göl ile adeta cennete dönüştürülen Kuğulu park eskiden kavaklıkların olduğu bir alandı. Daha sonra eşsiz kuğuların gelmesi, bakım çalışmaları ile eşsiz manzaralı parka dönüştürülmüştür.

  • 4.HARİKALAR DİYARI


data/blog/7187/4- harikalar diyarı.jpg

Ankara'nın yakın zamanda tanıştığı eğlenceli parklardan biri; harikalar diyarı. Devasa büyüklükteki harikalar diyarı sadece Ankara için değil Avrupa içinde en büyük park kategorisinde yer almaktadır. Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunmaktadır. Harikalar diyarında bütün masal kahramanlarının, karakterlerinin heykellerini görebilirsiniz. Mesela prensesler, devler, prensler, cüceler, keloğlan, karagöz Hacivat, cadılar vb. Sadece kitaplarda gördüğümüz karakterler artık gerçek boyutları ile karşımıza çıkmaktadır. Heykellerin en büyük özelliği bal mumundan yapılmış olmasıdır. Bu parkta Heykellerin yanı sıra yeşillik, ağaçlar de unutulmamıştır. Harikalar diyarı, İlk açıldığı günden beri popülerliğini korumaktadır. Harikalar diyarının diğer bir özelliği de masal kahramanlarının dünyasına giriş için on beş kapı bulunmaktadır.

Harikalar diyarında kültürel ve sportif faaliyetlere de olanak sağlanmıştır. Nejat Uygur tiyatrosu, basketbol sahası, futbol sahası, golf sahası, kaykay alanı, go kart yeri gibi. Çocuklarınız ile yapabileceğiniz masalsı gezintilerin tek adresi; harikalar diyarı.

Yapay olarak oluşturulmuş göletlerde kayıklar ile gezintiye çıkabilirsiniz. Ya da devasa büyüklükteki harikalar diyarının tamamını gezmek için treni tercih edebilirsiniz. Temiz havanın etkisi ve bol hareketli dakikalar sonrasında acıkmak kaçınılmazdır. Aileniz ile barbekü keyfi yapabilir veya piknik alanlarından yararlanabilirsiniz. Ya da harikalar diyarının içerisinde yer alan kafeleri de tercih edebilirsiniz. Gündüz olduğu gibi akşam da harikalar diyarı çok renklidir. Çünkü aydınlatma sisteminde renkli ışıkların kullanılması akşam parkın cazibesini artırmaktadır.

Çok sayıda insanı ağırlama kapasitesine sahip harikalar diyarında güvenlik düzeyi de en üst seviyede tutulmaktadır. Güvenlik personelinin yaya veya araçlar ile devriye de olması insanları huzurlu etmektedir.

  • 5.GÖKSU PARKI


data/blog/7187/5-GÖKSU PARKI.jpg

Ankara'daki yeşil parklarından bir diğeri; Göksu parkı. Göksu parkı, büyük ve görkemli olmasına rağmen yüz gün kadar kısa bir sürede hazır hale getirilmiştir. Ankara'nın Eryaman ilçesinde bulunmaktadır. Parktaki Gölet, 100.000 km2 kadar bir alanı kapsar. Kayık, deniz bisikleti gibi gezinti araçlarının en gösterişli olanı şüphesiz missisipi gemisidir. Gölet üzerinde gezinti yapmak için pek çok alternatif bulunmaktadır.

Göksu parkında, göletten başka bir de yeşilin farklı tonları ile çeşitli ağaçlar, otlar, bitkiler bulunmaktadır. Suyun maviliği, ağaçların yeşili aynı parkta buluşmuştur. Göksu parkında insanların hoş ve eğlenceli vakit geçirmesi için sportif faaliyetler için alanlar oluşturulmuştur. Kültürel faaliyetlerde aksatılmamaktadır. Sinema salonları, oyun alanları, çay bahçeleri, restoran, otopark gibi.

Göksu parkının en önemli özelliği, Türkiye'de ilk olan eğlence faaliyetlerine ev sahipliği yapmasıdır. Daha önce ülkemizin hiçbir yerinde görmediğimiz, yürüme yolu gibi adrenalin dolu aktiviteler aynı adrestedir. Bütün parkı görebileceğiniz deniz feneri ile manzara ayaklarınızın altındadır. Sabah erken gelip kahvaltıyı, öğlen yemeğini ve akşam olmak üzere üç öğünü en lezzetli seçenekler ile değerlendirebileceğiniz lokanta, restoran, cafe gibi yerlere sahiptir. Yemeğin ardından yapacağınız yürüyüş ile temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Çocuklu ailelerin sık tercih ettiği Göksu parkı tam bir dinlenme yeridir. Çocuklar kendine göre seçtiği oyunu oynayıp mutlu olurken anneler- babalar da dinlenebilme imkânı yakalamaktadır.

Göksu parkı, ulaşım noktalarının tam ortasında yer almaktadır. Dolayısı ile arabası olmayan insanlar toplu taşıma araçlarını kullanarak kolayca ulaşabilir. Mesela dolmuşlar, metro otobüsleri, metroyla ulaşılabilir.

  • 6.GENÇLİK PARKI


data/blog/7187/6-GENÇLİK PARKI.jpg

Ankara'nın farklı semtleri devasa parklar ile canlandırılmış ve canlandırılmaya devam edilmektedir. Gençlik parkı, Ankara'nın en eski parklarından biri olup 1936 yılında yapıma başlanmıştır. Gençlik parkının bulunduğu arazi eskiden bataklık halindeydi. Ancak gerekli bakım, onarım, yenileme çalışmaları ile Ankara'nın en gösterişli parkı haline dönüştürülmüştür.

Gençlik parkı içerisinde çeşitli kuş türlerinin yer aldığı alanlar, tiyatro alanı, yüzme havuzu, labirent, lunapark, oyun alanları, gezi yolu mevcuttur. Nikah salonu da mevcut olup halka hizmet sunmaya devam etmektedir. Park içerisinde asansör olur mu? Demeyin. Çünkü gençlik parkında en ilginç donanımlardan biridir. Ayrıca böylesine büyük parkın hepsini gezmek için iki tane küçük tren ile gezintiye çıkılabilir. Akrabalarınız ile, aileniz ile, çoluk çocuk ile beraber unutulmaz bir gün geçirmek isteyenlerin yapacağı piknik için de ortam bulunmaktadır.

Gençlik parkında bir ilke de imza atılmaktadır. Parkın içerisinde bilim merkezi yapılmaktadır. Sadece Ankara halkının değil yerli ve yabancı turistlerinde gençlik parkına uğramadan gezi programlarına devam edilmemektedir. Çünkü gençlik parkı, Ankara'nın en önemli ve en eski olması nedeni ile şehrin simgelerindendir.

Yenilikleri ve Türkiye'nin ilklerini bünyesinde barındıran gençlik parkına giriş için altı tane kapı bulunmaktadır. Böylece güvenlik konusu da en üst seviyede tutulmaktadır.

  • 7.DİKMEN VADİSİ


data/blog/7187/7-DİKMEN VADİSİ.jpg

Ankara'yı sadece binaların oluşturduğu büyük beton bloklarından ibaret sananlar için dikmen vadisi Ankara'nın bambaşka bir yüzünü ortaya çıkarıyor. Ankara'nın ortasında, bol yeşili ile ünlü bir parktır. Değişik türdeki ağaçlar, bitkilerin yanı sıra zemin yemyeşil çim örtüsü ile kaplıdır. Dikmen vadisi, dikmen bölgesinde bulunmasından dolayı bu bölgenin adını almıştır. Çevrede yaşayan insanlar tarafından sabah akşam ziyaretçiler uğramaktadır. Sadece hafta sonu değil sabah güne sağlıklı ve huzurlu başlamak için en iyi spor yapılabilecek yer olarak görülmektedir. Dolayısı ile günün en erken ve geç saatlerinde parka gelmek sizi korkutmasın. Çünkü çok sayıda güvenlik personeli her dakika parkın güvenliği için iş başındadır.

Sadece parkın genel yapısı değil parkta yer alan detaylarda oldukça ilgi çekicidir. Sakura ağacı gibi. Bu ağacın özelliği ilkbaharı müjdeleyici olarak gören Japonlar için değerlidir. İlkbaharda yaprakların ve çiçeklerin yeniden çıkması ile ağaç daha görkemlidir. Ankara da mevcut parklar içerisinde en düzenli ve en bakımlı parktır.

Dikmen vadisi dümdüz yürüyüş yollarının aksine engebeli arazi yapısı inişli çıkışlı yapısı ile spor tutkunlarına form kazandırmada büyük etkiye sahiptir. Ayrıca tırmanış duvarı ile sporun farklı bir dalı için ortam oluşturulmuştur.

Dikmen vadisinde şelale, havuz, fıskiye, oyun alanı, tiyatro, yürüyüş yolu vb. sosyo- kültürel yapıları ile peyzaj ile çevre güzelleştirme ile kusursuz bir parktır.

  • 8.ÇANSERA PARKI


data/blog/7187/8-ÇANSERA PARKI.jpg

Çukurambar ilçesinde oldukça farklı bir park ile halka yeni hizmet alanı oluşturulmuştur. Çansera parkı, Mahalle arasında insanların kolayca ulaşabileceği bir parktır. Bu parkta kültürel faaliyetler ön plana çıkmaktadır. Mesela seminer yeri, eğitim yeri gibi. Çansera parkı içerisindeki özel türdeki bitkilerin yer aldığı bahçeler bulunmaktadır.

Çansera parkı mahaller arasında yer almasına rağmen şehrin yoğunluğundan ve gürültüsünden tamamen uzaktır. Çünkü bu park sayesinde insanların dinlenebilmesi, nefes alabilmesi için oluşturulmuştur. Çocuk oyun alanları, manzarayı seyredebilmeleri için teras, bisiklet yolu vb. yerler mevcuttur.

Çansera parkında yer alan farklı türdeki bitkiler ile doğal bir ambiyans oluşturulmuştur. Böylesine yeşil bir ortamda insanların çeşitli aktiviteler ile zaman geçirmesi insanın doğaya duyduğu özlemi sona erdirmektedir. Dolayısı ile Çansera park sadece Ankara'da değil ülkemizde de sosyo -kültürel yapıya sahip en önemli parkların başında yer almaktadır.

  • 9.ALTIN PARK


data/blog/7187/9-ALTIN PARK.jpg

Ülkemizin ikinci en büyük parkı olma özelliğine sahip park Altındağ'da. Altın parkta yer alan yapılar, göletler, çiçekler, ağaçlar, bitki gibi unsurların mükemmel uyumu, doğu Akdeniz ülkelerinin büyük beğenisini toplamıştır. Hatta temizliği, bakımı ile yılın parkı seçilmiştir. Eğlence, spor aktiviteleri, kültürel aktiviteler hepsi altın parkta. Gölet olurda balıksız olur mu? Balık tutmak için en ideal parklardandır.

Altın park, golf sahasının parka dönüştürülmesi ile ortaya çıkmıştır. Aktiviteler, sportif faaliyetler gibi pek çok unsuru bir arada görmek mümkündür.

Altın park bünyesinde, fuar alanı, yaz okulu, bilim merkezi, ana okulu, lokanta, yüzme havuzu, eğlence alanları, kongre salonu, su gösterileri, kayıklar, su bisikletleri, çarpışan botlar, otopark ile her türlü yapıyı bulabilirsiniz.

Ankara da iş hayatı oldukça yoğundur. Dolayısı ile insanlar çok çalışmak için günlük hayatlarından fedakarlıklarda bulunmak zorundadır. Eğlence, spor, kültürel aktivite gibi. Böylesi bir durumda hayat monotonlaşır. Unutulmaya yüz tutmuş veya hiç bilmediğiniz aktivitelere öncülük eden tek adres; altın park.

Altın parkta doğal güzelliklere geniş yer verilmesi her mevsimin ayrı yaşanır. Kış manzarası ile bembeyaz örtü ile kaplanan altın park çiçeklerin açması, kuş cıvıltıları baharı müjdelemektedir.

Altın parkta dünya mutfaklarından lezzetleri tadabileceğiniz restoranlarını da bulabilirsiniz. Özellikle İtalyan ve Çin mutfaklarından farklı lezzetleri deneyebilirsiniz.

  • 10.50.YIL PARKI


data/blog/7187/10-50.YIL PARKI.jpg

Ankara'da mutlaka görülmesi gereken parklardan biri de 50.yıl parkıdır. 50.yıl parkı, Çankaya da Ankara üniversitesine bağlı cebeci kampüsünün yer aldığı tepe de bulunması nedeni ile Ankara'ya kuşbakışı seyirlik sunmaktadır. Böylece bütün Ankara'yı görebildiğiniz 50.yıl parkı, manzarayı merak edenler ile dolup taşmaktadır. Sadece bu kadar mı? 50.yıl parkında kafe, sahalar, çocuk oyun alanları, göletler, tiyatro alanı, piknik yerleri, yeşil alanlar bulunuyor. Ayrıca 50. Yıl parkında yer alan uzun bayrak direği Avrupa'da en uzun olması ile ünlüdür. Bu bayrak direği dünya da ikinci sırada yer almaktadır. 50.yıl parkında yer alan bu upuzun direk, Ankara'nın çeşitli noktalarından da fark edilmektedir.

Yeşil alanların daralması, etrafta binaların yükselmesi, Türklerin en büyük tutkusu olan mangal keyfini kesintiye uğratmaktadır. Ancak 50.yıl parkında mangal yapılabilecek alanların oluşturulması ile Türklerin bu tutkusuna destek sağlamaktadır.

50.yıl parkının muhteşem manzarası, çevre düzenlemesi fotoğraf tutkunları içinde ilham kaynağı olmaktadır. Mesele özel günler için dış çekimlerde manzara aramak yerine doğrudan 50.yıl parkına gelebilirsiniz. Yeşili ve suyu aynı karede yer alan ikinci bir mekâna rastlamak pek mümkün değildir.

Günümüz teknolojisi ile aydınlatan park akşamları da ışıl ışıl olmaktadır. Böylece sadece gündüz değil akşamları da 50.yıl parkının manzarası bir başka oluyor.

  • 11.EYMİR GÖLÜ


data/blog/7187/11-EYMİR GÖLÜ.jpg

Ankara'da Gölbaşı ilçesinin en ünlü göllerinden bir diğeri; eymir gölü. Eymir gölü gerek Ankara da gerekse ülkemizde sıkça duyduğumuz bir isimdir. Ankara'ya gelip de çoğu zaman eymir gölü gezisi ihmal edilmektedir. Yaya olarak gitmektense araçlar ile ulaşmak daha kolaydır. ODTÜ'ye bağlı arazisi ile üzerinde sportif faaliyetler yapılmaktadır. Özellikle de ODTÜ spor kulübü kürek takımının kullanabileceği şekilde yapılmıştır.

Eymir gölü, Ankara da cumartesi -pazar gününü en güzel şekilde değerlendirebileceğiniz ortamlardan biridir. Öğlen piknik yapabileceğiniz piknik alanlarının yanı sıra yemekten sonra açık hava da bol oksijeni içinize çekerek güzel bir yürüyüş yapacağınız yürüyüş yolu bulunmaktadır. Böylesine temiz hava, etraftaki bol ağaçlar ile sağlanmaktadır.

Eymir gölü üzerinde gezinti yapmak mümkündür. Balık tutmak, göldeki ördekleri ve kazları beslemek çocuklar ile yapılacak en eğlenceli aktivitelerin başında gelmektedir. Yaz ve bahar mevsimi için eymir gölünde bu tür faaliyetler yapılırken kış mevsiminde eymir gölü bambaşka manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Mesela kışın çok soğuk aylarında göl buz tutarak ziyaretçilerini kendine bir kez daha hayran bırakmaktadır.

Eymir gölünün temiz havasında acıkınca ne yiyebilirim diye düşünmeyin. Çünkü çeşitli büfelerde en lezzetli seçenekleri uygun fiyattan bularak karnınızı güzelce doyurabilirsiniz.

Eymir gölü, Ankaralılar için gerek manzarası gerekse havası ile deniz kadar değerlidir. Böylece Ankara halkı için yapılan önemli hizmetlerden biri de halka böylesine bir park açılarak çocukların, yetişkinlerin yararlanmasını sağlamaktır.

  • 12.MTA MÜZESİ


data/blog/7187/12-MTA MÜZESİ.jpg

MTA müzesi, tabiat tarihi müzesidir. Ankara'nın Çankaya bölgesindedir. Mutlaka çocukların, yetişkinlerin kısacası herkesin ziyaret etmesi gereken müzelerdendir. Geçmişten günümüze kadar ki süreçte Doğadaki çeşitli canlıların kalıntıları sergilenmektedir. Maden tetkik ve arama müdürlüğünün kapsamındaki MTA müzesi oldukça geniş ve çok katlı binası ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. MTA müzesi, Mustafa kemal Atatürk'ün emri ile kurulmuş bir yapıdır.

MTA müzesi üç katli olup her katında farklı şeyler sergilenmektedir. Mesela ilk katında ülkemizin tabiat çeşitliliğine ait bitki ve hayvanların eskiden günümüze kadar yaşamış olan örnekler sergilenmektedir. İkinci katında fosil kalıntılar sergilenmektedir. Çeşitli ülkelerden getirilmiş dinozor iskeleti (ABD), fillerin atası olan mulaj (Fransa) ve fil iskeleti (Kahramanmaraş) kalıntıları vardır. Diğer katta ise petrografik- mineralojik bulgular mevcuttur.

  • 13.ANKARA KALESİ


data/blog/7187/13-ANKARA KALESİ.jpg

Ankara'nın simgelerinden biri de Ankara kalesidir. Konum itibari ile Altındağ ilçesindedir. Ankara kalesi, o kadar eski bir yapıdır ki ne zaman yapıldığı ve kimin döneminde yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir. Ankara kalesinde farklı uygarlıklardan izler taşısa da kimin yaptırdığı açıklanamamıştır. Doğal şartlar ve insan faktörünün de etkisi ile zaman içinde yıpranması nedeni ile her dönemde yenilenmiştir. Ankara kalesi, oldukça büyük ve geniştir.

Ankara kalesi günümüzde çeşitli kültürel faaliyetler için kullanıma açılmaktadır. Özellikle de festivallerde.

Eski hali ile Ankara kalesi içine aldığı şehri saracak şekilde yapılmıştı. Ancak günümüzdeki Ankara kalesi iki bölümden oluşmaktadır. Bunlar dış kale ve iç kale olarak. İç kalenin zirvesin yer alan Akkale müze malzemelerinin saklandığı alan olarak kullanılırken dış kale zirvenin güney, kuzey ve batı bölümlerini oluşturmaktadır.

  • 14.ANITKABİR


data/blog/7187/14-ANITKABİR.jpg

Mustafa Kemal Atatürk, inkılaplarda ve önemli savaşlarda (kurtuluş savaşı) öncülük etmiştir. Aynı zamanda ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'tür. Gerek çağdaşlaşmak için yaptığı yenilikler, devrimler gerekse bağımsızlık mücadelesi ile geçirilmiş bir koca ömür. Tam 57 yıl. Anıtkabir; Türkiye cumhuriyeti devletinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarına verilen isimdir. Anıtkabir, rasat tepededir. Atatürk, 1938 de İstanbul'da hayata gözlerini yummuştur. Naaşı daha sonra Ankara'ya getirilmiştir. Ankara'da geçici bir süreliğine etnografya müzesinde kaldıktan sonra Anıtkabir yaptırılarak Türk ulusu atasına son görevini yerine getirmiştir. Anıtkabir'in bulunduğu alan çok geniştir.

Anıtkabir'e giriş için asfaltlı yol kullanılır. Bu giriş Tandoğan meydanındadır. Girişteki dikili ağaç topluluğu görüntüyü güzelleştirdiği gibi manevi anlamda taşımaktadır. Dünyanın farklı ülkelerinden gönderilen bu ağaçlar barış parkını oluşturur. Daimî barışı simgeler.

Anıtkabir'in inşaat süresi oldukça uzundur. 9 yıl kadar sürmüştür. Anıtkabirde kullanılan malzemeler farklı yerlerden getirilmiştir. Çeşitli malzemeler ile devasa bir mezar anıtı oluşturulmuştur. Anıtkabir'in dış yüzeylerinde traverten kullanılmıştır. Sebebi, yapısı itibari ile yumuşak olması işlenmesini kolaylaştırır ve renklidir. Mozolenin iç bölümünde mermere yer verilmiştir.

  • 15.Macera Adası Kentpark AVM


data/blog/7187/15-Macera Adası Kentpark AVM.jpg

Ankara da farklı ve güvenli çocuk eğlence yerleri, annelerin babaların büyük beğenisini topluyor. Çocuklarınız ile en iyi şekilde eğlenmek istiyorsanız macera adası Kentpark avm 'ye mutlaka uğramalısınız. Siz alışverişinizi rahat rahat yaparken çocuklarınız da eğlence dolu dakikaların tadını çıkarsın. Avm kısmı yetişkinlere, gençlere yönelikken, macera adası ile çocuklar unutulmamıştır. Her yaş grubuna yönelik oyun alanı, aktiviteler ile çocukların hayal dünyasını geliştirmektedir. Mesela 0-7 yaş grubuna yönelik eğlence için macera denizi oyun yeri tercih edilirken 7- 13 yaş grubu için macera ormanı oyun yeri bulunmaktadır. Macera adası Kentpark avm de yer alan eğlence merkezinde oyun yerlerinde yaşların gruplandırılmasının temel sebebi oyuncakların çocukların zihinsel ve motor becerilerine uygunluğu ile bağlantılıdır. Bunların dışında macera köprüsü, macera duvarı gibi oyun alanları da mevcuttur.

Çocukların eğlenceyi sınırsız yaşadığı macera adası Kentpark avm de oyun seçenekleri bu kadar ile sınırlı değildir. Ayrıca planetaryum ve lazer alanı da çocuklar içindir. Çocuklar diğer çocuklar ile oyun oynama, oyuncaklar ile oynayarak eğlence esnasında aktiftir. Oyun esnasında çocuklar oyun ablasının gözetimindedir.

  • 16.Aqua Vega Akvaryum


data/blog/7187/16-Aqua Vega Akvaryum.jpg

Su altının en ilginç canlıları artık Ankara'da. Dünyanın farklı denizlerinden, okyanuslarından kısacası sularından getirtilen bu canlılar ziyaretçi akını ile karşılaşmaktadır. Bu ziyaretçiler arasında çocuklar kadar yetişkinler de büyük merak ve heyecan yaşamaktadır. Ankara'nın en gözde alışveriş merkezinin içerisinde yer alan aqua vega akvaryum, çok sayıda su canlısına ev sahipliği yapıyor. 10.000'in üzerinde su canlıları tünel biçimindeki devasa akvaryumun içerisindedir. Farklı türdeki deniz canlıların yaşadığı akvaryum 24 tanedir.

Ankara'da deniz yok diye üzülenler, balıkları, deniz canlılarını keşfetmek ya da tanımak için aqua vega akvaryumu ziyaret etmelisiniz. Çünkü okyanuslar, denizler sizin için Ankara'ya gelmiştir. Bu devasa aqua vega akvaryum, Ankara'nın Mamak ilçesindedir.

Aqua vega akvaryum, ülkemizin en büyük akvaryumu olması unvanına sahip, aynı zamanda Avrupa'da da ikinci sıradadır. Bu akvaryumda sadece dünyanın farklı ülkelerinden getirilen su canlılarına rastlanmaz. Aynı zamanda Ankara'dan esintiler görmekte mümkündür. Mesela Çankırı'nın ünlü tuz mağarası, bu akvaryum için esin kaynağı olmuştur. Burada da bir tuz mağarası oluşturulmuştur.

Hayvanların gizli dünyası Ankaralılara kapılarını açmaktadır. Çocuklar ve yetişkinlerin ilgisini çeken aqua vega akvaryum herkesi davet etmektedir.
  • 17.Altınköy Açık Hava Müzesi


data/blog/7187/17-Altınköy Açık Hava Müzesi.jpg

Altındağ da zamana yolculuk için hazır olun. Altındağ'da yani Ankara'nın merkezinde 1900'lü yıllardaki Anadolu insanlarının köy yaşamları Altınköy açık hava müzesinde anlatılmaktadır. Teknolojinin hızla gelişmesine bağlı olarak insanların yaşam tarzları hızlı bir şekilde değişmiştir. İnsan gücü ile kullanılan aletler artık günümüzde yerini makinelere bırakmıştır. Kültürler de aynı hızda değişmiştir. Altınköy açık hava müzesi bu hızlı değişimi vurgulamayı amaçlamıştır. Eski evler, kullanılan aletler, değirmenler, ahır, bağ bahçe, kahvehane vb. kısaca eski ve geleneksel olan kültürel motifler sergilenmektedir.

Altınköy açık hava müzesinde bir de köy hayatının verimli topraklarında ve güneşinde yetişen ürünler de satılmaktadır. Hatta günümüzde son derece popüler olan organik olarak adlandırılan ürünler aslında hiçbir kimyasal kullanılmadan tüketime hazır hale gelmektedir. Tıpkı köylerdeki gibi.

Altınköy açık hava müzesinde sadece yapılar yok. Doğal köy hayatının vazgeçilmezlerinden olan inek, eşek, koyun, kuzu, tavuk, horoz, at, öküz, kedi, köpek, arı, kuşlar da bulunmaktadır. Köy hayatının gerek hayvanları gerek yapıları ve gerekse kullanılan aletleri günümüzde şehirde yaşayan yeni nesle köy hayatını tanıtmaktadır.
  • 18.Kısa Kaya Boulder Evi


data/blog/7187/18-Kısa Kaya Boulder Evi.jpg

Çocuklarınız içi farklı spor dalları arıyorsanız kısa kaya boulder evi tam size göre. Çocuklara mücadele etmeyi öğretirken hareket etme sayısını artırır. Aynı zamanda tırmanma duvarında çevik olmasını da sağlamaktadır. Sadece çocuklar için tırmanma duvarları yok. Bu zevkli aktivite için büyüklerde unutulmamıştır. Çankaya da yer alan bu eğlence salonu haftanın bütün günleri eğlence severleri davet ediyor.

Kısa kaya boulder evinde farklı derecelerde tırmanma salonları bulunmaktadır. Tırmanma sporunda hangi seviyedeyseniz veya yeni başlıyorsanız kısacası zorluk derecesine göre değişmektedir.

Kısa kaya boulder evinde tırmanış sporunu rahat yapabilmek için kıyafetlerinizi bu spora uygun olarak seçmek gerekir. Çünkü rahat hareket etme, hareket alanını daraltmamak gerekir. Bunun için çok dar olmayan eşofman ve özellikle de tırmanışa uygun spor ayakkabılarınızın olması gerekir. Eğer özel ayakkabılarınız yoksa kısa kaya boulder evine girerken bu ayakkabılardan bulabilirsiniz.

Kısa kaya boulder evinde 6 ile 11 yaş grubuna uygun güvenli tırmanış duvarı da bulunmaktadır. Tırmanma sporundan başka faaliyetlerde yapılmaktadır. Mesela Pilates, zumba, salsa, yoga dersleri yapılmaktadır.

  • 19.Joyland Panora Oyun Parkı


data/blog/7187/19-Joyland Panora Oyun Parkı.jpg

Ankara da en büyük eğlence merkezlerinden biri joyland panora oyun parkı. İçerisinde çocukların en geniş oyun alanlarında ve oyuncaklar ile eğlenebileceği bir oyun alanıdır. Çocuklar hoplayıp zıplarken koşuştururken düşerlerse canları acımasın diye zemin yumuşaktır.

Joyland panora oyun parkı, üç katlı, labirent biçimindeki yapısı ile birden farklı oyuncak bünyesindedir. Kaydırak, top havuzu, trambolin gibi. Ya da boya kalemleri ile hayal dünyalarını kâğıda aktarabilirler. Çocuklarınız için en güvenli ve eğlencesi bol oyun alanında zaman geçirirken siz de çocuğunuzun bu güzel anlarını gözlemleyebilirsiniz.

Joyland panora oyun parkı, çocuklarınızı güvenle emanet ederek alışverişinizi sakin bir biçimde yapabilirsiniz. Veya çocuklarınız bu oyun alanında eğlenirken sizlerde çay, kahve bir şeyler içebilirsiniz.

  • 20.Bombastic Organizasyon ve Parti Evi


data/blog/7187/20-Bombastic Organizasyon ve Parti Evi.jpg

Bombastic organizasyon ve parti evi özel gün kutlamaları için konseptleri ile akla gelen ilk adrestir. Mesela çocuğunuzun yaş günü için ayarlayacağınız parti için tercih edeceğiniz Bombastic organizasyon ve parti evi, şık organizasyonu ile misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlayacaktır. Konsept içerisinde renkli balonlar, gösteriler, oyun parkı vb.

Bombastic organizasyon ve parti evi konseptinin en önemli özelliği oyun alanlarının şişme olması ile hem güvenli hem de eğlenceli olmasıdır.

  • 21.Cepa Jokerland


data/blog/7187/21-Cepa Jokerland.jpg

Ankara'da çocukların doya doya eğlenebilmesi için farklı semtlerde farklı yerlerde oyun merkezleri hizmete açılmaktadır. Cepa jokerland bunlardan biridir. Oyun merkezlerinde yer alan oyuncaklar, konseptler birbirinden çok farklıdır. Cepa jokerlandın diğer oyun merkezlerinden ayıran özellikleri çocuk tiyatrosu ve atölyelerde çeşitli aktiviteler ile çocuklar için programlar mevcuttur. Ve en önemlisi bu programlar ücretsizdir.

Salınca, kaydırak, oyun makineleri vb. oyuncaklar ile donatılan Cepa jokerland keyifli bir oyun merkezidir.

  • 22.Arckids Eğlence Merkezi


data/blog/7187/22-Arckids Eğlence Merkezi.jpg

Arckids eğlence merkezi, özellikle de çocukların oyun yaşı olan 0- 7 yaş grubuna yönelik oyuncaklar ve oyun alanları ile ünlü oyun merkezidir. Birbirinden farklı oyun seçeneği ile Ümitköy de yeni bir eğlence dünyası açılmıştır. Burada parkur alanları, salıncak, kaydırak, dönme dolap gibi donanımlara sahiptir.

Arckids eğlence merkezi, sadece oyuna yönelik aktiviteler bulunmaz. Aynı zamanda öğrenmeyi kolaylaştıran oyunlar, aktiviteler kısacası eğitim programları ile okul sürecine de destek olmaktadır.

  • 23.Joyland Atlantis


data/blog/7187/23-Joyland Atlantis.jpg

Artık çocuklar için eğlence dünyası avmlere taşınmıştır. Çünkü çocukların mahallelerde, sokaklarda oynaması imkânsız hale gelmiştir. Güvenlik açısından, oyun alanlarının yok edilmesi böyle bir alternatifin ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Joyland Atlantis, avm içerisinde yer alan oyun merkezlerindendir.

Joyland Atlantis, güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede tutulduğu güvenli bir ortama sahiptir. Mesela koşturan çocuklar yere düşünce yaralanmamaları için zemin yumuşaktır. Top havuzu, oyun makineleri, oyuncaklar, joyland Atlantis de bulunmaktadır.

  • 24.Macera Adası Ankamall Avm


data/blog/7187/24-Macera Adası Ankamall Avm.jpg

Eğlence alanları denildiği zaman genellikle küçük yaş grubuna yönelik faaliyetler ve oyuncaklar akla gelir. Ancak macera adası Ankamall avm de bir ilk gerçekleştirilmektedir. Çok geniş alan üzerine kurulan bu eğlence alanı çocukların yanı sıra gençler, yetişkinler için de oyun makineleri, faaliyetler bulunmaktadır.

Macera adası Ankamall avm, pek çok oyun konseptinin birleşimi ile oluşmuştur. Yani macera kasabası, macera denizi, macera yolu gibi maceraya dair çok sayıda eğlence görebilirsiniz. Çok sayıda çocuğun bulunduğu bu eğlence alanında çocuğunuzun yaş grupları ile iletişim kurmayı, beraber oyun oynamayı, yardımlaşma gibi sosyal konularda da kendini geliştirir.

Gençler, macera adası Ankamall avm de eğlence için neler bulabilir? üç boyutlu ve yedi boyutlu Sinema, roller coaster, bowling, kaçış evi gibi oyunlar ile takım veya bireysel eğlenme imkânı sunulmaktadır.

  • 25.Seğmenler Parkı


data/blog/7187/25-Seğmenler Parkı.jpg

Seğmenler parkı, Ankara'nın Kavaklıdere semtine ait çok köklü bir parkıdır. Yüksek binaları, alışveriş merkezlerini, iş yerleri, trafik gibi yapıların tam ortasında yer alan Seğmenler parkı, bütün bunlara rağmen sessiz ve sakin bir ortama sahiptir. Böylesine hareketli bir şehirde nefes alabilecek huzurlu ortamlara ihtiyaç duyulur. Buna bağlı olarak seğmenler parkında insanlar huzura kavuşuyor. 1900'lü yılların sonuna doğru faaliyete açılmış olan seğmenler parkı günümüze kadar popülerliğini korumuştur.

Seğmenler parkı, günümüze kadar varlığını devam ettirebilmesi kapsadığı yapılar ile sağlanmıştır. Yani tiyatro, çocuk oyun yerleri, yürüyüş yolu, ağaçlar, yeşil ortamlar, havuz gibi. Doğa güzelliklerine sahip böylesine bir ortam insanları kendine çekmektedir. Seğmenler parkı Her mevsimde ayrı güzeldir. Kış manzarası, yaz manzarası kartpostallıktır.

Arkadaş, akraba, aileniz ile gelebileceğiniz gibi evcil dostlarınız ile seğmenler parkında temiz hava alabilir, eğlenebilirsiniz.

  • 26.Botanik Parkı


data/blog/7187/26-Botanik Parkı.jpg

Doğal güzelliği ile ünlü botanik parkı ile Ankara yeniden hayat buluyor. Çocuk oyun merkezi, havuz ve çiçek ekim yeri ya da serası ile kocaman bir park. Hem de Ankara'nın göbeğinde. Botanik parkının hemen üst kısmında Atakule bulunmaktadır. Günlük işlerinizi, alışverişinizi tamamladıktan sonra dinlenmek için botanik parkına gelebilirsiniz. Derin bir nefes aldıktan sonra bütün yorgunluğunuzdan kurtulabilirsiniz. Bol oksijen, temiz hava, güzel manzara terapi olmaktadır.

Botanik parkında piknik yapılacak masa ve oturaklar vardır. Ancak bu masaların arasında fark edilmeyi bekleyen çeşitli heykeller hemen göze çarpıyor. Botanik parkının huzuruna alışınca artık vazgeçmek mümkün olmuyor.

  • 27.Karagöl


data/blog/7187/27-Karagöl.jpg

Karagöl, Ankara'nın çubuk ilçesinde saklı bir cennettir. Ağaç topluluğunun ortasında kalan göl, derin ve aynı zamanda ufaktır. Karagöl, diğer parklara göre biraz daha farklıdır. Çünkü tabiat parkı unvanına sahiptir. Karagöl; dinlenme, gezme gibi aktivitelerden başka fotoğraf tutkunları için de oldukça eşsiz manzara sunmaktadır.

Karagöl iki dağın tam ortasında yer almaktadır. Bir tarafta yıldırım dağı, diğer tarafta kavak dağını görmekteyiz. Ağaç toplulukları çeşitli türdeki ağaçlardan oluşmaktadır. 50'ye yakın ağaç, bitki, otlar güzelliği sağlayan en önemli unsurlardır.

Tuvalet, gazino, restoran gibi yapılarda vardır. Güvenlik bekçiler ile sağlanmaktadır.

  • 28.Neşeli Köy


data/blog/7187/28-Neşeli Köy.jpg

Neşeli köy, konsept itibari ile neşenin işlendiği keyifli bir yerdir. Betonarmelerin arasında kalan köyün sahip olduğu tüm organik yaşam neşeli köydedir. Burada atlar, inekler, eşekler, tavuklar, horozlar, kazlar, kuşlar kısacası tabiat ile iç içe olduğunuz bir ortama sahiptir. Ayrıca sacda pişirilen gözleme, yufka ekmeği kokuları buram buram gelmektedir. İster yürüyerek neşeli köyü turlayabilir isterseniz düzenlenen turlara katılarak gezinti yapabilirsiniz. Yeşil alanların da geniş yer tuttuğu neşeli köy çocuklar içinde oldukça keyifli bir ortama sahiptir. Çocuklar için oyun parkı, restoranlar, cafeler yetişkinlerinde zaman geçirebileceği mekanlardır.
  • 29.Ters Ev Neşeli Köy


data/blog/7187/29-Ters Ev Neşeli Köy.jpg

Ters ev Neşeli köy içerisinde i ziyaretçilerin en merak ettiği yapılardan biri yer almaktadır. Gerek bina tasarımı gerek binanın içinde yer alan eşyalar konsept gereği ters yerleştirilmiştir. Ters ev neşeli köy, farklı ülkelerde örneğini görebiliriz. Ve toplamda dünya 14 tane ters ev vardır. Bunlardan biri de Ankara'da yer almaktadır.

Ankara'da değişik yapılar, mimari tasarımlar ilgi odağı olmaktadır. Ancak ters ev neşeli köy sadece ilgi çekmiyor adeta cazibe yeri haline gelmiştir.

Ters ev neşeli köy, içerisini görenler hayret bakışlar ile etrafı inceliyor. Çünkü tüm eşyalar tavana sabitlenmiş bir şekildedir. Elektrikli ev aletlerini o kadar ağırlığı ile nasıl tavanda asılı kalabilir diye merak edenler için tasarımcılar tarafından açıklığa kavuşturulmuştur: sadece dış kutusu tavana sabitlenmiştir. Yani içleri boştur.
  • 30.Ters Ev Kentpark Avm


data/blog/7187/30-Ters Ev Kentpark Avm.jpg

Ters ev Kentpark avm, ülkemizin farklı şehirlerde benzeri olsa da Ankara'daki daha büyük, daha renkli ve tasarımı ile gerçeği birebir yansıtmaktadır. Çünkü içerisinde bulunana ev araç gereçleri kullanılabilir durumdadır. Yani eşyalar çalışır durumdadır. Ters ev Kentpark avm projesi 120 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak ziyarete açılmıştır.

Ters ev Kentpark avm, sadece cumartesi- pazar günleri değil hafta içinde de ziyaretçilere açıktır. Ters ev Kentpark avm, iki katlı bir evdir. İlk katında çocuk odası karşılamaktadır. Üst katta ise evin diğer bölümleri yani mutfak, banyo, tuvalet, yatak odası, salon gibi bölümler bulunmaktadır.
  • 31.Yaşamkent Aquapark


data/blog/7187/31-Yaşamkent Aquapark.jpg

Yaz aylarının yaklaşmasına bağlı olarak hava sıcaklıkları kendini iyiden iyiye hissettirmektir. Deniz kenarında tatil programı, Sıcakların etkisini azaltmak için akla gelen ilk yöntemdir. Ancak Ankara da iş yoğunluğu nedeni ile şehir değiştiremeyenler sıcak havaya katlanmak zorunda kalıyor. Buna bağlı olarak sıcaklardan kaçış için en etkili yöntem havuzlardır. Dolayısı ile cumartesi ve pazar günleri insanlar havuzlara yoğun ilgi göstermektedir. Ankara'nın farklı bölgelerinde çeşitli gruplara yönelik havuzlar vardır. Aqua parklardan en ideal olanı Yaşamkent Aquapark'tır.

Yaşamkent Aquapark da insanlar sadece serinlemek için değil aynı zamanda keyifli dakikalar yaşamak, haftanın veya günün yorgunluğunu atmak için suyun terapi özelliğinden faydalanmaktadır. Yaşamkent Aquapark'ın, hijyenik suyu ile büyük küçük herkes gönül rahatlığı ile serinleyebilir. Kapalı yüzme havuzu ve açık yüzme havuzu gibi seçenekler de mevcuttur.
  • 32.Sincan Aquapark


data/blog/7187/32-Sincan Aquapark.jpg

Ankara'da her geçen gün sunulan hizmetler çeşitlenerek artmaktadır. Bunların başında aqua parklar ilk sıra da yer almaktadır. Çünkü Ankara halkının denize duyduğu büyük özlem çeşitli büyüklükteki havuzlar ile giderilmektedir. Dolaysı ile her geçen gün aqua parkların sayısı giderek artmaktadır. Sincan Aquapark, kendinizi tatil köyünde gibi hissedeceğiniz bir hafta sonu için mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Çünkü güneşlenme yerleri, yüzme havuzlar, aqua parkı, restoranı derken Sincan Aquaparkta çeşitli hizmet alanlarını görmek mümkündür.

Sincan Aquapark, yaz aylarında aktif olduğu gibi kış aylarında da aktiftir. Sahip olduğu donanımlar sayesinde özellikle tavan sisteminin açılır kapanır olması ile her mevsime uygun ortam sağlanmaktadır. Ayrıca kadınlara ve erkeklere ayrı günlerde hizmet vermesi ile rahat bir ortama sahiptir.

İkinci sayfa için tıklayınız