ÇOCUKLU AİLELER İÇİN OYUN PARKI OLAN CAFELER

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN OYUN PARKI OLAN CAFELER

Çocuklar ailenin neşe kaynağıdır. Onlar olmadan adeta aile eksik gibidir. Fakat bu kadar sevilen ve önemli olan çocuklar bazen öyle sıkıntılar çıkartırlar ki anne ile babayı canından bezdirirler. Genellikle de bu sıkıntı bir yerlere gidildiğinde yaşanmaktadır. Aslında düşünüldüğünde çocuklara da hak vermek lazım. Sonuçta onların büyükler gibi saatlerce sessizce oturmasını bekleyemezsiniz.

Bu sebeple çocuklu olan aileler bir yerlere gideceklerinde oldukça stresli anlar yaşayabiliyorlar. Hatta bazı aileler çocuklarıyla beraber gittiklerinde rahat edemeyeceklerinden dolayı planlarını erteliyor veya iptal bile edebiliyorlar. Ama Ankara'da yaşıyorsanız ve çocuklu bir aile iseniz plan yaparken oyun parkı olan cafeler tercih edilebilirsiniz. Böyle bir durumda hem siz hem de çocuklarınız rahat edebilirsiniz.

Çocukların rahat edebilmesi için dizayn edilmiş olan oyun parkı olan cafeler güzel bir hizmet veriyor. Böylece anne ve babaların rahatlıkla oturup bir şeyler yiyip içip muhabbet etmesi sağlanırken diğer taraftan da çocukların ihtiyaçları da gideriliyor. Zaten çocukların en önemli ihtiyacı onlara uygun olan yiyecekler ve oyundur.

Taraça Resto Pub

Çankaya

Taraça Resto-Pub 2012 'den bugüne faaliyetlerine Ankara Çankaya Cinnah caddesi Willy Brandt sokak 1A da devam etmektedir. Asaf Bey Silsüpür'ün kurduğu ve eşi Yeşim Silsüpür ile beraber evlerinde misafir ağırlar gibi işlettiği Taraça Resto-Pub misafirlerinden de evimizde gibiyiz yorumlarını sıklıkla almaktadır.

Yiyecek ve içecek kalitesine titizlikle önem verilen Taraça'da damak tadınıza ve tercihlerinize uygun mönümüzü sizlere, hafta sonları canlı müzik ve karaoke imkanı ile eğlenceli bir ortamla beraber sunmaktayız.

Butik bir işletme olan Taraça Resto Pub bugüne kadar pek çok şirket yemeği, doğumgünü, nişan, kına, grup organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. Grup organizasyonları için gruba özel menü teklifleri alabilir ve tek başınıza bile rahatlıkla yemek yiyebilir, eğlenebilirsiniz.

Randevu almayı unutmayın.


Promosyonlar

AnkaraRestoranları.com sitesinden bizi ziyaret eden misafirler için güncel mönü fiyatları üzerinden %10 indirim.

Doğum günü organizasyonlarında 6 kişi ve üzeri gruplara doğum günü pastası bizden.

40 ve üzeri rezervasyonlarda güncel mönü fiyatları üzerinden yiyeceklerde %15 içeceklerde %10 indirim.

Anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler.devamını oku...
Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Taraça Oyun Salonu

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu Taraça Oyun Salonumuz; Bilardo Satranç, Kâğıt Oyunları, Okey, Tavla ile yarım yüzyılı aşan bir süredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

150 kişilik oturma kapasitesi ile açık terasımız ve 180 kişilik kapalı alanı ile Türkiye'nin bildiğimiz kadarı ile en büyük Oyun Salonu.

Uluslararası ciddi dereceleri olan Bilardo ve Satranç ustalarımız geçmişten bugüne hala aramızda. Özellikle her Cumartesi olan Satranç Turnuvamız belki de bizi bu dönem en özel kılan özelliğimiz diye düşünüyoruz. Öyle ki 10 yaş kategorisinde Avrupa Şampiyonu ustamız ile; Avrupa ve Dünya dereceleri olan yetişkin ustalarımız ve az bilen çok bile fark etmez tüm oyuncularımız arasında bir arada keyifli geçen bu turnuvamız Cumartesi günlerimizi özel kılıyor.

Taraça Oyun Salonu Müşteri profili çoğunlukla 40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin ve işletmenizin değerinin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça Oyun Salonumuzda yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güleryüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara


Oyun Parkı ve Oyuncaklar


Günümüz çocukları için oyuncaklar neredeyse nostaljik hale gelmeye başladı. Daha 2 yaşındaki bir çocuk bile eline tableti telefonu alıp oyun oynuyor. Yaşı üçü dördü buldu mu zaten bilgisayarın başından kalkmamaya başlıyor. Hal böyle olunca da çocuklar için aslında bildiğimiz klasik oyuncaklar oldukça ilgi çekici oluyor. O yüzden oyun parkı olan cafeler oyuncak bakımından da son derece zengin alternatifleri bünyesinde barındırıyor.

Bu kafelere gidildiğinde eğen çocuklar daha önce de buraya gelmişse direkt olarak oyun parkına koşturuyor. Oyun parkının içerisinde özellikle renkli ve plastik olan oyuncaklar ön plana çıkıyor. Toplardan oluşan oyun havuzunda çocuklar aileler denizde gibi yüzüyor, atlıyor zıplıyor. Böylece bütün enerjisini atıyorlar.

Ayrıca tahterevalli salıncak gibi oyuncakların daha minimize olan çözümler de genellikle kapalı olan kafeteryaların oyun parkı kısmında bulunuyor. Özellikle küçük çocuklar saatlerce sallanıp tahterevallide oynasa bile bu oyunlara doyamıyorlar. Hele de kendi yaşıtlarından arkadaşları varsa değmeyin keyiflerine.

Büyük Çocuklar İçin Teknolojik Oyuncaklar


Küçük yaştaki çocukların oyun parkındaki oyuncaklarla oyalayabiliyorsunuz ancak yaşları biraz daha büyükse 6 - 7 yaşını geçmiş ise bu çocuklar teknolojiye alıştığı için bu gibi oyuncaklar kısa sürede onları sıkabiliyor. Bu durumda tekrar annesinin babasının yanına gelip "Anne ben sıkıldım eve gitmek istiyorum" demeye başlıyorlar. Bunu bilen kaliteli işletmeciler oyun parkı olan cafeler içerisinde teknolojik oyuncaklara da yer vermeye çalışıyor.

Çeşitli oyun stantları oldukça önemli. Teknolojinin de altyapısı ile hazırlanmış olan bu oyun stantlarından birkaç tane bile olması yeterli. Yaş grubu biraz daha büyük olan çocuklar bu stantlarda vaktini güzelce geçirebiliyorlar. Diğer taraftan küçük olan çocuklarınız için zaten oyun parkında her türlü alternatif yer alıyor.

Ben Çocuğumu Mutlaka Göreceğim Mi Diyorsunuz?


Oyun parkı olan cafeler içerisinde çocukların oyun alanları mutlaka anne ve babaların yemeklerini yerken veya çayını yudumlarken çocuklarını izleyebileceği yerde olmalı. Çünkü annelerin gönlü asla rahat etmiyor. Mutlaka çocuklarını görmeleri gerekiyor. Bu da aslında gayet normaldir. Hem çocuğun da güvenliği ve sağlığı açısından da son derece önemlidir.

Özellikle oyun parkının merkeze konulup dairesel şekilde dizayn edilmiş olan kafeteryalarda bu sorun kökten çözülmüş oluyor. Çocuklar merkezdeki oyun parkında gönüllerince eğlenirken anne ve baba da rahatça oturup onları takip ederken dinlenebiliyorlar.

Çocuğun güvenliği tam olarak sağlanmak isteniyor ve anneyle babanın rahat bir şekilde oturması düşünülüyorsa oyun ablasına veya yardımcı ablaya yer vermek gerekiyor. Pedagojik eğitimden geçmiş olan bu ablalar çocukları çok güzel bir şekilde oyalayabiliyorlar. Oyun parkı olan cafeler içerisinde görev yapan yardımcı ablalar bakıcı değil. Daha çok çocukları organize ederek onların oyun oynamasını sağlıyorlar.

Ancak işletmelerde yardımcı ablanın bulunmasının en önemli avantajı gönlünüzün rahat etmesidir. Çünkü yardımcı abla olduğunda çocuklar daha düzenli bir şekilde oynuyorlar ve birbirlerine veya kendisine zarar vermiyorlar. Sürekli olarak takip altında olan çocuk çok daha rahat bir şekilde oynarken anne ve babalar için de çocuğunu takip etme stresi ortadan kalkmış oluyor.

Oyun Parkı ve Sportif Alanlar


Bazı kafeterya işletmeleri oyun parkı konusunda alternatifi biraz daha genişletebiliyor. Çocukların çeşitli sportif etkinlikler yapmasına da imkân tanınıyor. Masa tenisi çeşitli masa sporları ve iç mekana konuşlandırılmış olan tırmanma platformu gibi ekstrem uygulamalara yer veriliyor.

Bu gibi yerlerde çocuklar saatlerce koşup oynayıp eğlenebiliyorlar. Böylece enerjilerini atıyorlar. Yorulunca eve gittiklerinde rahatça uykuya dalıyorlar. Oyun parkı olan cafeler içerisindeki bu gibi alternatif uygulamalar özellikle kış mevsimi için son derece önemli. Çünkü çocuk kışın sadece evde durduğundan dolayı bu gibi yerlere gittiğinde çılgınca eğlenebiliyor.

Açık Oyun Parkları


Arka bahçesi bulunan kafeteryalar çocukların en çok sevdiği mekânlardır, emin olun. Çünkü çocuklar için her ne kadar kapalı oyun alanları oyuncaklar ilgi çekici olsa da bunların birçoğunu evde de bulabiliyor. Ancak Ankara gibi kalabalık olan bir metropolde çocuğun yeşili doğal bitki örtüsünü bulması pek de kolay değil. İşte oyun parkı olan cafeler içerisindeki bahçeli olan mekânlarda bu alternatif çocuklara sunuluyor.

Bahçeye atılmış olan masalarda sandalyelerde oturulup rahatça yemek yeniliyor. Bu gibi yerlerde hem anne ve baba hem de çocuk son derece rahat ediyor. Tamamen natürel bir dokunun içerisinde oyun oynamak çimlerin üstünde dolaşmak koşturmak çocuk için bulunmaz bir fırsat. Bu gibi yerlerde yapılacak olan organizasyonlar da gerçekten güzel oluyor. Giderek yaygınlaşan çocukların doğum gününün mekânlarda kutlanması için oyun parkı olan cafeler tercih edilebilir.

Bu gibi yerlerde çocuklar rahatlıkla grup oyunları oynuyorlar. Kapalı olan mekânlarda çocukların grup oyunu oynaması pek de mümkün değil. Çünkü gürültü ortaya çıkacağı için diğer bir aileler rahatsız oluyor. İşte açık olan mekânlarda bahçeli olan yerlerde bu sorun doğal olarak ortadan kalkıyor. Çocuklarınız gönüllerince eğleniyor ve hiçbir problem de yaşamıyorsunuz.

Çocukların Karnını Doyurmak Zor İş


Çocuklar yemek konusuna genellikle çok seçici oluyor. Belli bir yaşa kadar bütün yiyecek gruplarını yemeyi tercih etmiyorlar. 3-5 tane belirlemiş oldukları yiyeceğin dışına çıkmayı da uygun görmüyorlar. Bu konuda anneler oldukça sıkıntı yaşıyor. Bazı çocukları istisna tutarsak çocukların birçoğu çeşitli mekânlara gittiğinde büyük sıkıntı çıkartabiliyorlar. Bundan dolayı oyun parkı olan cafeler menü bakımından da geniş alternatifler sunuyor.

Anne ve babalara özel olarak hazırlanmış olan çeşitli menüler bulunmasına rağmen çocuklar da ihmal edilmiyor. Çocukların menüsünde sadece çocukların hijyen ve sağlığına dikkat edilmiyor aynı zamanda sunum da oldukça önemli tutuluyor. Seveceği tabaklar hazırlanıyor ve tabaklarda sunum sırasında onların beğendiği çeşitli figürler çizgi film kahramanları masal kahramanlarına yer veriliyor.

Çocuklara hazırlanan menülerde en dikkat çekici noktalardan bir tanesi de alışılmış abur cuburların daha sağlıklı bir şekilde çocuklara sunulmasıdır. Mesela çocuklar cipsi çok severler. Cipsin ev mutfağı kalitesinde sağlıklı bir şekilde hazırlanmış halinin sofraya getirilmesi bu gibi yerlerde artık gelenek haline gelmiş durumda. Ayrıca hamburger gibi hazır gıdalar doğal bir şekilde ev ortamında hazırlanarak çocuklara kaliteli olan mekânlar da bulabiliyor.