ANNE VE BABALAR İÇİN ANKARA'DA OYUN ALANI OLAN MEKÂNLAR

blog yazısı ekle !

ANNE VE BABALAR İÇİN ANKARA'DA OYUN ALANI OLAN MEKÂNLAR

Başlığı okuyunca şaşırmış olabilirsiniz. Çünkü oyun alanları çocuklara hitap ediyor. Bu doğru. Fakat anne ve babanın rahat bir şekilde etkinlik yapabilmesi bir restoranda oturup karnını doyurabilmesi veya kafeteryada oturup bir şeyler içebilmesi için oyun alanlarına ihtiyaçları var. Çünkü çocuklu olan anne ve babalar oyun alanı olmayan mekânlara çocukları ile birlikte gittiklerinde ne yediklerinden anlıyor ne içtiklerinden.

Bu sebeple oyun alanları öncelikli olarak anne ve babalara lazım diyebiliriz. Eğer Ankara'da yaşıyor çocuklarınızla birlikte hafta sonu veya bir akşam için plan yapmayı düşünüyorsanız mutlaka tavsiyelerinize kulak vermelisiniz. Çünkü Ankara'da oyun alanı olan mekânlar bulunuyor ve hakikaten çok kaliteli bir şekilde hizmet veriyorlar. Böylece siz eşinizle rahat bir şekilde oturup muhabbet edip yemeğinizi yerken çocuklarınız da sizi rahatsız etmiyor. Onların da gönlü oluyor.

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


Oyun Alanı Olan Mekânlar Neden Tercih Edilmeli?


Anne ve babaların neredeyse yaşam kaynağı haline gelmiş olan çocuklar bazen gerçekten insanı çileden çıkartabiliyor. Sonuç itibariyle çocuklar genellikle çalışmak zorunda kalan anne ve babalarını paylaşamıyorlar. Hafta sonu geldiğinde de bütün vakitlerini birlikte geçirmek istiyorlar. Ancak anne ve baba da doğal olarak kendilerine biraz zaman ayırmak biraz kafa dinlemek istiyor. İşte bu noktada Ankara'da oyun alanı olan mekânlar imdada yetişiyor.

Oyun alanı olan mekânların en büyük avantajı çocukların rahatça eğlenip gönüllerini hoş tutmasıdır. Çocuklar rahatça eğlenip huzursuzluk çıkartmadığında anne ve baba için de her şey yolunda demektir. Zaten çocuklu aileler gayet iyi bilir ki bir yerlere gitmek bir şeyler yemek için plan yapılacaksa genellikle iki kere düşünülür. "Acaba gittiğimiz yerde çocuk bizi rahat bırakacak mı, yine bir sorun yaşar mıyız, uslu durur mu?" şeklinde pek çok soru zihinlerde oluşmaktadır.

Ama bu noktada bilinçli olan aileler öncelikli olarak araştırma yapıyor ve kaliteli mekânları belirledikten sonra tercih ediyorlar. İçerisinde çocuk oyun alanı bulunan mekânlar bu noktada ilk tercih olmalı. Çünkü çocukların sizin gibi saatlerce bir mekânda oturmasını ve sadece sohbet etmesini bekleyemezsiniz. Onların dünyaları oldukça hareketlidir. Koşup eğlenmek zorundalar. Oyuncaklarla oynamak zorundalar. Çocuk her şeyi oynayarak öğreniyor. Bu sebeple Ankara'da oyun alanı olan mekânlar tercih edildiğinde hiçbir şekilde sorun yaşamadan dinlenip stres atabiliyorsunuz.

Oyun Alanında Nelere Dikkat Edilmeli?


Eğer çocuklara özel mekânlar düzenlenmek isteniyorsa işletme sahipleri bu konuda hassas davranmalıdır. Ankara'da oyun alanı olan mekânlar iyi incelenmeli. Çünkü Ankara'daki çocuklu aileler hitap eden bu mekânlarda kaliteli bir işletmecilik anlayışı var.

Oyun alanının dekorasyonunda mutlaka renkli bir dünya oluşturulmalı. Çocukların hayal dünyası kadar renkli olmasa da onlara hitap edecek onları oyalayacak özellikle 3 yaşa kadar olan çocukların görsel olan ihtiyaçlarını karşılayacak bir dekorasyona yer verilmeli. Bu noktada çizgi film karakterlerinden oluşan duvar kâğıtları çeşitli figürler hayvan resimleri ön plana çıkartılabilir.

Çocukların eğlenip vakit geçirebilmesi için dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise çocukların dünyasına hitap eden oyuncaklarla oyun alanının donatılmasıdır. Özellikle kapalı oyun alanı bulunan mekânlarda buna dikkat edilmeli. Ankara'da oyun alanı olan mekânlar yeni oyuncaklarla donatıldığı için çocukların rahatça vakit geçirebileceği bir yere dönüşüyor. Eğer eski oyuncaklar modası geçmiş unsurlar konulursa çocuk yine çabucak sıkılarak anne ve babasını rahatsız edebilir.

Her Zaman Hijyen


Ailelerin çocuklarla gidilecek olan mekânları tercih etmesinde her zaman için sağlık standartları ilk sırada yer almalı. Sonuç itibariyle bir hafta sonu güzel vakit geçireceğiz diye çocuğunuzun yaralanmasına veya çeşitli bulaşıcı hastalıklara maruz kalmasına fırsat verilmemeli. Ankara'da oyun alanı olan mekânlar için anti bakteriyel özellikle donatılmış oyuncaklar özenle seçilmiş olmalı.

Kapalı oyun alanlarına yerleştirilecek olan oyuncakların sert ve metal malzemelerden oluşmaması gerekiyor. Bu konuda çok nitelikli oyuncak üreticileri var. Yumuşak plastikten üretilen oyuncaklar hem vücuda zarar vermiyor hem de dişi çıkan ve her şeyi ısıran çocuklar için anti bakteriyel özelliği ile de dikkat çekiyor.

Oyun alanlarının vazgeçilmezi olan havuzlara da çok dikkat etmek gerekiyor. Genellikle top havuzu şeklinde üretilen oyun alanında çocuklar özgürce atlayıp zıplıyorlar. Adeta suda gibi yüzüyorlar. Zaman zaman görevliler tarafından oyun havuzundaki toplar kontrol edilmeli içerisine farklı cisimler kaçmışsa mutlaka arındırılmalıdır. Sonuçta onlar çocuk, tehlikeyi çok fazla bilmiyorlar. Bazen istenmeyen unsurları da oyun havuzunun içerisine bırakabiliyorlar.

Çocuk Sayısı Fazlaysa Yardımcı Abla Şart


Eğer birden fazla çocuğunuz varsa veya dostlarla beraber kalabalık bir şekilde bir mekâna gitmeyi düşünüyorsanız ilk bakmanız gereken şey yardımcı ablalardır. Ankara'da oyun alanı olan mekânlar yardımcı abla da istihdam ediyor. Böylece özellikle kalabalık gruplar ile gidildiğinde çocukların grup oyunları oynaması oyun ablası ile beraber sağlanabiliyor.

Çocuklar tehlikeyi çok fazla bilmediğimden dolayı bir araya geldiklerinde bazen istenmeyen durumlar yaşanabiliyor. Genellikle kalabalık olan yemeklerde gürültünün patırtının arasında çocuklar kaynayabiliyor. Bu da oldukça tehlikeli bir durumdur. Birbirlerine zarar verebilecekleri gibi düşebilirler veya tehlikeli aletler ile beraber istenmeyen durumlar ortaya çıkartabilirler. Bu bakımdan yardımcı ablalar çocukları takip etmeli ve onlarla ilgilenmelidir.

Ayrıca çocukların sosyalleşmesinde de Ankara'da oyun alanı olan mekânlar içerisinde hizmet veren yardımcı ablalar önemli bir hizmet veriyor. Onlarla birlikte oyun oynuyorlar. Çocuklar ne kadar kalabalık da olsa başlarında bir abla olduğunda grup halinde eğlenebiliyorlar. Böylece hem gözden kaybolmuyorlar hem de hiç sıkılmadan saatlerce oyun oynuyorlar. Tabii ki siz de rahatça yemeğinizi yiyip dostlarınızla sohbet etmeye devam edebiliyorsunuz.

Bebekli Bir Anne Misiniz?


Özellikle bebekli olan anneler için bir yerlere gitmek büyük bir problemdir. Soğuk kış günlerinde ayazda bebeğini dışarı çıkaramazlar. Çıkarsalar bile gidecek oldukları yerde bebeğin üşümesi ve kolayca hasta olması mümkündür. Bundan dolayı Ankara'da oyun alanı olan mekânlar iyi araştırılmalı. Çünkü bu mekânlarda genellikle oyun alanına eşlik eden bir bebek odası da bulunuyor.

Bebekli olan anneler için her türlü konfor bu odalarda yer alıyor. Bebek emzirme koltuğundan bebeğin altının değiştirilebileceği standa kadar her türlü opsiyona yer verilmiş oluyor. Ayrıca unutkan anneler için de yedek bebek bezleri çeşitli mamalar kaliteli işletmeler tarafından her zaman bulunduruluyor. Böylece rahatlıkla bu mekânlarda bebeğiniz ile beraber eğlenebiliyorsunuz. Bebeğinizin her türlü ihtiyacı giderildiği için siz de rahat ediyorsunuz bebeğiniz de rahat ediyor.

Hareketli Çocuklar İçin Açık Alan


Bazı ailelerin oldukça hareketli çocukları oluyor. Adeta yerinde duramıyorlar. Bir orada bir burada olan çocuklarınız varsa ve plan yapmayı düşünüyorsanız bahçeli olanları tavsiye ediyoruz. Eğer bahar ve yaz mevsiminde iseniz Ankara'da oyun alanı olan mekânlar bahçede hizmet verebiliyor.

Bu konuda gerçekten çok kaliteli olan restoranlar ve kafeteryalar bulunuyor. Bahçeye yerleştirilmiş olan oyuncaklar rengârenk bir şekilde yer alıyor. Zaten zemin yumuşak bir dokuyla oluşturuluyor ve üstüne konuşlandırılan oyuncaklarda da kaliteye dikkat ediliyor. Tahterevalli, salıncak, kaydırak daha pek çok oyuncak bu bahçede yer alıyor.

Bazı bahçeli restoranlara gittiğinizde çocuklarınız evcil hayvanlarla da oynayabiliyorlar. Tavşan, kedi, süs köpekleri, kuşlar pek çok evcil hayvan bu bahçede yer alıyor. Böylece doğal bir ortamda yeşillikler arasında hayvanlarla beraber çocuklarınız eğleniyor. Çocuğun yeşillikler arasında vakit geçirmesi psikolojik rahatlama açısından da son derece önemli. Ankara'da oyun alanı olan mekânlar bu açıdan güzel bir hizmet sunuluyor.