KEYİFLİ ANLAR İÇİN ANKARA'DA ÇOCUK DOSTU MEKANLAR

blog yazısı ekle !

KEYİFLİ ANLAR İÇİN ANKARA'DA ÇOCUK DOSTU MEKANLAR

Çocuklu ailelerin ortak dertleri vardır. Özellikle hareketli 3-4 yaşlarında çocuğu olan ailelerin ortak söylemleri şu şekildedir: "Ya bir hafta sonu rahat bir şekilde bir yere gidip yemek yiyemiyoruz. Burnumuzdan geliyor. 5 dakika durmuyorlar. Ne yemek yiyorlar ne bize yediriyorlar…"

Bu liste daha uzar gider. Yani hayatın adeta anlamı haline gelmiş canından bir parça olan çocuklar zaman zaman anne ve babayı oldukça bunaltabiliyorlar. Özellikle çalışan anne ve babalar için son derece büyük bir sorun haline dönüşen bu durumun en güzel çözümü Ankara'da çocuk dostu mekanlar oluyor.

Çünkü siz bu mekanlara gittiğinizde sadece size hizmet edilmiyor. Çocuklarınız için de geniş alternatifler yer alıyor. Siz eşinizle dostunuzla ailenizle beraber oturup yiyip içerken çocuklarınız onlara hazırlanmış olan alternatiflerle güzel dakikalar geçiriyor.

Bu gibi mekanlara gidildiğinde çocuklarınızı mutlu etmeyi başarabiliyorsunuz. Hal böyle olunca bir sonraki restoran yemek ve etkinlik planınız için ortam şimdiden hazırlanıyor. Aksi takdirde siz çocuğunuzu zorlamak durumunda kalmıyorsunuz. Ancak Ankara'da çocuk dostu mekanlar sayesinde çocuklarınız artık hafta sonu "Baba, anne tekrar oraya gidelim." diyorlar.

Oyun Alanı Yoksa İşiniz Zor


Ankara'nın soğuk kış gününde bütün bir hafta çalışmış iyice yorulmuş ve dinlemeyi hak ediyorsunuz. Cumartesi sabah kalkınca eşinizle beraber güzel bir plan yapmayı düşünüyorsanız bir daha düşünün. Çünkü çocuklarınız var. Onlara uygun mekanları tercih etmek zorundasınız. İşte bu noktada devreye giren Ankara'da çocuk dostu mekanlar adeta imdadınıza yetişiyor.

Bu mekanların en önemli özelliği oyun alanlarının bulunması. Özellikle soğuk kış günlerinde dışarıda gezemeyecek kadar narin olan çocuklarınızın sağlığını da düşünüyorsanız bu gibi mekanları tercih etmelisiniz. Böylece siz rahatça yemeğinizi yerken ve vakit geçirirken çocuğunuz oyun alanında eğlenebiliyor.

Kapalı şekilde dizayn edilmiş olan oyun alanında her türlü alternatife yer veriliyor. Özellikle toplardan oluşan oyun havuzları çocukları adeta vazgeçilmezi oluyor. Daha siz restorana veya mekana giriş yaptığınız anda çocuklar direkt o mekana oyun alanına hücum ediyorlar. Üstelik burada oyun oynarken başka arkadaşlar da edinince değmeyin keyfinize.

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


Çocuklar İçin Hijyenik Mekanlar


Çocuklu ailelerin hafta sonu için kahvaltı yemek veya çeşitli etkinlik planları varsa dikkat etmeleri gereken noktalardan birisi de hijyenik olan mekanların tercih edilmesidir. Çünkü son derece narin olan ve sağlık bakımından hassasiyeti bulunan çocukların temiz olan yerlerde yemek yemesi ve eğlenmesi gerekmektedir.

Ankara'da çocuk dostu mekanlar bu konuda gerçekten güzel hizmet veriyor. Anti bakteriyel özellikteki birçok aksesuarla donatılmış olan bu mekanlarda isterseniz kahvaltı yapıyorsunuz İsterseniz yemeğinizin yiyebiliyorsunuz. Çocuğunuz da sürekli bakımı yapılan ve temizlenen oyun alanlarındaki oyuncaklarla keyifli dakikalar geçirebiliyorlar.

Hafta Sonu Kahvaltısı Aileyi Bir Araya Getirir


Geçmişten restoran denince genellikle öğle ve akşam yemekleri akla gelse de günümüzde artık kahvaltılar da güzel mekanlarda yapılmaya başlandı. Brunch dediğimiz hafta sonu öğleye kadar uzayan keyifli dakikaların geçirildiği bu mekânlarda çocuklarla beraber olmak pek de kolay değil.

Çünkü genellikle kahvaltı menüleri çocuklara hitap etmiyor. Bundan dolayı özellikle yemek yeme noktasında sıkıntı yaşayan çocukların düşünüldüğü Ankara'da çocuk dostu mekanlar bulunuyor. Kahvaltı salonu şeklinde hizmet veren bu mekanlara gittiğinizde onlara özel menüler çıkartılıyor.

Patates kızartması, reçel, peynir ile beraber süslenmiş bir kahvaltı tabağı çocuğa servis ediliyor. Çizgi film kahramanlarının şeklinde gelen yiyecekler normal zamanlarda tercih edilmeyen türde bile olsa bu gibi restoranlarda çocuklar için son derece göz doldurucu hale getiriliyor.

Bu şekilde güzel bir hafta sonu kahvaltısı yapabiliyorsunuz. Çocukların eğlenmesi için de bütün alternatifler düşünülüyor. Hatta bazı restoranlarda çocuklara özel menülerin yanı sıra DVD menüsü bile getiriliyor. Çocuk oradan seçecek oldu filmi izlerken siz kahvaltınıza devam edebiliyorsunuz.

Bebekli ve Huzurlu


Bebekli olan annelerin en büyük sıkıntısı kolay kolay evden dışarı çıkamamasıdır. Hele de Ankara gibi kışın ayazı çok olan yerlerde bebekler dışarı çıkartıldığında hastalanabilirler ve her şey berbat olabilir. Ancak Ankara'da çocuk dostu mekanlar bulunduğundan dolayı bu konuda anneler çok şanslı.

Her şeyden önce bu mekanlar sıcacık yerler. Kışın en soğuk günlerde bile gittiğinizde bebeğinizin aramış olduğu huzur iklimini burada bulabiliyorsunuz. Haliyle bebek huzurlu olunca anne de huzurlu oluyor. Bebeğin huzurlu olabilmesi için en önemli şeylerden birisi karnının tok altının da kuru olması.

Tabii ki bunun sağlanabilmesi için Ankara'da çocuk dostu mekanlar içerisinde bebek odaları yer alıyor. Bebek odalarında da bebeğe gerekecek bütün ihtiyaçlar düşünülmüş. Emzirme odası şeklinde hizmet veren bu yerlerde bebeğinizin karnını doyurabiliyorsunuz. Ayrıca alt değiştirme aparatları da yer alıyor. Böylece hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan son derece hijyenik ve anti bakteriyel bir ortamda bebeğinizin ihtiyaçlarını giderip yemeğinize devam edebiliyorsunuz.

Bebek Koltuğu Mutlaka Olmalı


Ayrıca bebekle beraber restoran kafeteryaya veya kahvaltı salonunu gittiğinizde en önemli hususlardan birisi de bebek koltuğudur. Çünkü bebeğinizin rahat bir şekilde yemek yiyebilmesi tabii ki sizin de aynı zamanda rahatça yemeğinizi yiyebilmeniz için bu koltuklara ihtiyaç vardır.

Son derece kaliteli ve modern olan bebek koltuklarında çeşitli oyuncaklar yerleştirilmiş olduğundan dolayı bebek onlarla oynarken siz de hem muhabbete hem de yemeğe devam edebiliyorsunuz. Üstelik ergonomik tasarımları bulunan bebek koltukları bebeğinizin de rahat bir şekilde yemek yemesine yardımcı oluyor.

Yaz Aylarında Bahçeli Restoranları Tercih Edin


Ankara'nın uzun süren kışından sonra gelen baharı gerçekten güzeldir. Bahar ve yaz mevsiminde ailenizle birlikte vakit geçirmek istiyorsanız ve çocuklarınız da varsa tercihimiz mutlaka bahçeli restoranlar olmalıdır. Özellikle açık hava restoranı şeklinde hizmet veren kır sofralarının kurulduğu bu mekânlar gerçekten güzel.

Bir taraftan muhteşem ve tertemiz bir atmosferde gündüz veya gece oturup dostlarınızla ailenizle birlikte güzel bir şekilde yemek yiyebiliyor diğer taraftan da çocuklarınız ne yapıyor diye dert etmiyorsunuz. Çünkü Ankara'da çocuk dostu mekanlar bahçeli olarak hizmet verdiğinden dolayı bu bahçede gözünüzün önünde oynayabiliyorlar.

Zaten adeta betonarme bir şehre dönüşmüş olan Ankara'da gökdelenlerin içerisinde yeşile hasret olan çocuklar hafta sonu kaçamağınızla birlikte yeşile de doyuyorlar. Ağaçların arasında çimenlerin üstünde rahatça oynuyorlar. Size de güzel bir hafta sonunun keyfini çıkarmak kalıyor.

Üstelik bahçeli olan restoranların bazılarında evcil hayvanlar da bulunuyor. Ankara'da çocuk dostu mekanlar güvercin tavşan kedi küçük süs köpeği gibi birçok evcil hayvanı çocuklar için bu mekanlarda bulunduruyor. Çocuklarınız evcil hayvanlarla oynarken siz akıllarına bile gelmiyorsunuz. Böylece saatlerce çocuklarınız bu bahçede vakit geçiriyor, sıkılmadan eğleniyorlar.

Çocuğunuzun Doğum Günü İçin Mekan Mı Arıyorsunuz?


Doğum günü önemlidir. İnsanın dünyaya geldiği günün sevdikleri tarafından hatırlanması çok daha önemlidir. Ancak küçücük bebeklerin ve çocukların doğum günlerinin anne ve babalar tarafından kutlanması her şeyden önemli. Bu yüzden artık aileler çocuklarının ve bebeklerin doğum günlerini güzel mekânlarda kutlamayı tercih ediyorlar. Ankara'da çocuk dostu mekanlar doğum günü içinde oldukça önemli.

Artık moda haline gelen baby shower dediğimiz etkinlikler bu mekanlarda yapılabiliyor. Böylece bir taraftan bebeğinizle alakalı planları dostlarınızla ve sevdiklerinizle paylaşıyor diğer taraftan da bebeğinizin ihtiyaç duyacağı birçok eşya oyuncak giysi en kaliteli ve zevkli şekilde dostlar tarafından temin ediliyor.

Doğum günü kutlamaları içinde Ankara'da çocuk dostu mekanlar her türlü alternatife yer veriyor. Rengârenk bir dünyanın yer almış olduğu bu restoranlarda zaten dekorasyon çocukların hoşuna gidiyor. Renkli koltuklar sandalyeler masalar duvarlardaki çizgi film kahramanlarının afişleri eşliğinde çocuklarınızın doğum gününü kutlayabiliyorsunuz.

Üstelik çocuklara uygun olan müzikler ve filmler de bu gibi mekanlarda doğum günü kutlamasına eşlik ediyor. Menüleri zaten çocuğunuzla beraber siz seçebiliyorsunuz. Çocuklarınızın hoşuna gidecek şekilde tasarlanmış olan bir sunumla beraber doğum gününde aradığınız her türlü opsiyona yer veriliyor.

İşletmeler Çok İlgili


Anne ve babalar plan yapıp da hafta sonunu Ankara'da çocuk dostu mekanlar içinde geçirmeye karar vermişler ise en doğru olan tercih yapmışlardır. Zira bu mekanlara gittiğinizde işletme sahipleri sizinle oldukça ilgileniyorlar. Sizinle derken daha çok çocuklarınızla tabii ki. Onlar mutlu olup rahat edince siz de rahat edeceğiniz için bu güzel bir hizmet oluyor.

Çünkü çocukların gerçekten ilgiye ihtiyacı var. Onların saatlerce bir mekanda sabit bir şekilde oturmasını bekleyemezsiniz. En kaliteli yemekler bile çıksa mekân eğer onların ilgisini çekmiyorsa veya onların eğlenebileceği opsiyonlar yoksa çabucak sıkılacaklardır.

Bu noktada Ankara'da çocuk dostu mekanlar gerek işletme kalitesiyle gerekse çocuklara sunmuş olduğu alternatiflerle beğeni kazanıyor. Böylece İstediğiniz zaman bu mekanlara çocuklarınızla beraber gidebiliyorsunuz. Bebekler için ayrı opsiyonlar yer alırken hareketli olan çocuklarınız için de oyun alanlarından bakıcı ablalarına kadar her türlü alternatif düşünülüyor. Size de günün tadını çıkartmak kalıyor.