ANKARA'DA ÇOCUKLU AİLELERİN GİDEBİLECEĞİ GÜZEL MEKÂNLAR

blog yazısı ekle !

ANKARA'DA ÇOCUKLU AİLELERİN GİDEBİLECEĞİ GÜZEL MEKÂNLAR

Bütün bir hafta çalıştıktan sonra yorgunluğu atmak ailesiyle güzel vakit geçirmek için restoran veya çeşitli mekânlara gidenlerin en büyük sorunu çocukları yüzünden bütün bir yemeğin berbat olması hafta sonunun ziyan olmasıdır. Sonuç itibariyle çocuklar yetişkinler gibi davranamaz. Onların kendilerine ait farklı bir dünyaları var. Yetişkinler gibi saatlerce bir yerde oturup vakit geçirmeleri beklenemez. İşte bu noktada Ankara çocuklara uygun mekânlar bakımından oldukça zengin alternatifler ile ön plana çıkıyor.

Eğer Ankara'da yaşıyor ve hafta sonunu ailenizle birlikte güzel bir mekanda geçirmek istiyorsanız sizin için oldukça fazla alternatif bulunuyor. Son derece kalabalık olan Ankara'da huzur içerisinde ailenizle yemek yiyebileceğiniz bu mekânlarda çocuklarınız için de her türlü alternatif düşünülmüş. Böylece hiçbir şekilde sorun yaşamadan çocuklarınızın da gönlünü yaparak güzel bir hafta sonunu ailenizle birlikte getirebiliyorsunuz.

Peki, bu mekânlarda çocuklar için hangi alternatifler var, aileler çocukları ile birlikte neler yapabilir, siz eşinizle birlikte yemek yerken çocuklar nelerle meşgul olurlar? Birlikte göz atalım.

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


Çocuklarınız İçin Birbirinden Farklı Oyun Alanları


Ankara restoranlar bakımından hakikaten şanslı bir lokasyon. Başkent bir memur kenti olmasının yanı sıra aynı zamanda birçok işadamına da ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple son derece kaliteli olan restoranlar her türlü ayrıntıya yer veriyor. bunlar arasında çocuklu aileler için oyun alanları da bulunuyor. Ankara çocuklara uygun mekânlar noktasında oyun alanlarına yer veren restoranlar ön plana çıkıyor.

Bu gibi restoranlarda hem kapalı hem de açık oyun alanları bulunabiliyor. Zaten çocukların eğlenebileceği ortamların hazırlanması da ailenin huzuru açısından büyük bir önem taşıyor. Aksi takdirde bir veya iki saatlik bir yemek tam anlamıyla anne ve babanın burnundan gelebiliyor. Çünkü çocuklar hareketli ortamları renkli dünyaları arzuluyor.

Kapalı oyun alanlarında çeşitli oyuncaklar yerleştirilerek çocukların keyifli dakikalar geçirmesi sağlanıyor. Tamamen plastikten üretilmiş olan bu oyuncaklarla birlikte en küçük yaştaki çocuklar bile güzelce eğlenebiliyor. Top havuzu tahterevalli salıncak masa oyunları kapalı olan mekânların en gözde aksesuarlarıdır.

Bahçeli Restoranlar Çocukların Vazgeçilmezi


Çocukların yapmaktan en çok zevk aldığı şey nedir diye sorarsanız tabii ki koşuşturmaktır. Hele ki arkadaşlarıyla bir araya gelindi kalabalık aile yemeklerinde dostlarla birlikte oturuldu anlarda çocuklar çılgınca koşmaktan büyük keyif alırlar. İşte bunun için bahçeli olan açık hava restoranları son derece önemli bir yerde duruyor.

Geniş bahçesi olan restoranlara gidildiğinde özellikle bahar ve yaz mevsiminde çocuklarınız için ekstra hiçbir şeye gerek kalmıyor. Siz masanızda ailenizle ve dostlarımızla rahatça yemek yerken çocuklarınız bahçede koşturuyor. Ankara çocuklara uygun mekânlar içerisinde açık hava restoranlarını ve bahçeli olanlarını tavsiye ediyoruz.

Ankara'nın güzel bahar akşamlarında ve yaz gecelerinde bile bu restoranlara çocuklarınızla gittiğinizde hiçbir sıkıntı yaşamadan keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Hatta şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki bahçeli olan restoranlarda gözünüz arkada kalmadan siz yemeğinizi yerken en küçük çocuklarımız bile çevrenizde oyun oynamaya başlıyor.

Oyun Ablaları Candır


Özellikle çalışan anne ve babalar için en önemli şeylerin başında bakıcı ablalar gelmektedir. Çocukların her türlü nazıyla oynayan onların keyifli dakikalar geçirmesini sağlayan bir taraftan da davranış kazandıran bu ablalar evde adeta emniyet supabı gibidir. Fakat hafta sonu çeşitli mekânlara gidildiğinde çocuklar bütün ilgiyi anne ve babasından beklediği için istenen rahat ortam bir türlü sağlanamaz.

Fakat Ankara'da yer alan kaliteli restoranlarda artık oyun ablaları da görev yapıyor. Yani siz restorana gidip yemeğinizi sipariş verdiğinizde çocuklarınızla ilgilenebilecek olan oyun ablaları onların her türlü dertlerini gideriyor. Onlarla oyun oynayıp sizin rahat bir şekilde hafta sonunuzu ihya etmenizi sağlıyorlar. Ankara çocuklara uygun mekânlar içinde oyun ablalarının olduğu restoranları özellikle tavsiye ediyoruz.

Bir taraftan çocuğunuzla ilgilenirken diğer taraftan da sizin gözünüz arkada kalmıyor. Aksi takdirde sürekli olarak yemeğinizden kalkıp çocuğunuzun peşinde konuşturmak "Acaba düştü mü, arkadaşları ile kavga mı ediyor, başına bir şey geldi mi?" diye merak etmek zorunda kalacaksınız. İşte tüm bunların giderilmesi için görev yapan oyun ablaları önemli bir görevi yerine getiriyor.

Bebek Odası Olan Restoranları Tercih Edin


Eğer daha küçük bir bebeğiniz varsa ve eşinizle birlikte çeşitli mekânlara gitmeyi planlıyorsanız bir kez daha düşünün. Çünkü bebeklerle birlikte gittiğinizde onların emzirilmesi altının değiştirilmesi ve daha pek çok ihtiyacı orada da devreye girecektir. Bu gibi durumlarda bebek odası olan mekânlar sizin için ön planda bulunmalı.

Bu gibi yerlerde bulunan bebek odaları aynı zamanda emzirme odası olarak da hizmet veriyor. Anneyle baba yemeğini yerken acıkmış olan bebeğinin doyurulması için son derece hijyenik ve tertemiz odalar Ankara'daki restoranlarda ve çeşitli mekânlarda bulunuyor. Ankara çocuklara uygun mekânlar içerisinde yer alan bu odalarda aynı zamanda alt değiştirme işini de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Böylece altı kuru karnı tok olan bebekler rahatça uyurken anne ve baba arzulamış olduğu özgürlük ortamını bulup doyasıya sohbet edip yemeklerini yiyebiliyorlar. Hakikaten oldukça önemli olan bu hizmet Ankara'nın kaliteli kalburüstü mekânlarında sizleri bekliyor.

Ayrıca bebek odası dediğimiz mekânlarda her türlü alternatif de düşünülüyor. Annenin oturabileceği rahat koltuk bebeği emzirirken kullanılıyor. Diğer taraftan da bebeğinizi rahatça buralarda uyutabiliyorsunuz. Bebeğiniz için mama hazırlamaya ihtiyaç duyduğunuzda da personel sizinle yakından ilgileniyor.

Çocuklar İçin Özel Menüler


Çocuklu ailelerin hafta sonu kaçamaklarında yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi de çocukların yemekleri yememesidir. Genellikle yetişkinlere özel menülerin çıkartılmış olduğunu restoranlarda çocukların ilgisini çekebilecek yiyecekler olmayınca bir süre sonra bu büyük bir soruna dönüşebiliyor.

Bu noktada Ankara çocuklara uygun mekânlar büyük bir hassasiyet gösteriyor. Çocuklar için özel menüler hazırlanıyor. Bir ocak başı restorana bile gittiğinizde etin Izgaranın çocuklara uygun formatta servis edilmesi oldukça önemli.

Böylece siz istediğiniz yiyecekleri sipariş verdiğinizde çocuğunuza özel olarak hazırlanmış çocuk menüleri ile birlikte onların da gönlü yapılıyor. Çünkü çocuklar son derece seçici davranıyor. Her türlü yemeği yemiyorlar. İçeceklerde de onlara özel mutlaka alternatiflerin bulunması gerekiyor. Özellikle servis noktasında çocuklara özel mekânlarda çok kaliteli sunumlar yer alıyor.

Çeşitli çizgi film kahramanlarının menüde yer aldığı servisler çocukların beğenisini kazanıyor. Onlar için özel tabak çatal bıçak setleri de hazırlanabilir. Bardaklarda çizgi film kahramanlarının figürlerinin yer aldığı bir sofrada oturmak onları da mutlu ediyor. Böylece hiçbir şekilde huzursuzluk çıkartmadan güzelce karınlarını doyuruyorlar.

Oyuncak... Oyuncak… Oyuncak


Çocuklarınızla birlikte plan yapmaya karar vermiş ve Ankara'da yaşıyorsanız Ankara çocuklara uygun mekânlar oyuncak bakımından da çocuklarınızı mutlu ediyor. Çünkü çocukların neredeyse bütün ihtiyaçlarının giderildiği, en güzel yemeklerin yapıldığı bir restorana bile gidilse çocuklar için oyuncaklar başköşede yer alıyor.

Günümüzde evde sürekli olarak bilgisayarla tablet ve telefonla oynamaya alışmış olan çocuklar için renkli oyuncaklar adeta nostaljik bir objeye dönüşüyor. Genellikle evde oyuncakların pabucu çoktan dama atılmış durumda. Bu bakımdan restoran gibi yerlerde çocuklara verilecek olan klasik top biblo tak yerleştir tarzı oyuncaklar son derece rağbet görüyor.

Evde olsa yüzüne bile bakılmayacak olan bu oyuncaklar Ankara çocuklara uygun mekânlar içerisinde bir anda kıymete biniyor. Çocuklar adeta bu oyuncaklarla oynamak için birbirini yiyor. Tabii ki güzel bir eğlence de ortaya çıkıyor. Böylece anne ve baba kendisine ait olan zaman dilimini değerlendirirken çocukların da canı sıkılmıyor.