BİRBİRİNDEN GÜZEL ANKARA ÇOCUK MEKANLARI

blog yazısı ekle !

BİRBİRİNDEN GÜZEL ANKARA ÇOCUK MEKANLARI

Milyonlarca insanın yaşamış olduğu Ankara'da çocuklara özel olan mekanların mutlaka bulunması gerekiyor. Aileler genellikle hafta içinde çalıştığından dolayı ya uzun yaz akşamlarında dışarı çıkmayı tercih ediyorlar ya da hafta sonunda bir yerlere gitmeye çalışıyorlar. Fakat çocuklu olan aileler gayet iyi bilir ki çocuklarla birlikte bir plan yapılacaksa çok dikkat edilmeli. Çünkü Ankara çocuk mekanları tercih edilmediğinde çocuklar sıkılıyor ve bütün bir plan berbat olabiliyor.

Bu bakımdan incelendiğinde Ankara çocuk mekanları gerçekten geniş alternatiflere yer veriyor. Her yaştan çocuğun eğlenebileceği çok orijinal ve kaliteli mekanlar Ankara'da bulunuyor. İşletme sahipleri çok hassas davrandığı için nitelikli uygulamalarla beraber hem ailelerin hem de çocukların rahat etmesi sağlanıyor.

Çocuklar Parka Bayılır


Eğer iki buçuk üç yaş ve daha üzeri çocuklarınız varsa onlarla Ankara gidebileceğiniz çok farklı mekanlar bulunuyor. Ankara çocuk mekanları içerisinde parklarında özel bir yeri var. Ankara'da yüzlerce farklı Park çeşidi yer alıyor. Neredeyse her semtte onlarca farklı park bulunuyor ancak bazı parklar sadece Ankara'ya değil adeta bütün bir ülkeye hitap ediyor.

Çok kaliteli lunaparkların bulunmuş olduğu bu parklarda oyun alanları da geniş tutuluyor. Lunaparklarda güvenlik tertibatları ön plana çıkartılıyor. Geçmişte olduğu gibi amatörce değil bakımlı bir şekilde profesyonelce işletiliyor. Her türlü oyun opsiyonunun yer aldığı lunaparklarda yaş kategorilerine göre çeşitli oyuncaklar bulunuyor.

Eğer çocuğunuz sporlardan hoşlanıyorsa Ankara'daki parklar içerisinde çok fazla sportif alternatifi de yer alıyor. Futbol tutkunları için mini futbol sahaları bulunurken basketbol tenis kortları da Ankara çocuk mekanlar içerisinde yer alıyor. Ayrıca yüzme havuzlarının yer aldığı kapalı ve açık olan birçok mekanda bulunuyor.

Koşmaktan hoşlanmayan çocuk yoktur. Ailelerin çocuklarıyla beraber hafta sonunda koşup spor yapması diğer taraftan hava durumuna ve iklime göre piknik yapması mümkün olabiliyor. Ankara çocuk mekanları koşu parkurları ile ve doğa yürüyüşleri ile de size geniş alternatifler sunuluyor. Göl kenarında yer alan birçok park bulunuyor. Gölün kenarında yürümek koşmak dinlenmek çeşitli egzersizler yapmak eğlenceli oyunlar oynamak Ankara gibi bir metropolde bulunmaz bir fırsat oluyor.

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Pizza Sapore

Çiğdem Mahallesi

devamını oku... Adres: Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde 3/15 Çankaya - Ankara


Kapalı Oyun Parklarını Kışın Tercih Edebilirsiniz


Ankara'nın kışın ayazını bilmeyen yoktur. Oldukça soğuk hava kışın aylarca devam eder. Nisana kadar soğuk ortadan kalkmaz. Bu gibi durumlarda annelerin en büyük derdi çocuklarının gönlünü nerede eğlendireceği bilememesidir. Hâlbuki Ankara çocuk mekanları içerisinde kapalı oyun alanlarının ve farkları bulunduğu birçok işletme de yer alıyor.

Kapalı parklarda da geniş alternatifler bulunuyor. en küçük çocuklardan yetişkin çocuklara kadar birçok oyun opsiyon bu parklarda çocuklar için yerleştirilmiş durumda. Bir taraftan top havuzunda küçük çocuklar oyun oynarken diğer taraftan büyük olan çocuklar için tırmanma platformları çeşitli oyun parkurları hizmet veriyor.

Ayrıca çocukların teknolojiye ne kadar bağımlı hale geldiğini hepimiz biliyoruz. evde sürekli olarak teknoloji ile haşır neşir olan çocukların arkadaşları ile beraber geniş mekanlar içerisinde oyun oynamasına da izin verilmeli. Bu sırada anne baba bir taraftan oturup yemek yiyip kahvesini içebilir diğer taraftan da çocuklar oyun konsollarında dakikalarca eğlenebilirler ve bu işin ailenin bulduğu ve bir arada bulunduğu yerlerde yapılması da oldukça önemli.

Bahçeli Ankara Çocuk Mekanları


Özellikle bahar ve yaz mevsiminde dışarı çıkmak isteniyorsa güzel bir mekan tercih edilmeli. Ankara çocuk mekanları içerisinde bahçeli olan kafeterya ve restoranlar yer alıyor. Bu gibi yerlere gidildiğinde çocuklarınız doyasıya koşup eğlenebiliyor.

Cafe ve restoranlar kışın da hizmet veriyor. Kapalı mekanlarında oturup yiyip içip eğlenebiliyorsunuz. Fakat yaz ve bahar mevsiminde çocukların açık alanda olması en önemli unsurdur. Özellikle hafta sonu için plan yapılmış ve dışarı çıkılmışa çocukların bu güzel havada kapalı yerlere takılmasına gerek yok. kafeye ve restorana gittiğinizde bahçeye çocuğunuzu salmanız yeterli oluyor. Böylece çocuklar koşturup oynayıp eğleniyorlar.

Bazı restoranlar tabiatın tam ortasında bir yerde yer alıyor. Piknik yerlerinde göl kenarlarında bulunan bu restoranlar da oldukça kaliteli bir şekilde hizmet veriyor. Sadece bahar ve yaz aylarında çalıştırılmakta olan bu restoranlara gittiğinizde doğal bir ortamda piknik yapabiliyorsunuz. İşletme size her türlü opsiyonu da sunuyor. Tabii bu mekanların en güzel tarafı çocukların doyasıya koşturması bağırıp çağırması enerjisini atması.

Özellikle binalarda yetişen betondan başka hiçbir şey görmeyen baharın geldiğini sadece İnternet sitelerinden öğrenen çocuklar için bu gibi açık hava restoranlarına veya piknik alanlarına gitmek çocuğun psikolojik gelişimi açısından da son derece önemli. Bu yüzden birçok aile özellikle bahar ve yaz aylarında Ankara çocuk mekanları içerisindeki piknik alanlarını tercih ediyor.

Ayrıca bu gibi mekanlara gidildiğinde kalabalık gruplar halinde de kolaylık ve özenle ağırlanıyorsunuz. 3-5 aile bir araya gelip gittiğinizde çocuklar birbirini bulduğunda zaten sizi unutuyorlar. Böylece Siz dostlarla ve ailenizde rahatça sohbet ederken çocuklarınız da arzulanmış olduğu kalabalık yeşil ve doğal ortama kavuşmuş oluyor.

Çocuklar İçin Eğlence Mekanları


Ankara'da sadece çocukların gidip eğlenebileceği çok fazla mekan bulunuyor. Tabii ki bu mekanlarda çocuklar eğlenirken anne ve babalar da ihmal edilmiyor. Onlar da oturup yemeklerini yiyebiliyor çaylarını yudumlayabiliyorlar. Bu eğlence mekanlarında sınırsız alternatif yer alıyor.

Ankara çocuk mekanları içerisindeki eğlence mekanları farklı alternatif etkinliklere de yer veriyorlar. Küçük çocuklar için Palyaço gösterileri yapılırken kukla gösterisi Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel olan oyunlarımız da bazı dönemlerde sergilenebiliyor. Çeşitli tiyatro kumpanyaları gelip orada gösterilerini sergiliyorlar. Çocuklara uygun olan konser gibi etkinlikler de her zaman yapılabiliyor.

Özellikle 23 Nisan 19 Mayıs haftalarında Ankara'da çocuklar için çok farklı alternatifler bulunuyor. Ankara çocuk mekanları da bu dönemde kesinlikle çocukları ihmal etmeyerek birbirinden güzel alternatif ve ekstrem etkinliklere yer veriyor. Bir taraftan kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alırken diğer taraftan çocukların da katılabileceği çeşitli uygulamalara yer veriliyor. Resim atölyeleri tiyatro etkinlikleri bilgisayar oyun turnuvaları sportif faaliyetler ve daha pek çok organizasyon bu dönemde gerçekleştiriliyor.

Özellikle Altınpark gibi Ankara'nın artık gösteri merkezi haline gelmiş olan doğal yerlerindeki etkinlikler çok iyi takip edilmeli. Buralarda sürekli olarak bazı etkinlikler düzenleniyor. Çeşitli fuarlar da açılabiliyor. Bazı fuarlar çocuklara hitap ediyor. Oyuncakların tanıtıldığı fuarlar Ankara'nın vazgeçilmezidir diyebiliriz. Yaz ve kış aylarında açılan bu fuarlarda hem siz hem de çocuklarınız gezip eğlenebilir yeni gelişmeleri takip edebilir.

Doğum Günü Ve Mezuniyet İçin Ankara Çocuk Mekanları


Anaokulundan veya ilkokuldan mezun olmuş olan çocukların aileleri bu önemli anı hep birlikte kutlamak istiyorlar. Bunun için Parti Evi dediğimiz organizasyon mekanları bulunuyor. Ankara çocuk mekanları içerisindeki bu yerlerde çocuklara özel etkinlikler her zaman gerçekleştiriliyor. Siz sadece işletme sahibi ile önceden plan yapıp organizasyonunuzun şeklini belirliyorsunuz. Böylece o gün geldiğinde yenilip içeceklerden giyileceklere kadar her türlü alternatif düşünülüyor.

Ayrıca bu mekanlarda doğum günü kutlamak diş çıkma partisi yapmak baby shower etkinliklerinde bulunmak gibi artık bizim de geleneklerimiz arasında yerleşmiş olan çocuklara yönelik organizasyonlar da gerçekleştiriliyor. Ankara çocuk mekanları aradığınız her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasiteye ve nezakete sahip.