ETLİK PASTANE

blog yazısı ekle !

ETLİK PASTANE

Etlik pastane mekanlarının amacı, pastacılık piyasasındaki hızlı teknolojik değişim, hayat standartlarının gelişmesi birbirine paralel gelişme göstermekte olup her dönemde kendini yenilemektedir. İşte bu açıdan bakıldığında etlik pastane mekanları devreye girerek ticari piyasalarda da gelişme göstererek değişimlere ayak uydurmaktadır. Bu süreç içerisinde aktif olmak gerekir.





Etlik pastane ustaları gelişimlere kendilerini adapte ettikleri gibi bu değişimde de etkin rol oynamaktadırlar. Şöyle ki, pastane veya mutfak ortamında gerekli teknikleri ve el marifetini işleme katarak yeni pastalar tasarlamak, pasta çeşitlerini müşteriye sunmak ve memnuniyeti sağlamak.

Makalemizin amacı Ankara'nın etlik pastane mekanlarını yakından inceleyerek anlama ve faaliyetlerindeki meslek sırlarını değerli okuyucularımız ile paylaşmaktır.



Pastada Yeni Trendler

Gıda sektörünün de bir modası vardır. Aslında bu ifade hepimizin bildiği ama çoğu zaman üstünde durmadığı bir detaydır. Mesela eskiden pasta ifadesi basit ve sade keki ifade ederken günümüzde pasta dediğimizde binlerce çeşidi arasında seçim yapmakta zorlandığımız bir sektöre dönüştü. Özellikle de son yıllarda pastanelerde özel siparişler ile tasarım pastaları ön plana çıkmaktadır.

Etlik Pastane Şeflerinin Bilgi Ve Tecrübelerinin Kaynağı

Yukarıda pastacılığın hızlı değişim sürecinden geçtiğini vurguladık. Peki bu değişimler için bilgi ve tecrübeleri şefler nasıl sağlıyor? Bu sorunun cevabını etlik pastane şeflerinin kazanımlarından derledik. Pasta sektöründe periyodik olarak düzenlenen yarışmalar ve fuar alanları birçok katılımcı ile renkli görüntüler oluşturmaktadır. Böylece yöresel, uluslararası ve ulusal düzeydeki pasta çeşitlerinin sergilendiği alanda gözlem ve bilgi en önemli gelişim kaynağıdır.

Etlik pastane mekanlarında pasta ve çeşitlerini satın alıp paket yaptırabileceğiniz gibi mekânın eğlenceli sinerjisinden yararlanmak isteyenler burada pastalarını yiyebilir. Bu noktada belirtmemiz gereken küçük bir detay var. Etlik pastane şefleri pasta ve çeşitlerinde iyi olduğu kadar porsiyon sunumlarında da yeteneklerini sergilemektedir. Tabağın süslenerek küçük detaylar eklenmesi pastacılık konusunda bütün detaylar uygulanmaktadır.

Etlik Pastane Menüsündeki Çeşitlerin Değişmez İlkesi: Standartlar

Yıllar boyunca aynı lezzetin tadılması, o mekânın müşterinin zihninde olumlu etkiler oluşturur. İşin profesyonelce yapıldığının en büyük kanıtı olarak pastadan her zaman tattığınız da aynı lezzeti bulabilmektir kimimiz için ölçüt. Etlik pastane menülerinin gerekli ölçütlere göre hazırlanması ilke haline gelmiştir. Peki bu standartlar nelerdir:

Gramaj: hamurunda kullanılacak ham maddelerin miktarıdır.

İçerik: pastaya konu olan malzeme ne bir eksik ne bir fazla olması gerektiği kadar eklenmesidir. Her eklenen malzemenin pasta lezzeti için önemli rol vardır.

Pişirme yöntemi: pastanın yeterince kabarabilmesi için hangi fırında kaç derecede pişirilmesi gerektiği

Sunum: en az pastanın tadı kadar görsel sunumu da tadını etkilemektedir. Çeşitli süslemeler, tabağa renk katmak.

Ankara halkı Türk mutfağına ve yöresel mutfağa önem verdiğini kabul edilen ilkelere, sunulan lezzetli yemek, pasta çeşitlerinde somut hale dönüştürmektedir.