YILDIZ PASTANE

blog yazısı ekle !

YILDIZ PASTANE

Pastane denildiği zaman akıllara hamur ilerinin yapıldığı, çeşit çeşit tatlıların ve pastaların yapıldığı yerler gelmektedir. Mis kokulu çıtır çıtır taze ekmekleri alabileceğiniz pastaneler bir mahallenin ağzının tadıdır demek yanlış olmaz.




Her ne kadar çok klasik bir tanım olsa da geçmişten günümüze kadar pastaneler bu şekilde işlemişlerdir. Aslına bakılırsa her ne kadar günümüzde de bu şekilde olsa da biraz daha farklı bir işleyiş şekli uygulanmaya başlamış ve günümüz şartlarına daha uygun hale gelmiştir.



Yıldız Pastane Şefi Pastalardaki Sihirli Dokunuşlarından Tüyolar

Pastane denildiği zaman hiç şüphesiz herkesin aklına çeşit çeşit pastalar gelmektedir. Vitrinlerde görmeye alıştığımız şekil şekil, renk renk pastalar artık günümüzde yaygın olarak kullanılan şeker hamuru ile yapılmaktadır. Her bir pastaya sanat eseri gibi davranarak ortaya muhteşem şekillerde ve tatlarda pastalar çıkmaktadır.

Daha birçok meslek sırrı olarak kabul edilen sırlar vardır. Ayrıca her pasta ustasının kendine has bir tekniğinin de olduğunu unutmamak gerekir. Bu şekilde bu muhteşem görüntülerin ortaya çıkması hiç te tesadüf olmamaktadır.

YıldızPastane Mekanlarında Pastalar Hangi Aşamalarla Yapılır?

Bir pasta yapmak için malzemeler bazı aşamalara tabi tutulur ve zaman içerisinde ortaya görmeye alışkın olduğumuz muhteşem pastalar çıkmaktadır. Şimdi bir pasta için gerekli aşamalara bir göz atlım;

  • İlk olarak işe hamur ile başlanır. Pasta çeşidine uygun pasta ya ustanın el emeği ile ya da teknoloji ürünü karıştırıcılara ile hazırlanır.
  • Hazırlanan hamurun kıvamı ve bazı değerleri kontrol edilerek bir sonraki aşamaya gönderilir.
  • Kontrol aşamasını geçen hamurlar artık pasta olmaya hazırdır ve kalıplara yerleştirilerek fırınlara verilir.
  • Hamur içerisine eklenen ve kıvam ile şekil vermeye yarayan malzemeler etkisini göstermeye başladıktan bir süre sonra fırından çıkarılır.
  • Pişirme işlem sırasında sürekli pastalar gözlemlenerek istenilen özelliklere ve şekillere gelmeleri kontrol edilir.
  • Fırından çıkarılan pastalar dinlenme faslına alınarak belirli bir süre dinlendirilir.
  • Dinlenen pastalar artık süslenip son hallerine gelmeleri için hazırdır. Tüm süsleme işlemleri uygulanır ve artık sergilenmeye hazırdır.
  • İşlemi tamamlanan pastalar vitrinlerde sergilenmek üzere yerlerini alır.
Yıldız Pastane

Pastanelerin kültürümüzde önemli bir yeri olduğu gibi neredeyse bütün mutfak kültürlerinde önemli bir yeri vardır. Her ne kadar yapılan pasta ve tatlılar farklılık gösterse de artık günümüzde pastanelerde hiçbir ayrım yapılmadan tüm dünya kültürlerinden tatlı ve pasta çeşitleri bulabilmek mümkündür. Canınızın istediği tüm pasta ve tatlı çeşitlerini Ankara Yıldız pastane mekanlarında bulabilmeniz mümkündür.

Ankara oldukça büyük ve kalabalık bir şehirdir. Hal böyle olunca da pastane gibi mekanların sayısı da bu oranda artış göstermektedir. Aslına bakılırsa gıda ürünlerinin üretimi yapılan mekanların denetimi her ne kadar çok sıkı olsa da iyi bir pastane tercih etmek gerekir. Bu sebeple iyi bir Yıldız pastane önerisi arıyorsanız internet sitemize bakarak kolayca bulabilirsiniz.