YAŞAMKENT PASTANE

blog yazısı ekle !

YAŞAMKENT PASTANE

Pastane adından da anlaşılacağı üzere çeşitli pastaların yapılıp satıldığı mekanlar olarak tanımlayabiliriz. Pastane kelimesinin kökenine baktığımızda dilimize Farsça ve İtalyancaya dayanmaktadır.

Pastanenin Başlangıç Öyküsü

Her gün işe giderken önünden geçtiğimiz pastane, enfes kokuları ile oldukça davetkardır. Peki, hiç düşündünüz mü pastanecilik geleneğinin nasıl başladığını, nasıl günümüze kadar ulaştığını. Pastanenin başlangıç öyküsünü dinlemediyseniz bizim yazımıza göz atın.




Çok eski zamanlara tarihin ilk çağlarına kadar gittiğimizde insanların ekmeği keşfetmeleri ve daha sonra lezzetini arttırmaları pastacılığın ilk adımları olarak bilinir. Zaman ilerledikçe Romaimparatorluğunda da pastaya önem verilmiş gelişmeler devam etmiştir. Amerika'nın varlığından haberdar olunması, yeni ülkelerin keşfi derken yeni ürünler, çeşitli lezzetler Avrupa'ya gitmiştir.

Bu malzemelerin içerisinde pastacılık için gerekli ana malzeme olan kakao ve şeker vardır. Böylece pastalar ekmek yapısından uzak kek yapısına benzer bir şekle dönüşmüştür. Kremşantinin keşfi de günümüz pastaların dönüm noktasıdır. Böylece pastalara olan talep artmış pastanelerde ihtiyaçlar karşılanmıştır.

Ankara'nın Pastane Tarihi: Yaşamkent Pastane Mekanları

Yukarıda bahsettiğimiz pastanın değişim hikayesi Yaşamkent pastane mekanlarında son teknolojiler ve malzemeler kullanılarak sınırsız bir lezzet çeşitliliğine sahiptir. Bu ürünleri de sıradan kriterlere göre değil uluslararası düzeyde belirlenen özelliklere göre yapılmaktadır.

Yaşamkent pastane şeflerini, pastane Mamullerini farklı kılanda bu özelliktir. Nedir bu özellik diye merak edenler için kısaca bahsedelim: pastaların gelişimi üzerinde önemli girişim ve katkıları ile bilinen lenotra pasta severlerin pastayı hazırlarken zahmetli aşamalarını ortadan kaldırarak basit tarifler oluşturmuştur. Günümüzde bu tarifler Fransa da pastacılık adına önemli bir sır olup adına okullar açılmıştır.

Ankara da yeniliklere ve değişimlere hızlı ayak uyduran bir şehirdir. Pastanelerin sürekli yeni tarifler, yeni malzemeler kullanılarak müşterilere sunulması için gerekli özeni göstermektedir. Yaşamkent pastane mekanları da bunlardan biridir. Lenotra tariflerini merak eden şefler gerekli bilgi ve tecrübeyi edinerek ülkemizin incisi Ankara da uygulayarak lezzete kapılarını açmıştır.

Yaşamkent Pastane Mekanları Neden Önemlidir?

Halk arasında yaygın olan bir gelenek vardır. Mutluluk pasta ile süslenir. Mutluluğu sevdiklerimizle paylaşırken yanında bir de damakları tatlandırmak için pastayı masamızdan eksik etmeyiz. Mutlu günlerimiz de doğum günü başta olmak üzere, nişan, mezuniyet, evlilik yıl dönümü, sevgililer günü, düğünler bu özel günler için ilk aklımıza gelenlerdir. Hayatımızdaasla unutmayacağımız anılarda pastanın da kusursuz olması bizim için önemlidir.

Yaşamkent pastane mekanları yukarıda saydığımız günlere özel, çeşit çeşit pastaları ile vitrinlerde yerini almaktadır.

Yaşamkent pastane mekanlarını asıl önemli kılan unsur ürünlerin tazeliğidir. Sizin sağlığınıza önem veren şefler pastaları sipariş anında hazırlamaktadır ve günlüktür. Böylece raf ömrü acaba ne kadardır diye içinizde kuşku uyandıracak ürünler satılmamaktadır. Gıda ürünlerinin raftaki ömrü kısa olduğundan Yaşamkent pastane mekanlarının ürünleri tazedir.