TÜRK USULÜ KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERLİ DOMATES ÇORBASI

blog yazısı ekle !

TÜRK USULÜ KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERLİ DOMATES ÇORBASI

Hepimizin bildiği gibi çorbalar Türk yemek geleneklerinin önemli bir parçasıdır. Çorbalar kahvaltı, öğle yemeği veya akşam yemeğinde tüketilebilir ve mutlaka ilk önce çorba içilir. Hatta kutsal sayılan ramazan ayında da tüm gün boyunca süren oruç tutma vazifesi, çorba ile açılır. Çorbanın yanında gelen sıcak ekmek, zeytinler ve peynir çeşitleri ile devam edilir. Elbette böyle bir yemeği tercih etmek uzun bir süre aç kaldıktan sonra bünyenizi de yormamaktadır.

Pek çok Türk çorbası genellikle sebzelerden yapılmaktadır. Özellikle bakliyatlar ve mercimekler ile un ve yoğurtta çorba tariflerinde yer alabilir. Böylece kıvamını da artırmış olurlar. Zaten Türk insanımızda genellikle içerisinde et veya büyük parçalar halinde sebzelerin olduğu çorbalar yerine daha kıvamlı çorbaları tercih eder.

Aynı zamanda ülkemizde sebzelerin közlenmesi de tercih edilebilmektedir. Patlıcan, kabak ve biberler açık ateşte işleme tabi tutularak hem lezzet verilmiş olurlar hem de çeşitli yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilirler. Özellikle közlenmiş biber ile hazırlanan pek çok meze et yemeklerinin yanında da sunulabilir.
Közlenmiş biberleri en iyi değerlendirmenin bir başka yolu ise onlardan çorba yapmaktır. Bu sayede közlenmiş biberin tadı ile domatesin, sarımsağın ve kimyonun lezzeti bir araya gelip oldukça popüler bir Türk çorbasını oluşturmuş olurlar. Hatta arzu edilirse servis edilmeden önce içerisine kıvamını artırmak amacıyla belirli bir oranda kremada ilave edilebilir. Çorbayı iyice pürüzsüz ve kıvamlı bir hale getirmek için de el mikseri ile iyice karıştırılabilir.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


İÇİNDEKİLER

-3-4 adet Kırmızı Biber

-1 Büyük Konserve Domates Rendesi

-1 Baş Sarımsak

-2 Sofra Kaşığı Zeytinyağı

-1 Çorba Kaşığı Tuz

-Yarım Çorba Kaşığı Karabiber

-1 Çorba Kaşığı Toz Şeker

-2 Çorba Kaşığı Kimyon

-2 Bardak Su

-2 Sofra Kaşığı Tereyağı

-1 Çorba Kaşığı Un

-1 Paket Krema

-Süslemek için bir kaç yaprak Fesleğen

HAZIRLANIŞI

Hazırlama süresi yaklaşık 10 dakika ve pişirme süresi 25 dakika olan bu tarif 4 veya 6 kişiliktir.

İlk olarak sarımsaklar ayıklanır ve ince ince kıyılır. Bir miktar yağ ile birlikte sarımsaklar tencereye atılır ve yakmadan kavrulur.

Hazır közlenmiş biberlerden kullanıyorsanız, öncelikle suyunu süzüp ince şekilde doğranmalıdır. Ardından tencerede sarımsak ve yağ ile birlikte üzerine domates rendesi eklenerek karıştırılır. İçerisine baharatlar eklenir. Üzerine 2 bardak su ilave ettikten sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde kapatılarak kaynamaya bırakılır. Bu sırada hazırlanan malzemenin suyunu kaybederek koyulaşması için 20 dakika beklenir.

Başka bir derin tencerede yağ eritilir ve un eklenir. Kaynamayacak şekilde kontrollü ateşle birlikte iyice karıştırılır. Burada önemli olan içerisinde hiç topaklanma kalmamasıdır. Ardından hazırlanan çorbanın içerisine eklenir. Hemen fark edileceği gibi çorba kıvam alacak ve koyulaşacaktır.

Bir süre bu şekilde kaynattıktan sonra ise üzerine krema eklenip bir miktarda ateşte bekletilir fakat kaynatılmaz. Ardından tabaklara alınarak servis edilir ve üzerine birer fesleğen yaprağı eklenir.