PUDİNG VE SÜTLÜ TATLILAR

blog yazısı ekle !

PUDİNG VE SÜTLÜ TATLILAR

Ankara 'da ki restoranlar da ve pastanelerde en lezzetli örneklerini bulabileceğiniz bütün sütlü tatlılar aslında Türk mutfağının içerisinde önemli bir yere sahiptir.

Sütlü tatlılar evde yapılmak için çok uygundur ve en lüks restoranların da menülerinde bulunur.

Ankara gibi büyük şehirlerdeyse, sadece puding ve sütlü tatlılar hazırlayan kafeler bulmak mümkündür. Özellikle pazar günleri sevdiklerinizle birlikte bir Türk kahvesi veya bir bardak çay ile birlikte herhangi bir sütlü tatlı yemek oldukça keyiflidir.




Türk işi bu tatlılar hazırlanırken kıvamlarını artırmak için un, irmik veya nişasta kullanılır. Ayrıca tatlılığını içerisinde ki bol miktarda şekerden alır. Bunun yanı sıra lezzet vermek için safran, gül suyu, çam sakızı, vanilya, çikolata ve meyvelere kullanılabilir. Hatta en benzersiz tatlılardan birini hazırlamak için tavuk eti bile kullanılır.

Ankara restoranları olarak bizler de sevilen bazı sütlü tatlı ve puding çeşitlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.



1.FIRIN SÜTLAÇ

Süt ve pirincin, şeker ve nişasta ile karıştırılarak hazırlanan bu tatlı elbette çocukluğumuzdan beri tadını çok sevdiğimiz en özel tatlılar arasındadır. Hazırlandıktan sonra fırınlanması ise üzerinde oluşan altın rengi kızarıklığın oluşmasını sağlar.

2. AŞURE

Dünya kültürü içerisinde de bilenen en eski tatlı tariflerinden biri olarak kabul edilen bu Nuh tufanının tatlısı, Türk mutfağına ait bir değer olarak her yıl özel bir ay içerisinde hazırlanarak paylaşılır. Özellikle besleyici özelliği yönüyle de başka hiç bir tatlıya benzemez.

3. TAVUKGÖĞSÜ

Aslında içerisinde çok iyi şekilde haşlanmış ve ayıklanmış tavuk etinin göğüs kısmını içeren bu tatlı, yüksek protein içeriği ve benzersiz lezzetiyle de Türk mutfağının zenginliğini gösteren en önemli tatlılardan biridir.

4. KAZANDİBİ

Tavukgöğsü tatlısının, hazırlandıktan sonra tekrar pişirilip bir tarafının karamelize edilmesi ile sunulan bir diğer klasik Türk tatlısıdır. Koyu kıvamı nedeniyle çatal ve bıçakla yenilir.

5. KREM KARAMEL

Elbette puding ve benzeri sütlü tatlılardan bahsederken krem karameli unutamayız. Aslında Fransız mutfağına ait bir tarif olmasına rağmen, uzun yıllardır Türk mutfağında da hazırlanan ve her yerde bulabileceğiniz oldukça yaygın ve lezzetli bir tatlıdır.