NARGİLE NEREDE İÇİLİR?

blog yazısı ekle !

NARGİLE NEREDE İÇİLİR?

Nargile; kültürümüze ait keyif araçlarından biridir. Bu esnada Balkanlar'a, Ortadoğu ve Orta Asya'ya kadar yayılmış olan nargile sadece bir tütün içme ve keyif aracı olarak görülmeyip bir adap biçimi olarak benimsenmiştir. Nargile içme adabı ve kullanım adabı gibi birçok değeri uzun bir zamanda oluşmuş basit bir aletten çok daha fazlasıdır. Genel olarak içi su dolu olan bir şişe ve üzerinde de tütün bulunan nargile, hortumu vasıtasıyla kullanıcılara aromasını verir.

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara


Nargilenin Yapısı Ve Tasarımı

Nargile dört ana kısım ve üç tane de harici kısımlardan oluşmuştur. Şimdi bu parçaları tek tek inceleyelim;

  • Ser: nargilenin gövdesidir. Cami metal ya da seramik gibi malzemelerden yapılabilmektedir.
  • Lüle: en üst kısımda yer alan ve tömbeki adındaki bir tütün türünün üzerine konulduğu delikli bir parçadır. Üzerine köz konulduğu için gümüş, pirinç ya da bakırdan yapılmaktadır.
  • Marpuç: dumanın şişeden çıkarak kullanıcıya ulaşmasını sağlayan hortumdur. Bu hortum basit ve sıradan bir parça değildir. Borunun iç yüzeyi ceylan derisi ile kaplanır.
  • Şişe: içerisine suyun konulduğu bölümdür. Bu bölümde dumanın suda filtre edilerek temizlenerek marpuca iletilmesi sağlanır.
Bu kısımların haricinde nargilenin üç adet te harici kısımları bulunmaktadır. Bunlar;

  • Sipsi: marpuç adında ki hortumun en uç kısmına yani ağıza temas eden kısmına takılan küçük bir parçadır. Duruma göre plastik, kehribar, gümüş ya da mermerden olabilmektedir.
  • Tepsi ve rüzgârlık: tepsi; üst taraftaki közden düşen küllerin etrafa dağılmaması için alt kısımda toplayıcı görevi gören bir parçadır. Rüzgârlık ise; közün sönememesi ve tepsideki küllerinde savrulmaması için kullanılan bir parçadır.
  • Tömbeki: nargileye has bir tütün çeşididir. Özel olarak kurutulup sonrada ince ince kıyılan bir tütündür.

Nargile Sağlığa Zararlı Mıdır?

Nargile için birçok görüş ortaya atılmıştır. Kimi uzmanlara göre nargilede bulunan bir tütün ürünü olduğu için ve ne tür bir filtre kullanılırsa kullanılsın kesinlikle zararlı maddelerin kullanıcıya ulaştığını ve bu sebeple de sağlığa zararlı olduğunu söylemektedirler. Yani sigara gibi kabul etmektedirler. Diğer taraftan karşıt görüşteki uzmanlar ise nargile için kullanılan tütün işlemlerden geçirildiği için etkisi daha da azaltılmış bir üründür. Bun un haricinde bir de su ile filtre edilmesiyle tütün tüm zararlı maddeleri suya bıraktığını söylemektedirler. Suyun en iyi filtre olduğu zaten yıllardır bilinen bir durumdur. Böylece nargilenin hiçbir zararının olmadığı görüşünü benimsemektedirler.

Nargile Nerede İçilir?

Uzmanların nargilenin sağlık mı yoksa zararlı mı olduğunu tartışa dursun nargile sevenler her ne olursa olsun nargile kullanmaya devam etmektedir. Bu yüzyıllardır geleneğimizin bir parçası olmuştur ve ileriki zamanlarda da öyle olmaya devam edecektir. Ama keyifli bir nargile de her mekânda içilmez. Bu sebeple iyi bir mekân önerisi arıyorsanız internet sitemize bakarak Ankara'da en iyi nargile mekânlarını bulabilirsiniz.