MANGALDA TERCİHİNİZ HANGİSİ - MANGALCILAR

blog yazısı ekle !

MANGALDA TERCİHİNİZ HANGİSİ - MANGALCILAR

Mangal sevenler et türü yiyeceklere bayılan kişilerdir. Gittikleri mekanda bazen kırmızı eti tercih ettikleri gibi bazen de tavuk ya da balık tercih edebilirler. Ankara'daki mangal yapan mekanlar her müşterinin zevkine göre et türü bulundurarak yiyeceğiniz yemeğin şölene dönüşmesi için gereken gayreti gösterir. Hatta akşamları canlı müzik programı olan bir mekanda dostlarınızla beraber mangalda pişen etlerin tadını çıkarmak da ayrı bir keyif verir. Mangalda pişen kırmızı etin, tavuğun ve balığın kendine göre pişiriliş usulleri ve daha lezzetli olması için bazı püf noktaları vardır.




Önceden terbiyesi yapılan etler pişirildiğinde farklı ve enfes bir tada ulaşmanızı sağlanır. Peki sizin mangal tercihinizi hangisi oluşturuyor. Mangalda pişen kırmızı et mi, tavuk mu balık mı? Hangisini tercih ederseniz edin mangalda piştiği için her biri size ayrı bir keyif verecektir. Mangal keyfinizin yanında tüketilebilecek bir meze çeşidi olan ve yine mangalda pişirilen mantar ve biber dolmaları ile közlenmiş patlıcan salatasını mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

Ailecek keyifli vakit geçirip eğlenmek hatta özel günlerinizi kutlamak istiyorsanız Ankara'nın yeni nefesi MEYZENDE tam sizlik. Haftanın 4 günü canlı müzik eşliğinde tadı damağınızda kalacak mangal ateşi ile pişen yemek ve çok çeşitli enfes mezeler ile keyfinize keyif katacağız.
Şömine başında keyifli muhabbetler özel gün kutlamaları ile sizlere ayrıcalıklı ,nezih , lezzetli bir akşam vadediyoruz.

Sizleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz hiç vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırın.
devamını oku...
Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

Mekanımız şık ama mütevazı dekorasyonu ile gözünüze hitap ederken, nefis soğuk mezelerimiz, güveçte sıcak yemeklerimiz ile damak tadınıza da hitap ediyoruz.

Keyifli rakı masalarının, birer kadeh şarabın yanında edilen hoş muhabbetlerin veya eğlenceli bira toplantılarının Ümitköy'deki adresiyiz.

Sizleri yeşilin içindeki küçük saklı bahçemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Gelin, ailemizin bir parçası olun.

Not: Mekanımızda Pazar hariç her gün 20.00 - 00.00 saatleri arasında Fasıl yapılmaktadır.devamını oku...
Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Bunların nasıl yapıldığını merak ediyorsanız hemen anlatalım. Kaşarlı kırmızı biber dolması için; biberler yıkanıp enine kesilir. İçleri çıkarıldıktan sonra tuz serpilip rende kaşar konulur. Üzerine ise çörekotu ve pul biber serpilip mangalda pişirilir. Kaşarlı mantar dolması için; mantarların içleri oyulup limonlu su konulur. Sonra yıkanılıp süzülür. Biraz tuz ilave edilip rendelenmiş kaşar konulur. Üzerlerine pul biber serpilip mangala atılır. Sarımsaklı köz patlıcan için; patlıcanlar mangalda közlenir. Bir yandan da bolca zeytinyağı, limonsuyu, sarımsak, tuz ve karabiberle sos hazırlanır. Pişen patlıcanlar ortadan yarılarak sos dökülür ve servis edilir.

Mangalda artık klasik tarzdaki tatları seçmek yerine birbirinden farklı sebzeleri ve et marinelerini kullanabilirsiniz. Ankara 'da bulunan onlarca farklı yer arasından yapacağınız tercihler sonrasında artık damak zevkiniz ciddi anlamda değişecektir. Böylece her gittiğinizde klasik tarzda mangalda pişirilmiş olan etleri yemek yerine birbirinden farklı seçimleri yapmaya başlayacaksınız. Bunun sonrasında da artık mangal keyfiniz hiç olmadığı kadar farklı bir şekilde geçmeye başlayacak, siz de bu lezzetleri kendi evinizde de yapmaya başlayacaksınız.