KARADENİZ PİDESİ NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

KARADENİZ PİDESİ NEREDE YENİR?

Karadeniz pidesi; içli pide olarak ta bilinen ve özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesinin bazı illerinde sıklıkla tüketilen bir pide türüdür. Geçmişi 1400'lü yıllara kadar dayanan Karadeniz pidesi hala günümüzde de yapılmaktadır. Kıyma, soğan ve domates gibi malzemelerden hazırlanan ve iç olarak adlandırılan harç özel pide hamurunun üzerine serilir ve odun ateşinde, taş fırınlarda pişirilir. Aslına bakılırsa her bölgede ve kültürümüzün farklı yörelerinde lahmacun ve pide olarak değişiklik gösteren bu pide türleri genelde mevsim salata ve ayran ile servis edildiği gibi kola çeşitleri de içilebilmektedir.




Karadeniz Pidesinin Hazırlanışı

Kıyma öncelikle kavrularak üzerine de küçük kıyılmış soğanlar da eklenerek tekrar pişirilir. Özel hazırlanan pide hamuru uzunlamasına ve yassı şekilde açılarak iç harç doldurulup yanları kapatılır. Odun ateşinin olduğu taş fırınlarda üzeri kızarana kadar pişirilir. Pideler çıkarılıp üzerlerine yumurta kırılıp sarısı dağıtılmadan tekrar fırına verilir. Daha sonra da dilimlenip mevsim salatası ve yanında da ister ayran isterseniz de kola ile yiyebilirsiniz.

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Karadeniz Pidesi Türleri Nelerdir?

Karadeniz pidesi yörelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu şekilde de birçok farklı türde Karadeniz pidesi ortaya çıkmıştır. İşte bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Kıymalı pide

Peynirli pide

Yumurtalı pide

Karışık pide

Kuşbaşı etli pide

Sarımsaklı pide

Karadeniz Pidesi Nerde Yenir?

Karadeniz pidesini Ankara'da yiyebileceğiniz birçok kaliteli mekân bulunmaktadır. Lahmacun ve pide salonlarında bulabileceğiniz gibi yöresel yemek restoranlarında da kolaylıkla bulabileceğiniz lezzetlerden biridir. Fakat Ankara son derece büyük bir şehir olması sebebiyle yemek konusunda hemen hemen her mahallede ve sokakta birçok mekân bulunmaktadır. Bunların bir kısmı hijyen kurallarına uymadığı gibi lezzetli yemekleri de bulunmamaktadır. Eğer böyle mekânları tercih ederseniz hem sağlıksız yemekler yemiş olursunuz hem de damak tadınıza uymayan yemekler sebebiyle yediğiniz yemeklerin de lezzetini alamamış olursunuz.

Yemek yiyeceğiniz mekânın her zaman kaliteli olmasına olabildiğince dikkat edilmelidir. Çünkü yemek işi son derece önemli ve yetenek işidir. Alanında en iyi mekânları ve ustaların yapmış olduğu yemekler tercih edilmelidir. Bu sayede hangi yemeği yiyecekseniz yiyin yemeğin lezzetini alabildiğiniz gibi keyifli bir yemek yeme imkânı da bulabilmiş olursunuz. Eğer lezzetli bir Karadeniz pidesi yemek istiyorsanız ve gidebileceğiniz kaliteli bir mekân arıyorsanız internet sitemize bakarak mekânları inceleyebilir ve size en uygun mekânı tercih edebilirsiniz. Bu sayede damak tadınız a en uygun Karadeniz pidesini afiyetle ve içiniz rahat bir şekilde yiyebilirsiniz. Ayrıca Karadeniz pidesini sipariş verdikten sonra yanında size sunulan atıştırmalıklar ve hoş bir yemek sunumu midenize hitap ettiği kadar göz zevkinize de hitap edecektir ve daha keyifli bir yemek sizleri bekliyor.