FAJİTA NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

FAJİTA NEREDE YENİR?

Fajita yemek çeşidi kültürümüzde fahita olarak telaffuz edilir. İsminden de anlaşılacağı üzere Türk mutfağında yeni olup Meksika kültür ürünüdür. Yemeği daha önce tatmayanlar için önemli özelliklerden bahsedelim. Fajita dana eti ile yapılmaktadır.

Fajita Meksika mutfağına ait olmasına rağmen ülkemizde bu lezzeti daha önce deneyerek memnun kalmışlardır. Dolayısı ile bu kültür ürününü yani faijta yemeğini halkın beğenisine sunmak için Ankara'nın girişimci ve yenilikçi aşçıları tanıtım için çalışmalara başlamıştır. Gerek lezzet denemeleri gerek menülerinde yer verme çalışmaları çalışmaların içerisindedir.





Henüz Denemeyenler İçin Orijinal Fajita Tarifi

Standart fajita tarifi dana eti ile hazırlanır. Eti pişirme yönteminde ızgara kullanılır. İçerisine aynı zamanda mısır unu veya buğday ile hazırlanan tortilla ile sunulmaktadır. Ancak günümüzde fajita içerisindeki et; tavuk eti ve karides ile hazırlanan çeşidine rastlanabilir. Etin yanı sıra çeşitli sebzeler de eklenerek görüntüsü ve lezzet kalitesi artırılır. Sebzelerden biber kullanılır. Farklı renkler ve türlerdeki biber bolca kullanılır fajitada.

Bir yemekte olmazsa olmaz sebzelere, ete tat veren tuzu ve baharatıdır. Fajitanıın bir özelliği de şefin damak zevkinegöre ayarlanabilecek esneklikte olmasıdır. Yani fajita yemeğini hazırlayan bir şef hangi baharatları yemekte tercih etmek istiyorsa ekleyebilir. Daha önce fajita denemeyenler Kendini fajitaya hazırlamak yerine fajitayı kendi damak zevkine göre ayarlayabilir.

Meksika mutfak kültüründe fajita yemeğine eşlik edecek soslar da önemlidir.

Fajita bütün malzemeler hazırlanıp pişirildikten sonra özelliği sıcak olarak yenilmesidir. Dumanı üstünde fajita yemeği herkesin ağzını sulandıran bir lezzettir.

Fajita tarifi:

  • Tuz
  • Kurutulmuş kekik
  • Toz kişniş
  • Kimyon
  • Acı biber
  • Sıvı yağ
  • Sarımsak
  • Soğan
  • Yeşil taze biber
  • Kırmızı taze biber
  • Sarı taze biber
  • Tavuk göğsü
Meksika mutfağına ait olan fajita malzemelerine bakarak aslında bizim kültürümüze çok da uzak olmayan malzemeler kullanılmaktadır. Peki sıra pişirme yönteminde. Soğan ve biberler temizlenir. Daha sonra biberler, soğan ve tavuk jülyen doğranır. Tavada yağ önceden ısıtılır. İlk önce tavaya soğan eklenir ve kavurma işlemi başlar. Ardından biberler ve sarımsak da tavaya girer ve kavurma işlemi devam ettirilir. İşin püf noktası tavuğun haşlanıp tekrar baharatlar eşliğinde pişirilmesindedir. En sonda tavuk eti ve sebzeleri buluşturun. Sıcakken sunuma hazırdır. Afiyet olsun.

Tarifini ve yapılışını okurken bile insanın fajita lezzetini denemek isteyebilir. Peki ama fajita nerede yenir? Daha önceden fajita lezzetini denemeyenler Ankara da hangi restoran, mekanlar menüsünde fajita lezzetine yer vermiştir? Gibi soruların cevabı için doğru yerdesiniz. Ankara da fajita lezzetine uygun yapan mekanlar internet sayfamızda açıkça belirlenmiştir. Ankara'da her mekanı gezip fajita yemeğini denemek hem zaman, hem para kaybı hem de iştahınızın kaçamasına neden olur. Net çözüm internet sayfamızda yer almaktadır.