EV YEMEKLERİ NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

EV YEMEKLERİ NEREDE YENİR?

Ev yemekleri Türk mutfağının büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Yerel mutfak tariflerinin bir araya getirilerek, geleneksel tariflerin, doğal malzemelerin el emeği ile yoğurularak tabaklarda sunulan yemeklerin adıdır.

Ev Yemeklerinin Kapsamında Neler Vardır?

Ev yemekleri olarak geneli ifade ettiğimiz yemekler nelerdir? Diye merak edenler için sınırsız gibi görünen ev yemekleri çeşitlerini ana hatları ile belirleyelim.



Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Çorba çeşitleri: ev yemekleri kapsamında çorba ilk sırada yer almaktadır. Kış aylarının soğuk etkisini dumanı üstünde sıcak bir çorba ile ısıtırken, yaz aylarının bunaltıcı etkisini serin çorba çeşitli çorbalar ile ferahlayabilirsiniz. Ezo gelin çorbası, mercimek çorbası, tarhana çorbası, tavuk çorbası, şehriye çorbası, yoğurtlu çorba, gavut çorbası, yayla çorbası gibi. Çorbalarda genellikle yoğurt, un, şehriye, sebze ve baklagillerin doğru ve yeterli miktarda kullanılması çorbayı lezzetli hale getirmektedir.

Et yemek çeşitleri: ev yemekleri çorbadan sonra ana yemek olarak et yemekleri gelir. Etin pişirme yöntemleri bakımından tencerede ızgarada ve tavada köfte şeklinde daha fazla tercih edilmektedir. Ev yemekler arasında köfte oldukça önemlidir. İçerisine ekmek içi, soğan, sebzelerin eklenerek yoğurulup şekil verilir. Et yemeklerinin ayrıca bir de sulu yemek olarak tercih edilenleri vardır ki bunlar güveç, yahni ilk akla gelenlerdir.

Sebze yemek çeşitleri: sebze hem çorbalarda hem de et yemeklerinde kullanıldığı gibi ayrıca ana yemek olarak da sunulmaktadır. Ev yemeklerinin en meşhurudur dolmalar. Zeytinyağlı, etli çeşitleri mevcuttur. Ayrıca sarmalar, sebze kızartmaları ev yemekleri içerisinde büyük öneme sahiptir.

Hamur işi çeşitleri: ev yemeklerinde börekler, pide çeşitleri, poğaçalar, mantı, ekmek çeşitleri hamur işlerinin olmazsa olmazını oluşturuyor. Ev yemeklerinde ekmekler, yufkalar son zamanın tren yemeklerindendir. Hamur işi çeşitlerinde ayrıca pilav ve makarna çeşitlerini ekleyebiliriz. Börek hem fırında hem de tavada kızartma usulü ile hazır hale getirilmektedir. Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı börek çeşitlerinden en çok tercih edilenlerdir. Ev yemekleri su böreğinin lezzeti oldukça davetkardır.

Tatlı çeşitleri: ev yemekleri arasında gözlerimizin aradığı lezzetlerdendir tatlı çeşitleri. Tatlı çeşitleri şerbetli hazırlandığı gibi sütlü tatlılarda mevcuttur. Baklava, kadayıf, kalburabastı şerbet ile tatlandırılırken keşkül, muhallebi, sütlaç da süt ile hazırlanır. Ayrıca bütün bunların yanı sıra meyvelerden yapılan tatlılarda mevcuttur. Ayva tatlısı, incir tatlısı, kabak tatlısı gibi.

Bütün bu saydıklarımız ile sınırlı değildir ev yemekleri. Listelediğimiz ev yemeklerin en bilinenleri ve ana hatlarını oluşturmaktadır. Bir de yöresel isimler ile hazırlanan ev yemekleri mevcuttur. Peki ev yemekleri Ankara da nerede ulaşabiliriz? Ev yemekleri nerede yenir? Gibi soruları duyar gibiyim. İnternet sayfamız merak ettiğiniz bütün bilgilere sahiptir. Merak ettikleriniz ve daha fazlasını internet sitemizden pratik bir şekilde bulabilirsiniz. Böylece özlem duyduğunuz ev yemeklerini Ankara'nın gözde mekanlarında bulabilirsiniz.