CİĞER NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

CİĞER NEREDE YENİR?

İnsanların yaşama tarzları beslenme alışkanlıklarını da şekillendirmektedir. Yaşama tarzı değişmesi, başka kültürlerin etkisinde kalması ve teknoloji beslenme alışkanlıklarının değişmesinde etkili olan iki faktördür. Mesela ilk insanlar yaşamlarını sürdürebilmek için bitkileri toplamışlardır ve hayvanların etinden, sütünden yararlanmayı öğrenmişlerdir. Zaman geçtikçe yapılan avlanma aletleri, pişirme malzemeleri geliştikçe besinlerine tat katmayı öğrenmişlerdir.





Kültürümüzün hayvancılığı ta eski Türk uygarlıklarından beri süre gelmiş bir yaşama biçimidir. Hayvanları keserek kellesi, paçaları, ciğeri, dalağı, böbreği, işkembe, beyni, kalın bağırsağı etin yanında kullanılan alternatif seçenekler her zaman yer almıştır.

Ciğerin çeşitli baharat ve garnitürler eklenmesi ile oldukça çeşitli yemekler oluşturulmuştur. Eskilerden bahsetmeye devam edelim. Mesela ciğerin adı öpke veya övke olarak anılırdı. Pişerken şişen ciğer ustanın bu konuda ne kadar becerikli, deneyimli ve bilgili olduğunu gösterirdi.

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Taraça Resto Pub

Çankaya

Taraça Resto-Pub 2012 'den bugüne faaliyetlerine Ankara Çankaya Cinnah caddesi Willy Brandt sokak 1A da devam etmektedir. Asaf Bey Silsüpür'ün kurduğu ve eşi Yeşim Silsüpür ile beraber evlerinde misafir ağırlar gibi işlettiği Taraça Resto-Pub misafirlerinden de evimizde gibiyiz yorumlarını sıklıkla almaktadır.

Yiyecek ve içecek kalitesine titizlikle önem verilen Taraça'da damak tadınıza ve tercihlerinize uygun mönümüzü sizlere, hafta sonları canlı müzik ve karaoke imkanı ile eğlenceli bir ortamla beraber sunmaktayız.

Butik bir işletme olan Taraça Resto Pub bugüne kadar pek çok şirket yemeği, doğumgünü, nişan, kına, grup organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. Grup organizasyonları için gruba özel menü teklifleri alabilir ve tek başınıza bile rahatlıkla yemek yiyebilir, eğlenebilirsiniz.

Randevu almayı unutmayın.


Promosyonlar

AnkaraRestoranları.com sitesinden bizi ziyaret eden misafirler için güncel mönü fiyatları üzerinden %10 indirim.

Doğum günü organizasyonlarında 6 kişi ve üzeri gruplara doğum günü pastası bizden.

40 ve üzeri rezervasyonlarda güncel mönü fiyatları üzerinden yiyeceklerde %15 içeceklerde %10 indirim.

Anlayışınız ve ilginiz için teşekkürler.devamını oku...
Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Ciğer Pişirmenin Püf Noktası Kaşgarlı Mahmut'un Tarifinden

Ciğerin pişerken şişip, kabarması gerektiğini yukarıda bahsetmiştik. Bunun üzerine çeşitli düşünürler ki o dönemin önde geleni KaşgarlıMahmut ciğer konusunda da önemli ipuçlarına yer vermiştir. Ciğerin şişerken lezzeti üzerindeki etkiyi hardal ve sirke aracılığı ile artırmayı dile getirmiştir.

Ciğer Tıbbi Tedavi Amaçlı Kullanılmış Mıdır?

Tıbbi tedavi için özellikle devenin ciğerinden bolca yararlanılmıştır. Ciğer nasıl kullanıldığı konusunda devenin ciğeri kurutulup öğütülmüştür. Bu şekilde problemli noktalarda uygulandığı bilinmektedir.

Ciğer Hangi Tarifler İçerisinde Karşımıza Çıkar?

  • Ciğer tava
  • Ciğer sarma
  • Arnavut ciğeri
  • Ciğer sote
  • Ciğer şiş
  • Yaprak ciğer
  • Sacda ciğer kavurma
Gibi birbirinden farklı lezzetler hazırlanabilir. Ciğeri fırında, tavada, mangalda ve tandır gibi farklı pişirme yöntemleri kullanılabilir. Ciğerin lezzeti bu farklılığa açık ve lezzeti bu uygulamalara müsaittir.

Arnavut Ciğeri Usulüne Uygun Nasıl Hazırlanır?

  • Dana ciğeri
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Malzeme oldukça az ve herkesin temin edebileceği kolay ürünlerdir. Bu tarif basit malzemeler ve bol miktarda püf noktası içermektedir. Dikkat edilmesi gereken noktalar tarifi damak çatlatan lezzete dönüştürecektir. Öyleyse başlayalım; ciğerin üzerindeki zar tabakasından arındırılmış nitelikte olması gerekir. Bu durumda un, tuz, biber harmanlanıp ufak ufak doğranan ciğerler bu karışıma bulanıp sıvı yağda kızarmaya bırakılır. Yağdan alınan ciğerin fazla yağdan arındırılması için kâğıt havlu üzerinde bırakması sağlanır ardından bir kapak yardımı ile üzeri kapatılarak buharında dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Bütün bunlar için zamanınız sınırlı ise merak etmeyin Ankara bu konuda ünlü ve lezzetli mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Ama bu konuda da yerli bilginiz yoksa bilgi edinmek için internet sitemizden faydalanabilirsiniz. Yani Ankara'da ciğer nerede yenir? İşin ustası hangi mekandadır? Deneyimli eller tarafından ciğere en iyi tat katan mekanların isimleri nelerdir? Diyenler için internet sayfamız bu konuda sizin için ciğerin usta ellerce hazırlanan mekanlarını belirleyerek orijinal bilgileri içermektedir.