CEBECİ MANGAL RESTORANI

blog yazısı ekle !

CEBECİ MANGAL RESTORANI

Cebeci, Ankara'daki semtlerin en eskileri arasındadır. Çankaya ilçesine aittir. Cebeci ismi kapıkulu ocağına aitti. Görevlilere cebeciler denilmektedir. Cebecilerin görevi ordunun silahının karşılanması, saklanması ve savaş esnasında silahların taşınması gibi.

Cebeci semtinde üniversite, park gibi ünlü mekanlar bulundurarak nüfusu oldukça çeşitli kültüre ve meslek grubundan oluşmaktadır. Askeri kıyafetler için kurulan dikimhaneler de burada yer almaktadır.





İyi Bir Mangal Nasıl Olmalıdır?

Çoğumuz mangalda kullanılacak malzemenin kaliteli olmasına özen gösteririz. Tabi ki doğru bir yaklaşımdır ama yeterli değildir. Mangal tercihi de malzemenin lezzetli pişmesinde oldukça etkilidir. İyi bir mangal tercihi etrafından hava alabilecek alanların olması gerekir ve malzemenizin miktarına uygun genişlikte, büyüklükte olması yeterli olacaktır.

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Mangalda Et Pişirmenin Püf Noktaları

Eti mangala yerleştirdikten sonra çevirme esnasında ucu sert bıçak, çatal gibi materyaller kullanılmamalıdır. Çünkü etin içinden geçen sert cisim eti deler ve suyunun akmasına neden olmaktadır ki bu durum etin özelliğini kaybetmesi anlamına gelir. Lezzetli bir mangal keyfi yapmak istiyorsanız eti geniş ağızlı maşa yardımı ile çevirebilirsiniz.

Mangalda Tercih Edilebilecek Türler Nelerdir?

  • Tavuk kanat
  • Tavuk göğüs
  • Bonfile
  • Kontrfile
  • Bonfile
  • Biftek
  • Balık
  • Sebze çeşitleri
Mangal için kullanılacak et seçenekleri oldukça geniştir. Kırmızı et ve beyaz et gibi ağız tadınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Evde mangal yapmak için ortamınız olmayabilir. Günümüzde binaların çok katlı olması ve birbirine yakın olması dumandan rahatsız olabilecekleri önemli bir sorundur. Buna alternatif fikirler geliştirilen Ankara'da sorun çözüme kavuşmuştur. Mangal keyfini yaşamak için, vazgeçmek istemeyenler için mangal restoranı açılarak mangal da pişen lezzetler aynı zamanda sunularak hizmet vermektedir.

Böylece siparişinizi verip beklemeniz yeterli olacaktır cebeci mangal restoranında. Kömür derdi, duman derdi olmadan rahatça karnınızı doyurabileceksiniz Ankara'da mangal restoranı mekanlar mevcuttur.

Cebeci mangal restoranı mekanları açık hava alanları yaz aylarında uygun olabileceği gibi kış ayları için kapalı alanlar da seçilebilir.

Cebeci Mangal Restoranı Mekanlarında Etin Sırrı

Evde yaptığınız mangallar veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde mangal restoranını tercih ettiğiniz de et konusunda özellikle etin uzun süreli ateşte bırakıldığına rastlarız. Bu durum özellikle et için geçerli olup lezzetinin korunamamasına neden olmaktadır.

Oysaki, cebeci mangal restoranı mekanları eti orta pişimlik derecesinde servis ederek kuruması önlenmiş olur. Aynı zamanda et hafif kanlı ve suludur ki bu mangal da pişirilen etin olması gerektiği gibidir. Ankara mangal restoranları işin usulünü bilmektedir yani amatörce ateş yakıp üstüne etleri dizmek gibi bir olay söz konusu değildir.

Cebeci mangal restoranı mekanları et konusunda titiz davranmaktadır. Etin renk değişimi yüzeyler üzerinde eşit olup, yumuşaklığı ise içerisinde tuttuğu suyundan bilinmektedir ki kıvamında ve çiğnemek için çok çaba harcamadan çiğneyebileceğiniz sertliktedir.