ÇAYYOLU DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

ÇAYYOLU DÖNERCİ

Döner; ne iş yapıyorsanız yapın ya da günün hangi saatinde olursanız olun afiyetle yiyebileceğiniz yemeklerden biridir. Döner, etin iyice terbiye edilerek özel baharatlar ve iç yağ ile birlikte odun ateşinde ağır ağır pişmesiyle ortaya çıkan eşsiz bir lezzettir. Öyle ki artık sadece ülkemizde değil Avrupa'da ve Amerika'da da en çok tercih edilen fastfood yiyecek listesinin ilk sıralarında yer almaktadır.




Kaç Çeşit Döner Yapılabilmektedir?

Alanlarında uzman dönerci ustalarının farklı lezzetler denemesiyle birlikte ortaya birçok çeşitte döner çıkmıştır. Yani dana eti veya kuzu eti kullanmak yerine tavuk, alabalık, hamsi ve daha birçok çeşit eti özel yöntemlerle terbiye ederek döner yapılabilmektedir. Biz yine de en çok tercih edilen et döner çeşitlerinden birkaçını sizlerle paylaşacak olursak;

  • Yoğurtlu et döner
  • Dürüm et döner
  • Brioche et döner
  • Tombik et döner
  • Kilo ile et döner
  • Sandviç et döner
  • Pilav üstü et döner
  • Beyti döner
  • Porsiyon döner
  • İskender et döner
Yukarıda da belirttiğimiz gibi farklı türde etlerden döner yapılabilmektedir. İşte bunlardan bir diğer meşhur döner de tavuk dönerdir. Tüm bu bahsettiğimiz et döner çeşitlerini tavuk döner olarak ta tercih edebilirsiniz.



Döner İçin Püf Nokta Nedir?

Birçok yemeğin lezzetini veren özel püf noktaları vardır. Bu her yemek için farklılıklar gösterdiği için bir yemekten daha çok lezzet alabilmek için bazı dikkat etmeniz gereken ince detaylar vardır. Öncelikli olarak tercih ettiğiniz bir yemek midenize ve damak tadınıza hitap ettiği kadar göz zevkinize de hitap etmelidir. Yani yemek istediğiniz her ne yemek olursa olsun içeriği ve pişirilme şekli çok büyük önem arz ettiği gibi size sunumu ve göz zevkinize hitap etmesi de son derece önemlidir. Ayrıca kaliteli dönercilerde LPG ocakları yerine odun ocakları bulunur ve en lezzetli dönerleri bu şekilde müşterilerine sunmaktadırlar. Tabi pişirilme aşamasından önce etin en iyi şekilde marine edilmesi ve özenle hazırlandıktan sonra da yavaş yavaş pişirilerek tüm baharatların ete en iyi şekilde geçmesi sağlanır. İşte en iyi dönerin püf noktasının bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz.

Çayyolu'nun Kaliteli Ve Gözde Dönercileri Hangileridir?

Lezzetli bir döneri hijyenik bir dönercide yemek hiç şüphesiz herkesin isteyeceği en doğal şeylerdir. Bu sebeple Ankara'da kaliteli bir dönercide en lezzetli dönerlerden yemek isterseniz ilk olarak yapmanız gereken iyi bir dönerci bulmak olacaktır. Çayyolu Dönerci mekanları tam da istediğiniz gibi bir dönerci mekânı olabilecek yerlerdir. Ama yine de Çayyolu Dönerci önerisi isterseniz internet sitemizden döner konusunda en başarılı mekanları kolaylıkla bulabilir ve inceleyebilirsiniz. Bu sayede en lezzetli döneri seçkin Ankara Çayyolu Dönercilerinde afiyetle yeme imkânı bulabilirsiniz.

Herkese afiyet olsun…