BATIKENT RESTORAN

blog yazısı ekle !

BATIKENT RESTORAN

Restoran hepimizin bildiği gibi, yiyeceklerin- içeceklerin sunulduğu mekanlardır. Bu hizmet karşılığında belirli ücret ödenerek hizmet satın alınmış olunur. Restoran çok sayıda masa ve sandalyenin büyük bir alana yerleştirilmiştir ve arka tarafta yemeklerin hazırlanıp sunulması için mutfakta bulunmaktadır.





Ülkemizde restoran sayısı oldukça fazladır. Büyük şehirlerde işten eve gitmek için yolda geçen zaman içerisinde bir şeyler yemek ihtiyacı doğmaktadır. Bunun sonucunda insanların büyük çoğunluğu bu zamanı restoranlara gelerek, trafiğin yoruculuğundan kurtulmak için besleyici ve doyurucu besinler ile gerekli olan enerjiyi ve sabrı toplayıp yollarına koyulmaktadır. Spor, ticaret, turizm, modanın merkezi Ankara; yukarı da bahsettiğimiz açıklamaya uygun bir örnek olacaktır.

Restoran Çeşitleri Nelerdir?

  • Franchise: dünyaca ünlü markalarının mutfak kültürünü müşteriler ile buluşturmayı hedefleyen restoranlardır. Böylece büyük firmaların bilinen lezzetlerini kolayca sunabilecekler.
  • Özel mülkiyet: kendi ismi altında, kendi oluşturduğu ürünler ile müşterilerine hizmet veren, özgün restoranlardır. Özgün lezzetler ön plandadır.


Batıkent Restoran Mekanlarının Hizmetleri Hakkında

Batıkent Restoran için oldukça profesyonel mekanlardır diyebiliriz. Müşterilere hizmet, kurallar dahilinde yapılmaktadır. Müşteriler restoran girişinde güler yüzlü personel tarafından karşılanıp masalarına kadar eşlik edilmektedir.

Batıkent restoran işletmecileri yapılan yemeğin kültürümüzün ürünü olduğunu hem yerli turistlere hem de yabancı turistlere bilgi vermekte, mutfağımızı tanıtmaktadır. Restoranların günümüzde yeme ve içme eylemin yanı sıra tanıtım ve pazarlama amaçlı da faaliyette olduğu unutulmamalıdır. Çünkü restoranlar kültür tanıtımı için oldukça uygun mekânlardır. Ve birçok insan restorana gelmektedir.

Turist merkezi Ankara hem yöresel mutfağını hem de Türk mutfağını Batıkent restoran menülerine konu edinmiştir. Günün her saatinde Batıkent restoran mekanları hizmet konusunda aynı verim kalitesi ile müşterilerine hizmet etmektedir. Çünkü elemanlar belirli aralıklar ile değiştirilerek hız ve verim konusunda asla taviz verilmemektedir.

Batıkent Restoran Mekanlarının Uzun Süreli Faaliyette Bulunmasının Sırları Nelerdir?

Batıkent restoran mekanlarının uzun yıllar boyunca faaliyette olduğunu görebiliriz. Bu durum her restoran için farklı sebepleri vardır. Ama ortak noktaları arasında uygulanan fiyat politikası herkesin karnını doymasını sağlamaktadır. Restorana gelen müşteriler hizmetten memnun kalması fiyatların bu hizmet için uygun belirlendiğinde hem fikirdir.

Batıkent Restoran Mekanlarında Olmazsa Olmaz Konusu; Hijyen

Yukarı da saydıklarımız restoran hizmetleri için iyi olarak kabul edilse bile hep akıllarda hijyen konusu vardır. Özellikle tuvalet ve lavaboların temiz ve belirli standartlara sahip olması veya olmaması bir restoranı kusursuz yapmaktadır. Bu konuda kurumun yeterli özeni göstermesi artık sıradanlaşmış gerekli kurumlarca belgelendirilmesi gerekmektedir. Çünkü kurumsallık ilkeleri bunu gerektirir.

İçişleri bakanlığınca belirlenen standartlar ve kurallar halka açık tuvaletlerin (restoran vb.) taşıması gereken kuralları açıkça belirtmiştir.

Ankara kalabalık bir şehir olması, halka açık mekanlarda, restoran için bahsettiğimiz konularda oldukça titiz ve dikkatli davranılmaktadır.