BALGAT DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

BALGAT DÖNERCİ

Balgat Nerede?

Balgat, Ankara Çankaya semtine bağlı bir mahalledir. Birçok önemli ve stratejik yerlere yakın olan Balgat üniversitelere ve okullara da yakın olan bir mahalledir. Bu kadar yoğun bir nüfusa sahip semtlerde ve mahallelerde ortaya yemek yenilebilecek mekanların eksikliği sorununu getirmektedir. Hal böyle olunca da yemek yenilecek bir yerlerin ihtiyacı da ortaya çıkmıştır. Özellikle döner her zaman için tam da öğrenci ve memur kesimine hitap eden en iyi yemek olmuştur.




En Lezzetli Dönerin Sırrı Nedir?

Lezzetli döner yapımında birçok etmen vardır. Geçmişten günümüze kadar lezzetli dönere hiç kimse hayır diyemez. Bu sebeple döner her mekânda yenmez ve herkes te lezzetli bir döner yapamaz. İşte tam da bu yüzden lezzetli döner için birkaç püf nokta belirtmemizde fayda vardır. Bunlardan ilki dönerin kesinlikle odun ateşinde pişmesi gerekmektedir. Ağır ağır pişen döner ve eriyen iç yağların baharatlarla birlikte etin üzerine akması dönerin lezzetini artırmaktadır. Döner için diğer bir etken ise döner etinin marine edilmesi ve kullanılan baharatlardır. Yani döner yemek için tercih edeceğiniz restoran ya da lokantalarda yöresel lezzetler kullanılması çok önemlidir.

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Balgat'ta Döner Hangi Dönercide Yenir?

Balgat Dönerci denildiği zaman akıllara çok özel dönerlerin hazırlandığı mekânlar gelmektedir. Ama insanların akıllarında yine de birçok soru işareti takılabilmektedir. Hele de son zamanlarda sayıları hızla artan ve her yerde açılan dönercilerden sonra insanlar döner her dönercide yenir mi? Sorusunu sormadan da edemiyor. Haklı olarak bu sorudan sonra herkesin yeme konusunda daha dikkatli olması gerekir. İnternet sitemizden de Ankara Balgat'ta ki en iyi ve en nezih dönercileri kolaylıkla bulabilir ve inceleyebilirsiniz. Bu sayede aklınıza takılan birçok soruya cevapta bulabilme imkânınız olur. Ayrıca Balgat Dönerci 'sine daha önceden de gidiyorsanız kesinlikle yeni mekânlara da bakmanızı öneririz. Çünkü her bir mekânda yapılan dönerin lezzeti ve tadı kesinlikle farklı olabilmektedir.

Nezih Dönerciler ve Aile Ortamı

Dönerci denildiği zaman akıllara gelen o eski mekânlar değişime uğrayarak modern bir hal almıştır. Hatta ailenizle giderek güzel bir döner keyfi bile yapabileceğiniz nezih mekânlar haline gelmiştir. Özellikle de Balgat Ankara'nın en seçkin ve gözde mahallelerinden biri olması sebebiyle mekânların kalitesi ve hatta hizmetin kalitesi bu oranda artmaktadır. Yani ailenizle keyifle bir döner yiyebilir ya da akşam yemeği için bile misafirlerinizle gelerek keyifli bir zaman geçirmeniz mümkün olabilir. Çankaya'nın çok özel manzarasında isterseniz açık hava da isterseniz de dönercinin içinde ama sessiz ve sakin bir mekânda sevdiklerinizle zaman geçirebilirsiniz. Diğer bir yandan döner Balgat Dönercilerinde daha da çok çeşitlenmiştir. Yani dönerin onlarca çeşidi ile menüde yemek bolluğunda kaybolacağınızı belirtmeliyiz. Zengin bir yemek menüsüne de sahip olan bu dönercilerde yemek yemek gerçekten bir ayrıcalık haline gelmiştir. Ayrıca döner özel bir yemek olduğu için kendinizi ve ailenizi de Balgat Dönerci' sine getirerek onları ve kendinizi de ödüllendirebilirsiniz.

Herkese afiyet olsun…