ANKARADA EN İYİ STEAK YAPAN YERLER

blog yazısı ekle !

ANKARADA EN İYİ STEAK YAPAN YERLER

Entelektüel yapısı ile sosyal yaşantısı oldukça hareketli olan ankarada en iyi steak yapan yerler, birbirinden farklı lezzetlerin birbirleriyle yarıştığı bir yelpazede sunum ve hizmet kalitesiyle beğeni toplamaya devam ediyor. İstanbul'dan sonra hızla yayılan steakhouse tarzı yemek kültürü ankara ve civarında da yoğun ilgiyle karşılanıyor.




Steak Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ABD'de geleneksel bir yemek olan steak, bonfile, biftek, külbastı et çeşitleri ile sıklıkla karıştırılan yağlı bir et türüdür ve kendine has özellikleri mevcuttur. Bir dananın yalnızca sırt tarafından çıkan steak, özelliklerine göre T-bone (kontrfile + bonfile parçalı özel bir et), Dallas Steak, Kobe Steak (lezzetli, yumuşak türde et), New York Steak gibi farklı isimler alıyor.

Special restoran mönülerinde yer alan bu farklı lezzetteki steaklerin, usta şeflerin ellerinde, özel pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanması gerekiyor.



Dry Age Yöntemi & Steak Nasıl Pişirilmeli?

Ucu çelik özel bir bıçak aracılığı ile doğru bir kesimle elde edilen steak parçaları, 0°C, % 80 nem oranında 25 / 30 gün süre ile herhangi bir madde, baharat vs. eklenmeden dinlendiriliyor. Zararlı maddeleri yok olan sinirleri yumuşayan et farklı bir tat kazanıyor.

Steak asitli sıvılar olan süt, yoğurt, şarap veya soğan suyu ile marine ediliyor. Yüksek ısıdaki ızgarada pişirilen etin sert delici bir aletle zedelenmemesine özen gösterilmesi gerekiyor. Elit stekhouse ve cafe mönülerinde, pişirme sistemi Rare, Medium Rare, Medium, Medium Well ve Well Done isimleri ile anılıyor. Az pişmiş(Rare) Steak tarzında, etin iki yüzünün çok az pişirilerek sıvısının içinde kalması ve yumuşak olması sağlanıyor.

Orta az pişmiş (Medium Rare) Steak ise biraz daha pişirilerek orta kısmının pembe bırakılması ile, orta (Medium) Steak, etin orta bölümünün hafif pembe kalana kadar pişirilmesi ile elde ediliyor. Orta iyi (Medium Well) Steak, tam pişmiş hafif ıslak olan pişirme şekli ve iyi pişmiş (Well Done)Steak, etin hiç ıslaklık kalmayacak derecede pişirilmesi yöntemidir.

Ankara, bar pub mekânları ve meyhane çeşitliliğinde de yaratıcı, değişik, müşteri beklentilerine uygun hizmetleri geliştirebilen ve kendini yenileyebilen sıcak ve samimi ortamların en seçkin örneklerine de ev sahipliği yapıyor. Seçim yapmakta zorlanacağınız, eşinizle dostunuzla rahatlıkla oturabileceğiniz, zevkli anları paylaşabileceğiniz mekan alternatifleri ile hayatı monotonlaştırmanın karşısında dinamik ve özgün yapısını sürekli güncelliyor.