ANKARA ÇİN-JAPON- UZAKDOĞU MUTFAĞI

blog yazısı ekle !

ANKARA ÇİN-JAPON- UZAKDOĞU MUTFAĞI

İlk bakışta göze biraz uzak bir mutfak gibi görünse de aslında farklı lezzetler arayanlar için vazgeçilmeyecek tadların biraraya getirildiği bir mutfak kültürü vardır.




Uzakdoğu mutfağı denilince akla ilk olarak çiğ balıktan yapılan ve Japon mutfak kültürünün en bilindik lezzetlerinden biri olan suşi gelmektedir. Her ne kadar çiğ balık yeme fikri halen bazılarımıza ürkütücü gelse bile, yalnızca usta ellerden çıkan bu lezzeti, Japonların acı sosu wasabi ile birleştirerek denemenizi öneririz.



Uzakdoğu yemek kültüründe kullanılan ana maddelerden biri olan pirinç neredeyse ekmeğin yerini tutmaktadır. Bir Çin restoranına gittiğinizde istediğiniz yemeğin yanında siz ekmek beklerken mutlaka size 1 kasede haşlanmış pirinç sunumu yaparlar. Siz de bu pirinci yemeğinizle katık ettiğinizde doyduğunuzu hissedersiniz. Evet belki bu da yemeğin suyuna ekmek bandırmayı seven bir toplum için biraz garip gibi gelse de bir kere deneyin deriz.

Türkiye'de genellikle deniz mahsülleri, tavuk ve sebze üzerine yemekler üreten Çin restoranları Ankara'da bir kaç noktada toplanmıştır. Gazi Osman Paşa, Çayyolu, Bilkent ve Tepe Prime da bulabileceğiniz bu en bilindik Çin restoranlarının yanı sıra yeni açılan restoranlarla Uzakdoğu mutfağındaki lezzetleri siz de istediğiniz zaman tadma şansına sahipsiniz.