YENİMAHALLE DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

YENİMAHALLE DÖNERCİ

Yenimahalle'nin kurulduğu andaki gelişim hızı hiç yavaşlamadan günümüze kadar devam etmiştir. Böylesine yenileşme hareketlerini hızlı yaşayan bir ilçe Ankara'nın büyük ilçeler sıralamasında akla gelen ilk isim olmaktadır. İki katla başlayan yerleşim yerleri yerini çok katlı binalar bırakmıştır. Sadece evler, binalar ile sınırlı değildir Yenimahalle. Alışveriş merkezleri, parklar, mezarlık, hayvanat bahçesi gibi Ankara'nın kültürel değerlerini zenginleştiren yapılar mevcuttur. Bir de restaurant veya yemek yemeye uygun mekanlar Yenimahalle ilçesinde oldukça gözde mekanlardır.





Döner İçin Yeni Lezzet Denemeleri

Bu yazımızda Yenimahalle dönerci mekanlarından bahsetmenin yanı sıra alışılmış çizginin biraz dışına çıkalım. Bilindiği gibi döner kuzu eti başta olmak üzere dana, tavuk vb. hayvanların etleri ile son yıllarda oldukça tercih edilenler arasındadır.

Bu bahsettiğimiz döner yüzyıllarca bilinen tarifidir. Lezzet ustaları sınır tanımıyor ve lezzet denemelerini gerçekleştiriyor. Dönerin tatlı olabileceğini hiç düşündünüz mü? Yani;

  • Çikolata döner: çikolata düşkünlerinin asla hayır diyemeyeceği bir lezzettir. Et yerine çikolata kütlesi bulunmaktadır. Servis esnasında döner gibi kesilerek özel tabaklarda sunum yapılıyor.
  • Kaysı döner: günkurusu kayısıların yıkanıp arıtıldıktan sonra kaynamaya alınır. Kıvam alana kadar kaynatılır. İçerisine çeşidine göre çerez eklenir. Baharatlar da unutulmamalıdır. Kalıplara alındıktan sonra servis esnasında döner gibi ince kesilerek servise sunulur.
Bu iki lezzet döner lezzetinden oldukça farklıdır. Farklı kültüre ait bu iki döner çeşidi hem döner anlayışının çeşitlenmesinde iyi birer örnek hem de farklı kültürlen ürünleri Türkiye'nin merkezi Ankara'dan yeni kitlelere ulaştırılarak tanıtılması önemlidir.



Geleneksel Döner İçin Adres Yenimahalle Dönerci Mekanları

Döner yemeği geleneksel yemekler arasında sayabileceğimiz, kokusunu duyar duymaz midemizde açlık çanları çalmaya başlayan ender lezzetlerdendir. Kuzu eti geleneksel bir döner tarifinde kullanılan en önemli unsurdur. Yenimahalle dönerci menülerine dahil edilen döner çeşitlerinin ana unsurudur yani. Ankara döner konusunda hem dönerin orijinalini korumayı başarmıştır hem de mekanları değişen şartlara uygun modern mekanlardan dizayn etmiştir.

Türk mutfağı oldukça geniş bir mutfaktır. Bilinen yemek tariflerinin yan ısıra unutulmuş yemek tarifleri bir hayli fazladır. Zaman içerisinde yemek tariflerimizin unutulup mutfak kültürümüzden silinmesini önlemek için orijinaline bağlı kalınarak ve nesillere aktararak kalıcılık sağlanabilir.

Yenimahalle dönerci ustaları da döner konusunda oldukça hassas davranarak günümüzde olduğu kadar gelecekte de en çok tüketilen yiyecekler arasında yerini alması için çalışmalar yapmaktadır.

Yenimahalle Dönerci Mekanlarının Avantajları

Et döner lezzeti kadar yenmesindeki kolaylık birçoğumuz için avantajdır. Dürüm yaparak veya ekmek arası tüketerek zamanımızdan fazla çalmaz. Böylece iş arası, okul arasında yemek saatlerini doğru değerlendirmek için Yenimahalle döneri mekanlarının dürümlerini önerebiliriz.

Yenimahalle oldukça büyük bir ilçe olduğu için her an karşınıza çıkabilir. Bu durumda uzun mesafeleri kısaltarak ayağınıza kadar gelerek Yenimahalle dönerci mekanları hizmetinizdedir.