YAŞAMKENT MEYHANE

blog yazısı ekle !

YAŞAMKENT MEYHANE

YAŞAMKENT MEYHANE

Yaşamkent Ankara'nın bir mahallesi olsa da adından anlaşılacağı üzere oldukça elit yaşam sürdürülmektedir. Elit olma kuralları neye göre belirleniyor diye düşünenlere basit maddeler ile küçük sıralama yapalım:

  • Köklü bir geçmiş (Yaşamkent Ankara'nın 2000'li yıllarda kurulan eski bir mahallesidir.)
  • Zengin bir kültür yapısı (geçmiş tarihi ve modern tarihi)
  • Modern yapılardaki binalar, mekânlar, alışveriş merkezleri, spor merkezleri vb.
  • Yolların nüfus durumuna uygunluğu
Böylesine geniş hizmetler ile cazibe merkezi haline gelen Yaşamkent insanların vazgeçemediği yerleşim yeridir. Yani nüfus oldukça kalabalıktır.


Sitemizdeki tüm Mekanlara AnkaraRestoranlari.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara MeyhaneAnkara'daki Meyhaneler


Yaşamkent Mahallesinin Vazgeçilmez Mekanları

Meyzende Meyhane

Çayyolu

Ailecek keyifli vakit geçirip eğlenmek hatta özel günlerinizi kutlamak istiyorsanız Ankara'nın yeni nefesi MEYZENDE tam sizlik. Haftanın 4 günü canlı müzik eşliğinde tadı damağınızda kalacak mangal ateşi ile pişen yemek ve çok çeşitli enfes mezeler ile keyfinize keyif katacağız.
Şömine başında keyifli muhabbetler özel gün kutlamaları ile sizlere ayrıcalıklı ,nezih , lezzetli bir akşam vadediyoruz.

Sizleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz hiç vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırın.
devamını oku...
Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

Her akşam canlı müzik eşliğinde lezzetli meze ve yemeklerimizle hizmetinizdeyiz. Hayat Bir Sahnedevamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

Mekanımız şık ama mütevazı dekorasyonu ile gözünüze hitap ederken, nefis soğuk mezelerimiz, güveçte sıcak yemeklerimiz ile damak tadınıza da hitap ediyoruz.

Keyifli rakı masalarının, birer kadeh şarabın yanında edilen hoş muhabbetlerin veya eğlenceli bira toplantılarının Ümitköy'deki adresiyiz.

Sizleri yeşilin içindeki küçük saklı bahçemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Gelin, ailemizin bir parçası olun.

Not: Mekanımızda Pazar hariç her gün 20.00 - 00.00 saatleri arasında Fasıl yapılmaktadır.devamını oku...
Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Yaşamkent denildiği zaman eski ve köklü geçmişi ile hafızalara kazınan bu mahalle özellikle de meyhane mekanları ile hizmetin sınırlarını aşmıştır. Meyhane geleneği günümüzde farklı formlara dönüşerek eski gelenekleri unutulmaya yüz tutmuştur. Ankara ilimiz kültürlerin harmanlandığı merkez ilimiz olması ile mahalleleriyle de örneğin Yaşamkent meyhane geleneğini yaşatmaya devam etmektedir.

Meyhane kelimesi Farsça kökenlidir. Yaşamkent meyhane tabelaları bu özelliğe uygundur. Meyhane ismini şarap evi olarak çevirebiliriz. Şarap evi sadece şarapların yudumlandığı sıradan mekânlar olarak düşünülmemelidir. Masa da muhabbet ile dertlerin paylaşılıp derin bir nefes alındığı, sevinçlerin ise paylaşılarak çoğaldığı, kendinizi yalnız hissetmeyeceğiniz mekanlardır.

Yaşamkent meyhane mekanları bu kadarla sınırlı değildir. Çünkü böylesine fikir, düşünce, duygunun aynı ortamda gün yüzüne çıkması birçok insana iham kaynağı olmuştur. Kimi şair için, kimi yazar için, kimi ses sanatçısı için kısaca toplumun aydın kesimlerinin doğduğu mekanlardır. İşte bu yüzden Yaşamkent meyhane mekanları kültürün bir parçasıdır ve yıllar boyunca vazgeçilmez mekanlar arasında kalmaya devam edecektir.

Yaşamkent Meyhane Hizmetinin Değerlendirilmesi

Bir restoran ile meyhane hizmet adabı arasında hiçbir farkı olmamalıdır. Tıpkı Yaşamkent meyhane mekanlarında olduğu gibi. Yani Yaşamkent meyhane mekanını tercih eden bir kişi masasını seçip siparişini verdikten sonra hizmet başlar. Enfes ve çeşitli mezeler sırayla masada yerini alır. Devam eden servis kusursuz ve samimi olarak gecenin sonuna kadar devam eder. Böylece Yaşamkent meyhane masasında lezzet yolculuğu başlamış olur. Böylesine rahat bir ortam kendinizi rahat hissetmeniz için oldukça basittir.

Yaşamkent Meyhane Mekanları Hizmette Sınır Tanımıyor

Yaşamkent meyhane mekanları aynı zamanda müziğinde ortamın rengine uygun olarak ziyaretçilerin kulağına nazikçe ulaşmaktadır. Böylece yemeğin lezzetini ikiye katlamaktadır. Yapılan bir araştırma yemek yerken müziğin etkisi lezzetin durumunu etkilediği görülmüştür. Hem yorucu günün ardından çatal-bıçak seslerinin gürültüye dönüşmesi çoğumuz için rahatsız edici bir durumdur.

Yaşamkent meyhane mekanlarının atmosferi hafif müzik ile yumuşatılarak bu tür gürültülerin önüne geçmiştir. Buna bağlı olarak mekanlar rahatsız edici mekân olmaktan başarı ile kurtulmuştur. Ziyaretçilerin memnuniyetle ayrılması en somut göstergesidir.

Sağlık için yavaş yemek ancak müziğin ritmiyle sağlandığı belirlenmiştir. Yaşamkent meyhane mekanları bu kriteri göz önünde bulundurmaktadır.


Sitemizdeki tüm Mekanlara AnkaraRestoranlari.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara MeyhaneAnkara'daki Meyhaneler