ÜMİTKÖY DÖNERCİ

blog yazısı ekle !

ÜMİTKÖY DÖNERCİ

Döner, ülkemizde en çok sevilen ve tercih edilen yemeklerden biridir. Et yemekleri konusunda yetenekli olan ustalar, döner yapımı konusunda da oldukça başarılıdırlar. Öyle ki dönerin tüm dünyaya tanıtılmasında da yine döner ustaları görev almışlardır. Döner, yemek kültürümüzde kebap olarak bilinen yemekler arasındadır. Yani bir malzemeyi doğrudan ateş üzerinde pişirme ve kızartma anlamına gelen kebap türleri arasında döneri de değerlendirmek mümkündür.





Ülkemiz için adı kebap ile bağdaşmış şehirlerden biri de Ankara'dır. Hatta et yemekleri ve kebap çeşitleri konusunda Ankara'nın ünü o kadar yaygındır ki kebabın başkenti olarak ta nitelendirilir. Bu sebeple Ankara da kaliteli bir mekânda yiyeceğiniz döner dünyanın en meşhur dönerlerinden biridir.

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

Her akşam canlı müzik eşliğinde lezzetli meze ve yemeklerimizle hizmetinizdeyiz. Hayat Bir Sahnedevamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

Ailecek keyifli vakit geçirip eğlenmek hatta özel günlerinizi kutlamak istiyorsanız Ankara'nın yeni nefesi MEYZENDE tam sizlik. Haftanın 4 günü canlı müzik eşliğinde tadı damağınızda kalacak mangal ateşi ile pişen yemek ve çok çeşitli enfes mezeler ile keyfinize keyif katacağız.
Şömine başında keyifli muhabbetler özel gün kutlamaları ile sizlere ayrıcalıklı ,nezih , lezzetli bir akşam vadediyoruz.

Sizleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz hiç vakit kaybetmeden rezervasyon yaptırın.
devamını oku...
Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

Mekanımız şık ama mütevazı dekorasyonu ile gözünüze hitap ederken, nefis soğuk mezelerimiz, güveçte sıcak yemeklerimiz ile damak tadınıza da hitap ediyoruz.

Keyifli rakı masalarının, birer kadeh şarabın yanında edilen hoş muhabbetlerin veya eğlenceli bira toplantılarının Ümitköy'deki adresiyiz.

Sizleri yeşilin içindeki küçük saklı bahçemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Gelin, ailemizin bir parçası olun.

Not: Mekanımızda Pazar hariç her gün 20.00 - 00.00 saatleri arasında Fasıl yapılmaktadır.devamını oku...
Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Dönerin Lezzet Sırrı

Herkes yiyeceği dönerin en leziz ve taze olmasını ister. Ama bunu için de iş sadece mekanlarda bitmez. Özellikle kişinin döneri yiyeceği mekânı iyi seçmesi ve buna göre tercih etmesi gerekmektedir. Ama lezzetli bir döner için nelere dikkat edilmesi gerektiğini kısaca açıklayacak olursak;

  • Lezzetli bir döner için et seçimi son derece önemlidir. Yani et döner için genel olarak dana eti tercih edilirken, tavuk döner ve sucuk döner gibi diğer döner çeşitleri de bulunmaktadır. Ama bu malzemelerin hazırlanması dönerin lezzetini doğrudan etkileyen en önemli unsurdur. Yani kaliteli ve adı temizlik ve hijyenle bir hale gelmiş mekanlar tercih edilmelidir.
  • Diğer bir husus ise dönerin pişirilme şeklidir. Döner odun ateşinde yavaş yavaş pişirilir ve kurutulmadan kesilip servis edilir. İster ekmek arası ister porsiyon döner siparişi verin ama kesinlikle et yumuşak kalabilmelidir. LPG ocakları tercih eden mekanlarda et pişmeden üzeri ütülüp, içerisi de çiğ kalacağı için dönerin lezzetini alamazsınız.
  • Diğer bir husus ise döner kadar dönerin yanında ki ikramlar da dönerin lezzetini belirleyen faktörlerdir. Yani dönerin yanında karışık turşu, sivri biber turşusu, salata servisi, yoğurtlu ve sebzeli mezeler ve daha bunun gibi birçok atıştırmalık garnitürler ikram edilmelidir.
  • İçecek ise dönerin lezzet zincirinin son halkasıdır. Tercih edilecek içecek dönerin lezzetini bastırmayacak kadar hafif bir tada sahip olmalıdır. Ama genel olarak tercih edilen içecekler; ayran, şalgam suyu, kola çeşitleri gibi içeceklerdir.

Ümitköy Dönerci

Ümitköy son zamanların en uğrak yerleri arasında gösterilebilir. Hal böyle olunca da insanların yemek yemeğe ihtiyaçları ortaya çıkmış ve dönerci mekanları da bu mekanlardan biridir. Kaliteli ve nezih dönerci mekanlarının müşterilerine hizmet verdiği Ümitköy dönerci mekanları aynı zamanda evlere servis bile yapabilmektedir. Yani bu muhteşem lezzetleri isterseniz evinize de sipariş verebilirsiniz. İyi ve kaliteli bir mekân önerisi arıyorsanız internet sitemiz e bakarak size en uygun mekânı bulabilir ve gönül rahatlığı ile döner yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.