TÜRK MUTFAĞININ OLMAZSA OLMAZ 10 MALZEMESİ

blog yazısı ekle !

TÜRK MUTFAĞININ OLMAZSA OLMAZ 10 MALZEMESİ

Türk mutfağının en güzel ve lezzetli çeşitlerini sunan Ankara restoranlarının kendi menülerini oluştururken de kullandığı, aynı zamanda her Türk ailesinin de mutfağında mutlaka her daim bulunan belli başlı 10 malzemeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1. ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı yüzyıllardır Türk mutfağının içinde ve yemeklerden salatalara kadar tüm öğünlerde tüketilen başlıca gıda maddesidir. Yurdumuzda da üretilen ve en çok tercih edilen hali soğuk sıkma olarak nitelendirilen işlemden geçmiş zeytin yağıdır. Bu haliyle de tek başına ekmek bandırılarak bile tüketilir.



Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

Zengin Serpme Kahvaltı, Söz, Nişan, Kına Gecesi, Düğün, Sünnet, Balo, Mezuniyet, Doğum Günü, Evlilik Yıl Dönümü, Taziye ve Özel Tüm Organizasyonlarınızda Size Özel Menü İçerikleri Ve Salon Dizaynı İle Hizmetinizdeyiz.devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


2. PİRİNÇ

Ülkemizin temel yemeklerinden biri olan pilavın her akşam sofralarımızda yerine alabilmesi için mutfaklarımızda da her zaman bulunan malzemelerden birisidir. Calrose tipi, büyük taneli pirinçler pilavlık olarak kullanılırken, kırık veya daha ufak boyutlardakiler de dolma veya çorbaların içerisine katılarak kullanılır. En önemli püf noktası da pilavın demlenmesini beklemek ve aceleye getirmemektir. Lezzeti sabretmenize değecektir.

3. SOĞAN

Beyaz soğan Türk mutfağında bulunan hemen tüm yemeklerin içerisinde bulunur. Aynı zamanda salata olarak veya garnitür olarak yemeklerin yanında da servis edilerek tüketilir. Oldukça sık kullanıldığı için evlerde de bol miktarda bulundurulan soğanın, en iyi şekilde saklanması da önemlidir. Bunun için kilerde veya balkonda bekletmek en doğru yoldur.

4. DOMATES SALÇASI

Sulu yemeklere renk ve tat kattığı için sürekli kullanılan bir diğer malzemede salçadır. Hatta aynı şekilde biber salçası da yemekler için önemli bir lezzet kaynağıdır. Salçayı bozulmadan saklamak için yapılabilecek en iyi şey, üzerine bir miktar zeytinyağı döktükten sonra buzdolabına kaldırmaktır.

5. PATLICAN

Musakkadan, salataya, kızartmasından, dolmaya kadar pek çok ayrı tarifte kullanılabilen patlıcan. Ülkemizde de birden fazla çeşidi ile bolca yetiştirilmektedir. Böylece mutfaklarımızın da olmazsa olmaz yiyeceklerinden biri olmuştur.

6. KIRMIZI MERCİMEK

Taze hazırlanmış mercimek çorbası sabah, öğlen, akşam hiç fark etmeden günün her saati tüketilebilir ve Ankara 'da bulunan restoranlarda da içilebilir. Bu özelliğiyle de mutfağımızda her zaman bulunmayı hak eder.

7. BEYAZ UN

Tatlıların, tuzluların ve hamur işlerinin bu kadar çok çeşitli olmasının en önemli nedenlerinden biri, tabii ki sofralarımızda beyaz unun özel bir yeri olmasından kaynaklanır. Aynı zamanda kıvamını artırmak için çorbalar da kullanıldığı gibi, kızartmaların da olmazsa olmazıdır.

8. BEYAZ PEYNİR

Diğer peynirlere göre daha az tuzlu olabilen beyaz peynir, kahvaltı alışkanlığımızın önemli bir parçası ve günün her saatinde tüketilebilen lezzetli bir yiyeceğidir. En makbul olanları da inek, koyun veya keçi sütünden elde edilenidir. Uzun ömürlü olmasını sağlamak için de, buzdolabına koymadan önce derin bir kap içine yerleştirilip yarısına kadar su eklenebilir.

9. KIYMA

Oldukça fazla çeşit yemeğin yapılabileceği kırmızı etin en kullanışlı hali kıymadır. Özellikle farklı yemekler için içerisinde bir miktar yağ da olması tercih edilir.

10. BULGUR

Bulgur özellikle lezzeti ve besleyici özellikleri içerisinde barındırdığı için çok kıymet verilir. Durum buğdayının öğürülmesi ile elde edilen bulgur, önce kaynatılır daha sonra kurutularak saklanır ve pişirilmeye hazır hale getirilmiş olur. Aynı pirinç de olduğu gibi ince ve kalın olmak üzere iki çeşit bulgur tipi vardır. İnce olan köftelerde ve çorbalarda kullanılabildiği için tercih edilir, kalın bulgur ise pilav olarak tüketilir. Çoğu aile için de ekonomik ve besleyici bir yemektir.