TUNALI HİLMİ ET MANGAL MEKANLARI

blog yazısı ekle !

TUNALI HİLMİ ET MANGAL MEKANLARI

Piknik deyince hepimizin aklına gelen elbette ekose kırmızı beyaz bir örtü, hasır çift taraflı kapakları bulunan bir sepet, yeşillik, bir dere kenarı ve çeşitli özenle hazırlanmış sandviçlerin gelmediği kesin bu sadece bir Amerikan ekolü. Biz de piknik bambaşka bir kültür, hatta değişmeye çalışan bu kültürü Ankara da Tunalı Hilmi et mangal mekanları sayısındaki artışta görsek de herkesin hayalinde onlarca piknik anısı olduğunu söylersek yalan olmaz.



Özellikle piknik kelimesi bizde mangala gitmek ile özdeşleşmekle kalmamış hatta değişmiştir de denebilir. Tabi ki mangal denince akla et, tavuk, kanat, sucuk gibi şeyler geldiği gibi semaver, kömür, çıra, duman, futbol topuyla voleybol ailece bir şölen mangalı yakmaya çalışan bu işte usta olduğunu düşünen usta yakıcı akrabalar gibi kuyruğu epey uzatabiliriz, çünkü bu bizim diğer kültürlerden çok farklı olan bir yaşam tarzımızdır.

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara


Özellikle sahil şeridi ve orman alanlarını tamamen mesire alanına çevirdiğimizi söyleyebiliriz. Fakat yeni modern dünyanın ve hızlı hayatın getirdiği düzen, arazilerin giderek azalması gibi söz konusu durumlar yeni bir sektörün oluşmasında ya da şöyle söyleyecek olursak var olan ama kısıtlı sayıdaki et mangal restoran mekânları Ankara da giderek artmakta. Tunalı Hilmi et mangal mekanları bu artışın en bariz görüldüğü yerler arasında.

Hafta sonu klasik restoran kültüründen uzaklaşıp kendin pişir kendin ye tarzı mangal mekan konsepti taşıyan yerlerde gayet bu hünerinizi gösterip aynı ortamı yaşayabilirsiniz. İsterseniz içkili ya da içkisiz seçebileceğiniz yeni mekânların açıldığını görmek bar pub tarzı severlerin de ilgi odağı olmakta. Eğer sizde bize ofiste ya da oturmak için bir cafe seçip hafta sonu ya da akşam arkadaşlarla ne yapalım diyecek olursanız et mangal mekânlarını bir araştırın derim.

Kim bilir beklide bir gün tüm konseptlerin bir arada olduğu bir meyhane görmekte eski kültürü yaşatmak isteyenler için söz konusu olabilecek. Her ne kadar yeşil ortamı sevsek de bazı sıkıntıları göz ardı etmeden bu yeni konsept mekanları kesinlikle denemek gerek olduğunu düşünüyorum en azından ateş yakmak için üstünüzden büyük bir yük kalkmış gibi olacak ne dersiniz.