MÜKEMMEL HAMBURGERİ ARAYAN MİDENİZ İÇİN ANKARA'DAKİ BUTİK HAMBURGERCİLER

blog yazısı ekle !

MÜKEMMEL HAMBURGERİ ARAYAN MİDENİZ İÇİN ANKARA'DAKİ BUTİK HAMBURGERCİLER

Mükemmel Hamburgeri Arayan Bir Mideniz Olduğunu Biliyoruz !

Bir Amerika gezisinde San Francisco'da bisiklet kiralayarak etrafı gezmeye başlamıştık. Bisikletlerle Golden Gate'i geçip harika bir manzara eşliğinde muhteşem evleri, ortamı ve tam bir Amerika kasabası havasındaki Sausalito'ya gelmiştik. Yaklaşık 3 saatlik bisiklet sürüşü, yorgunluk, açık havanın tüm duyularımızı açması sonucu mideler kazınıyor tabi.

Merkezdeki ilk mekana oturduk hemen. Ve menüdeki onlarca burger seçeneğinden gözümüze en büyük olanlarını sipariş verdik. Nasıl olsa biz Türküz ne Adanalar ne 1,5 Dürüm Dönerler ne Kuzu Çevirmeler vız gelir bize...

data/blog/6418/ankara-hamburger.jpg
San Francisco-Sausalito


Siparişler geldi... Biz hamburgerlere hamburgerler bize bakıyor... (evet gerçekten bize bakıyorlar) abartmıyorum benim burger başımdan daha büyüktü sanırım. O kadar büyük ve içi doluki mümkün değil ağzınızı açıp yiyemezsiniz, hepimiz birbirimize bakıyoruz. Nasıl yiyeceğiz acaba bunları, mideler gurulduyor bir yandan... Şöyle bir çevremize baktık -insanlar- nasıl yiyorlar acaba diye. Evet acaba bu Amerikalılar insan değil mi düşünceleriyle bakınırken herkesin önce hamburgerleri birkaç parçaya böldüğünü ve gene de kocaman parçaları yemekte zorlandıklarını keşfettik. Biz de başarabiliriz dedik ve yumulduk... Yaklaşık 15 dakika sonra soluk soluğa hepsini bitirdik...

Yediğim en güzel hamburgerlerden biriydi. Yoksa biz mi çok açtık? Ohhh neyse bunu yazarken bile ağzım sulandı, acıktım...

3 yıl sonra; Ankara gibi bir memur şehrinde biz ancak fast food restoranlarında hamburger yeriz mantığıyla geçen senelerden sonra birden herşey değişti. Ve etrafta butik hamburgerciler açılmaya başladı.

Bu sayfaya Ankara'da her gittiğim butik hamburgercileri ve en çok tavsiye ettikleri burgerleri yazacağım.
Arada bir sayfayı tekrar ziyaret edin ve arkadaşlarınızla paylaşın; yeni yerler eklenmiş olabilir.




FRANCO BURGER - ÇAYYOLU

%100 Dana Eti ve özel baharatlar ile harmanlanan lezzetli ve doğal bir hamburger Franco şefin ellerinden çıkıyor. Franco Şefin Köftesinin yaklaşık 1 sene süren denemelerden sonra ziyaretçilerine sorarak gerçek tadı ve tarifi bulunmuş. Köftedeki mangal kokusu metrelerce uzakdan insanları Franco Burger'e çekiyor.

Tavsiye Burger: Kendilerine has ballı burger, pestolu burger ve ananaslı burger ile ve farklı gramajlar ile hamburgerinizi kendinizin yarattığı butik, marjinal, hippi, aykırı ve kendi felsefesine ait bir burger ile sizi buluşturuyor.

Paket Servis: Franco Burger paket serviste Çayyolu, Yaşamkent, Ümitköy, Beysukent, İncek, Türk konut, Alacaatlı ve Dodurgaya kadar hizmet vermektedir.

AnkaraRestoranlari.com Ziyaretçilerine Özel İndirim Uygulanıyor.
AnkaraRestoranlari.com'dan gördüğünüzü hesabı ödemeden mutlaka söyleyin.
Franco Burger Adres :
Çayyolu mah. 2902 sok. No: 7/2 Çayyolu / Ankara
Franco Burger Telefon : 0 (312) 447 28 54