KORE MUTFAĞI - EN İYİ NOODLE YEMEKLERİ

blog yazısı ekle !

KORE MUTFAĞI - EN İYİ NOODLE YEMEKLERİ

Gelişen ve değişen dünyanın takipçisi olmak isteyen insanoğlu, her geçen gün daha da farklı imkânlar elde etmekte ve daha ilginç yollar seçmektedir. Bir anda farklı imkânlara sahip olan insanoğlu, zekâsını ve bilincini bu imkânları daha da farklılaştırmak adına kullanarak geceli gündüzlü çalışmıştır.




Çünkü her geçen gün büyüyen ve sayıca artan dünya nüfusu; birçok şeyin soyu tüketerek ya da sonunu getirerek bu imkânları azalttığı için bu yeni imkân arayışı ortaya çıkmak zorunda kalınmıştır.

Bu arayışların büyük bir bölümü kendisini besin konularında göstermektedir. Hayatını sürdürmek için beslenmek zorunda olduğu için, yemek ve lezzet arayışları içerisinde bulunmasını normal karşılayabiliriz.

Bu lezzetlerin farklılaşması durumu ise bütün dünya üzerinde kendisini göstermektedir. Buna örnek olarak; Uzakdoğu Mutfağı'nı gösterebiliriz. Japon, Çin, Kore ve Tayland Mutfağı gibi farklı ülkelerin mutfaklarını içinde barındıran bu lezzet dünyasında kaybolmamak gerçekten zor!



Biz ise bunlar arasından Kore Mutfağı'nı örnek göstermek istiyoruz.

Kore Mutfağı kısaca besin değeri yüksek ve kalori oranı düşük yemekler olarak düşünülebilir. Bir başka deyişle lezzetli olduğu kadar da sağlıklı bir mutfak olarak bilinen bir lezzet dünyasıdır.

Özünde tahıl ve sebzelerden oluşmakta ama et ürünlerinin de bu mutfakta eşit ölçüde önemli yeri vardır. Vücuttaki yağ oranını düşürmeye yardımcı olduğu için sebzeler genellikle çiğ ya da az pişmiş olarak tüketilir. Kore, 'Uzakdoğu Mutfağı'nın bir parçası olsa da özgün baharatları ve acılı yemekleri ile kendine has bir damak alışkanlığına sahiptir.

Kore halkının bizlerle olan yakınlığının yanı sıra yemek kültürü olarak da bizde talep görmesi akıllara bu yemekleri nerede bulacağımıza dair sorular getirmektedir. Kore Mutfağı'nın en güzel ve farklı yemeklerini bulabileceğiniz en önemli bölgelerin başında Ankara gelmektedir. Ülkemizin başkentinde Kore Mutfağı'nın esintilerini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Kore Mutfağı'nda Çin Mutfağı'nda olduğu gibi Noodle ve pirinç ağırlıklı yemeklerin olduğunu görüyoruz. Mesela Siyah Fasulye Soslu Udon(Jjajangmyun) yemeği örnek olarak gösterilebilir. Noodle adı verilen makarna türünün kullandığı bu yemeği soğan, patates, kabak, lahana gibi sebzelerle birlikte dana etini de kullanarak enfes şekilde yemeğe hazır hale getirebilirsiniz.