JAPON MUTFAĞI-EN İYİ KURABİYELER

blog yazısı ekle !

JAPON MUTFAĞI-EN İYİ KURABİYELER

Tüm evren içerisinde yaşayan ve hayat çizgisini sürdüren milyarlarca insan olduğunu hesaba katarsak, bu insanların her birinin hayatını kolay şekilde sürmesinin beklenemeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak yine de bu insanların, hayatlarını ilerletmek adına bilinçli olmamaları gerektiğini söylemiş olmuyor.






Bu bilinçlilik hali, son yıllarda tüm dünyaya egemen olmuş teknoloji ile birleştiği zaman ortaya farklı sonuçlar ve ürünler çıkıyor.

Bu ürünlerin başında insanların beslenme eylemlerini devam ettirmek için üretilen lezzetler geliyor. Dünyanın en ücra köşesindeki yemeğin, zamanla tam tersi yönde bir bölgede popüler olması; dönemin bu arayışsal durumuyla yakından alakalıdır. Yani lezzeti isteyen ve arayan bir insan nerede olursa olsun, bu tatlara ulaşmayı başarıyor.

Bunların hepsini dikkate aldığımızda; eğer birazcık ticari zekâya ya da misyona sahip bir girişimci iseniz; yanınıza teknolojiyi de alarak bu tür evrensel tatlar oluşturma imkânına sahipsiniz demektir. Bu durum kesinlikle olacak gibi bir imaj yaratmaz ama sonuçların olumlu olması kuvvetle muhtemeldir. Yine de siz bu arayışlardan geri kalmamaya dikkat edin diyebiliriz.



Bunun neredeyse bir benzerini Japonlar yapmıştır. Bahsettiğimiz teknolojik imkânların da aynı şekilde tüm dünyaya yayılmasını sağlayan Japonlar, yemeklerinin de aynı şekilde evrensel hale gelmesini sağlamışlardır.

Gelin önce Japon Mutfağı'nın özelliklerine bir bakalım:

'Geleneksel Japon mutfağında yağ ve baharat kullanımı oldukça seyrektir. Besin değerlerini korumak amacıyla çoğu yiyecek 'az' pişirilir.

Genellikle küçük olan porsiyonların göze hitap etmesine özen gösterilir. Yemek ince ayrıntılara dikkat edilerek, neredeyse sanatsal bir yaklaşımla sunulur. Kesme teknikleri ve yiyeceklerin renk uyumu sofrada çok önemlidir.

Sebzeler renklerine göre yeşil, sarı, kırmızı, beyaz ve siyah-mor olarak sınıflandırılır. Geleneksel Japon kültüründe tatlı servisine neredeyse hiç rastlanmaz. Yemeğin ardından sıklıkla çay içilir.''

Japon Mutfağı hakkında en iyi lezzetleri ülkemizde de, bilhassa Ankara'da bulmanız mümkündür. Başkentin en iyi ve popüler noktalarında bulunan bu Japon Mutfağı örnekleri, siz müşterilerini beklemektedir.

Mesela ülkemizde de en çok yapılan tatlılardan olan kurabiyelerin farklı tariflerini Japon Mutfağı'nda görmekteyiz. Yeşil Kurabiye adı verilen bu lezzette; bildiğiniz kurabiye malzemesinin içine ekstra olarak yeşil çay ve çikolata katılmaktadır. Kurabiye hamurunun içine yeşil çay katarak farklı olan bu lezzete ulaşabilirsiniz.