İFTAR YEMEKLERİNİN ÖNEMİ

blog yazısı ekle !

İFTAR YEMEKLERİNİN ÖNEMİ

Ramazan aylarının en önemli anlarından biri de iftar zamanıdır. İnsanlar gün boyu oruçlu oldukları için bu zamana büyük önem vermekte ve bu zaman dilimini gün boyu sabırsızlıkla beklemektedirler. Ülkemizin hatta dünyanın her köşesi gibi Ankara ilinde iftar zamanları çok heyecanlı bir bekleyiş içerisinde geçmektedir. Bu ilde ikamet eden kişiler özel veya toplu iftarlar için çok sayıda mekânlar bulunmakta ve bu mekânlarda özel iftar menüleri ile halka hizmet edilmektedir.






Ankara ilinde iftar programlarının sunulduğu mekânlar sadece iftara yönelik güzel menüler ile değil iftar yaparken insanların içini ferahlatan müzik sesi ile de insanların iftarlarını yaparken hoş müzik sesi eşliğinde yapabilmesine olanak sağlamaktadır. Bazı özel iftar programlarında sunulan semazen gösterileri de o yapılan iftarların unutulmaz iftarlar arasına girmesini sağlamaktadır. Son yıllarda ülkemizde Ramazan aylarının yaz mevsimine gelmesi ile insanlar Ankara ili başta olmak üzere ülkemizin her tarafında iftar yapmak için açık alanları tercih etmektedirler. İnsanlar ailecek açık mekânları tercih ettikleri gibi toplu verilen iftar programları da açık alanlarda yapılmaktadır. İnsanlar havuz başında ve güzel musiki eşliğinde iftarlarını yapabilme fırsatına da böylece kavuşabilmektedirler.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


İftar yemeğini keyifle yenmesi yemeğin kaliteli ve ustaca hazırlanmasın yanında yemek yerken mekânın istenilen düzeyde olması da gerekmektedir. Genellikle son dönemlerde açık alanın olan mekânlarda verilen iftar yemeği insanların yaz aylarının kavurucu sıcağından kurtulmasına ve akşam serinliğinde iftarını etmesine yardımcı olmaktadır. Ankara ilinde de diğer illerde olduğu gibi iftar yemeği verilen mekânların birçoğu açık alanlarda olmakta ve bu mekânlarda insanlar Ankara ilinin yaz akşamları eşliğinde iftar yemeklerini yiyebilmektedirler.

Ankara ili ve ülkemizdeki bütün illerde iftar yemeklerini en önemli bileşenleri iftar açılacak ürünlerin ortak olmasıdır. Bu ilde iftar yemekleri veren hangi mekâna giderseniz gidin hurma, zeytin ve benzeri iftar açıcı ürünlerin başlangıçta kişilere servis edildiği görülmektedir. Daha sonra genellikle çorbanın kişilerin tercihine sunulduğu iftar yemeklerinde asıl önemli olan unsur kişinin tercihine göre belirleyeceği ana yemek olmaktadır. Ana yemek sonunda iftar yemeklerini vazgeçilmezlerinden biri olan tatlılar kişilerin beğenisine sunulmakta ve son yıllarda özellikle Ramazan ayının yaz aylarına dek gelmesi ile tatlı menüleri soğuk ve insanın içini ferahlatıcı türde olmaktadır.