GÖZLEME NEREDE YENİR?

blog yazısı ekle !

GÖZLEME NEREDE YENİR?

Gözleme; elde açılmış yufka yaprakları arasına çeşitli malzemelerden hazırlanmış iç harçları yerleştirilip kızgın tava ya da saç üzerinde pişirilip daha sonrada üzerine tereyağı sürülerek servis edilir. Bazı yörelerde gözleme üzerine yumurta sürülerek kızartıldığı gibi bazı yörelerde ise kızardıktan sonra sadece tereyağı sürülerek servis edilir.



Türk yemek kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olan gözleme kelime manası olarak ta cep anlamında kullanılmaktadır. Yani içerisine bir şeylerin konulduğu göz, cep manasına gelmektedir. Gözleme genelde hafif bir kahvaltılık olabildiği gibi son derece hafif bir yiyecek olduğu için atıştırmalık ve ara öğün yiyeceği olarak ta tercih edilebilmektedir. Tabi gözleme her yörede değişiklik gösterebildiği gibi iç harç olarak ta baya bir değişiklik gösterdiği gözlerden kaçmamaktadır. Ama her yörenin kendine has bir lezzeti de olduğu kesindir.

Taraça Meyhane

Kızılay

1971 senesinde babamız merhum Sadık Özen'in kurduğu belki de o yıllarda Türkiye'de 24 saat açık ilk Restaurant.

İnegöl köfte ile başladığımız bu yolculukta 51 sene sonra Deniz Ürünlerinden, Izgara çeşitlerine, Yaprak Ciğer'den Tandır'a, günlük taze hazırlanan 20'ye yakın mezeden Paçanga, İşkembe Güveç gibi ara sıcaklara uzanan geniş menümüz ile yarım yüzyılı aşan bir suredir aynı lokasyonda Ankara Ķızılay'da hizmetinizdeyiz.

Özellikle yaz akşamları 100 kişilik oturma kapasitesi ile Taraça Meyhane açık terasımız Kızılay'da 1. katta gökyüzüne bakabileceğiniz, yıldızlar altında oturabileceğiniz belki de tek yer. Birçok çiftin bu romantizm büyüsü ile evlilik teklifini Taraça Meyhanede yaşadığına şahit olduğumuzu söylemek isteriz. Daha sonra çocukları ve hatta torunları ile 3 kuşak geldiğine de mutlulukla şahit olduk.

Müşteri profili çoğunlukla 30-40-50 senedir devamlı gelen sadık ve kemik bir yapıdadır. Bu da müşteri memnuniyetini sürdürebilir kılmaya gayretimizin bir kanıtıdır diye düşünüyoruz.

Süper Lig Maç yayını keyfini de Taraça'da yaşayabilirsiniz.

Makul fiyat, kaliteli ürün, rahat ortam, güler yüzlü ve tecrübeli hizmet bulabileceğiniz işletmenizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
devamını oku...
Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

Pars Garden Pool Wedding Gölbaşı ilçesinde,yaklaşık 70.000 m2 lik bir alanda, yenilikçi tarzı ve geniş kadrosuyla kaliteli bir hizmet sunma hedefiyle kurulmuş olup, bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Düğün, nişan ,mezuniyet ,doğum günü organizasyonları, toplantılar, yaz okulu, olimpik havuz, fitness, tenis, voleybol ve basketbol kulüplerini bünyesinde barındıran işletmemiz, bu geniş yelpazede siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini sağlamaya yönelik olarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadır.

Şehrin merkezinde mavi ve yeşili buluşturan işletmemizde yaşayacağınız bu eşsiz deneyime en kaliteli ve en şık konseptlerimizle ev sahipliği yapmak temel hedefimizdir.
devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

Beautiful Garden Eymir

Çankaya Eymir'de 2 dönüm üzerinde
Bahçeli 6 adet Kapalı Kamelya Isıtıcılı Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli Çocuk Oyunu Alanı Sobalı Kış Bahçemiz

Cuma Cumartesi Canlı Müzik
Haftanın Her Günü Serpme Kahvaltı ile Hizmet veriyoruz.
devamını oku...
Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Gözleme Harçları Çeşitleri

Gözleme harçları farklı yörelerde ve farklı bölgelerde herkesin damak tadına göre değişiklik gösterebilir. İşte bu harçların içeriği genelde şu şekilde hazırlanmaktadır.

Gözleme harç çeşitleri oldukça çoktur. Fakat biz en çok tercih edilen lezzetleri sıralayacak olursak; kıyma, kuşbaşı doğranmış kuzu eti, deniz ürünleri, sucuk, pastırma, ıspanak, kabak, patlıcan, pırasa, bazı biber çeşitleri, soğan, mantar, patates, turp ve vazgeçilmez peynir çeşitleridir. Lor, çökelek, kaşar, köy peyniri, tulum peyniri ve daha birçok peynir tercih edilebilir. En sonunda da yufkanın üzerine yumurta sürülür ve kızartılır.

En Çok Tercih Edilen Gözleme Çeşitleri Nelerdir?

Gözleme denildiği zaman ilk olarak akıllara incecik açılmış yufka içerisine çeşitli harçların doldurularak kızgın saç üzerinde pişirilmesi gelmektedir. Aslına bakılırsa bir çeşit börek olarak ta nitelendirilebilir. Kültürümüzde son derece zengin bir gözleme lezzetleri vardır. Fakat bunlardan en çok tercih edilenlerinden bazılarını sıralayacak olursak;

Kıymalı gözleme

Peynirli gözleme

Ispanaklı gözleme

Salamlı gözleme

Sucuklu gözleme

Kaşarlı gözleme

Közlenmiş patlıcanlı gözleme

Pırasalı gözleme

Pazılı gözleme

Kavurmalı gözleme

Patatesli gözleme

Ballı gözleme

Otlu gözleme

Tahinli gözleme

Gözleme Nerede Yenir?

Ankara gözleme yiyebileceğiniz birçok kaliteli ve iyi hizmet veren mekânlara ev sahipliği yapmaktadır. Ama her yerde gözleme yemek tabi ki hem hijyen hem de sağlık açısından uygun olamayacağı gibi lezzet konusunda da birçok eksiklikleri olacaktır. Bu sebeple ne yiyecekseniz yiyin ama kaliteli ve bilinen mekânları tercih edin. Bu sayede hem lezzetten ödün vermemiş olduğunuz gibi hem de gönül rahatlığıyla h em siz hem de sevdikleriniz gözlemelerini tüketebilecektir.

Ankara'da gözleme yiyebileceğiniz birçok semtte ve mahallede kaliteli mekânlar bulunmaktadır. Fakat daha önceden de belirttiğimiz gibi damak tadınıza uygun yöresel lezzetler tercih edebileceğiniz mekânları iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Eğer iyi bir mekân önerisi istiyorsanız yapmanız gereken internet sitemize bir göz atmak olacaktır. Bu sayede size en uygun gözlemeciyi kolaylıkla bulabilirsiniz.